Horner “Renault’nun İsteksizliğini Hissettik”

yazar:

kategori:

Christian Horner, Renault’nun 2015’te fabrika takımı olarak dönme isteğini ve bu süreçte motorunu geliştirme konusundaki isteksizliklerini hissettiğini söyledi.

Renault’nun sadece motor tedarikçisi olmak yerine kendi takımını kurmak istediğine dair açıklamalar 2015’in başında gelmeye başlamıştı ve sonunda bu oldu.

Horner “Renault’nun onlara sunma kapasitesine sahip olduğumuz teknik yeterliliklerimizi asla kucaklamadığını düşünüyorum. Renault’nun sadece motor tedarikçisi olmaktan mutlu olmadığı çok açıktı.”

“Geçen senenin sonundan beri tekrar takım olarak dönmeyi düşünmeye başladılar.” dedi.

Renault’nun programından memnun olmayan Red Bull, Mario Illien’i getirerek yardımcı olmaya çalışmıştı ancak bu birliktelik uzun sürmedi.

Buna karşın Renault gelecek sene motorunda Ilmor ile birlikte çalışacak.

Horner “Renault’da geçen senenin sonlarında yönetimde değişiklikler oldu ve çok fazla şey söyleniyordu.”

“Mario Illien’i onlarla tanıştırdık. İlk başta Mario’nun kullanılması konusunda isteksizlik vardı.”

“Desteklemesi için motor grubu kurduk. Milton Keynes ve Viry arasında en pürüzsüz ilişki yoktu ve bundan dolayı hayal kırıklığı ortaya çıktı.”

“Her zaman Red Bull’u teknik partner olarak görme konusunda isteksizlik vardı ve teknik olarak motorun hangi alanlarda zayıf olduğu konusunda düşünce farklılıkları vardı.”

“Mario Renault için bir konsept geliştirdi ve Renault paralel olarak kendi projelerini yaptı. Sonuç olarak D spec ortaya çıktı.”

“O grubu yapmak ve bazı uzmanları çalıştırmak için çok fazla yatırım yaptık. Bu yüzden o grubun meyvelerini görmemek sinir bozucuydu.” dedi.


Yorumlar

“Horner “Renault’nun İsteksizliğini Hissettik”” için bir yanıt

  1. Yine başladı Renault kotuleme dönemi.gerçi çok haksız da değiller.

    Işin tuhaf kısmı Renault sene boyunca güncelleme getirmedi.getirdiği güncelleme de geriye götürdü.Kendi fabrika takımlarının da ayağına sıktılar resmen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir