Newey, Honda’yı 2016 İçin Ciddi Bir Tehdit Olarak Görüyor

yazar:

kategori:

Red Bull’un teknik şefi Adrian Newey, Honda’nın gelecek yıl büyük bir rakip olacağını düşünüyor.

Red Bull, sezonun başında aracın şasisi ile alakalı sorunlar yaşasa da bu sorunları kısa süre içerisinde çözmeyi başardı. Ancak Renault motorunda beklenen gelişim olmayınca takım galibiyet ve podyum savaşından uzakta kaldı.

McLaren’de ise Honda motorunda yaşanan ERS ve MGU-H problemleri İngiliz ekibin başını çok ağrıttı ve takım şampiyonayı 9. sırada tamamladı.

Gelecek yılı değerlendiren Newey “Açıkçası bizim için çok zor bir sezon olacağına inanıyorum”

“Eğer sezona 2014 ve 2015’te kullandığımız güç ünitesi ile aynı güce sahip olan bir güç ünitesi ile başlarsak o zaman daha da geriye gitme ihtimalimiz var. Hatta bu çok yüksek bir ihtimal”

“Kendi yaptığımız araştırmalara göre şasi tarafında bazı makul gelişimler kaydettik. Ama işleri takım olarak ileriye taşımalısınız. Bu sayede Mercedes ve Ferrari’yi yakalayabilirsiniz”

“Kardeş takım Toro Rosso gelecek yıl 2015 Ferrari motoruna geçecek ve bu yıl ki Renault güç ünitesine oranla önemli ölçüde önde olacak”

“Gördüğüm kadarıyla Honda iyi bir adım atacak. İçten yanmalı motorlarının gayet makul bir motor olduğunu düşünüyorum”

“Onların bu yılki en büyük sorunu turbo, MGU-H ve bazı parçaları çok küçük yapmalarıydı. Ancak bu kış sezonunda çözülmesi çok kolay bir sorun”

“Önümüzdeki yıl bizim için çok zor olacak. Bence asıl soru 2017’den sonra ne olacağı” dedi.


Yorumlar

“Newey, Honda’yı 2016 İçin Ciddi Bir Tehdit Olarak Görüyor” için 3 yanıt

  1. Kel kafa şimdiden Renault u gömmeye başlamış ,işte bu yüzden Renault bu takıma motor vermekle çok büyük hata yaptı.Olası başarısızlıkta kılıfları hazır ama bilmedikleri şey onları kimse zorlamadı Renault motoru için bu yüzden çok karaktersiz bir takım ve F1de olmayı hak etmiyor bence,yokluklarını kimse aramaz.

  2. Eğer sezona 2014 ve 2015’te kullandığımız güç ünitesi ile aynı güce sahip olan bir güç ünitesi ile başlarsak o zaman daha da geriye gitme ihtimalimiz var. Hatta bu çok yüksek bir ihtimal

    Kelaj laf arasında yine ince ince…

  3. Peki redbull 2017 de hangi motoru kullanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir