Hamilton'dan Raikkonen'e "Sıkı Mücadeleye Hazır Ol"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen’i 2008 şampiyonluğunda mücadelenin içerisinde olacağı yönünde uyardı.

Hamilton, Raikkonen’in test performansından etkilendiğini ancak kendisinin de şampiyonluk için mücadele edebilecek araca sahip olduğunu söyledi.

Hamilton "Sahip olduğumuz paket ile Kimi’nin başını alıp gidebileceğinden şüphe ediyorum. Onların sahip oldukları (Ferrari) gerçekten iyi bir araç."

"Ancak bizim olduğumuz tüm testlerde olmamaları biraz ilginçti. Bahreyn’de çok hızlılardı ancak orada ne yaptıklarını bilmiyoruz. Ancak Barcelona oldukça açıktı. Geçen seneki Barcelona’ya bakarsanız fark daha fazlaydı. Bizimle onların arasında 0.3-0.4 sn fark vardı. Bu sene daha yakın. Eşit araçlara sahibiz." dedi.

Hamilton ayrıca geçtiğimiz sezon son yarışta şampiyonluğu kaybetmenin daha önce söylediklerinden daha zor bir durum olduğunu kabul etti ancak bu mağlubiyetin kendisini daha da kararlı hale getirdiğini söyledi.

Hamilton "Baskının sizi ele geçirmemesi gerektiğini öğrendim. Odaklanmış şekilde kalmak gerektiğini ve politik girişimlerin ve herşeyin sizi etkilememesi gerektiğini biliyorum. Geçen sene olduğu gibi. Bu benim bir güçlü yanımdı ve bunu sürdüreceğim."

"Bu sene biraz daha geçen senekinden farklı. Ne ummam gerektiğini ve tüm farklı yarış ve sıralamalarda nasıl olmam gerektiğini biliyorum. Tüm çalışmalarımız bu yönde oldu."

"Son bir kaç yarış zordu. Japonya’dan sonra mümkün olduğu kadar yukarıdaydım. Çin’e aynı güvenle gittim ancak o şekilde bir kaza herkes için zor olur."

"Tüm hayatı boyunca şampiyonluk için uğraşan birisinin şampiyonluğu son yarışta kaybetmesi kabul edilmesi zor bir durum. Arkadaşlarımdan ve ailemden aldığım desteğin oranı oldukça olumluydu."

"Bu sene farklı olacak. Bu sene iyi iş çıkaracağıma dair aklımda hiç şüphe yok. Ancak bunun anlamı farklı. Bu sefer kazanmak istediğim anlamına geliyor bu." dedi.

Hamilton ayrıca 1 senelik tecrübenin ardından artık 2. senesinde liderlik için daha rekabetçi olacağı konusunda da rakiplerini uyardı.

Hamilton "Dışarıdan artık daha az baskı olduğunu hissediyorum. Belki daha fazla ancak ben daha az hissediyorum. Geçen sene herkesin hatalı olduğunu kanıtlamak zorundaydım. "

"Geçen sene yapabilir mi, yapamaz mı diye soranlar vardı. Eminim ki takım içerisinde de çok fazla kişi vardı bu şekilde düşünen. Testlerde hızlıydım ancak Formula 1 yarışları tamamen farklı."

"İlk yılda herkes sizin düşüş göstermenizi bekler. Bu sene ise farklı çünkü herkes bunu yapabileceğimi biliyor. Bu sene hatalarım için daha fazla eleştirilecem çünkü geçen sene çaylaktım."

"İlk yarışımda bilinmeyen bir dünyaya gitmediğimi biliyorum. Geçen sene tüm bu yeni şeyler bana doğru atıldı ve geçen sene ilk yarışta gridin önlerinde otururken bir sürü bilmediğim yüz vardı."

"Bu sene gridin önünde olmak için ne yapmam gerektiğini biliyorum." dedi.


Yorumlar

  1. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    aynı değil lafı nerenle anlıyorsun eşit araçlara diyor geçen yl barcelonada öndeydiniz testlerde ama bu sene değil bunu diyor hamilton. neden yavaş kaldınız? yoksa sürer yavaş aero parçaları mı deniyordunuz. ahahahaa

  2. hakan köşk avatarı

    arkadaşlar adama bakarmısınız ne kadar güzel konuşuyor aynı arabalara sihibiz diyor yani ****ürdüklerini diyor

  3. zaten gerçek Formula 1 aşkı olan kişi kimsenin yarışları domine etmesini istemez mesela 2001-2004 yılları arasında kim yarışlardan zevk aldı izlenme oranları ve heyecan oranı sıfırdı çünkü herşey belliydi Schumachere rakip yoktu taki 2005 e kadar 2005 ten itibaren heyecan geldi F1 e çünkü kimse alıp başını gidemiyordu fakat bu sefer de 2007 de sadece 2 takım mücadelisi oluyordu buda bi süre sonra kabak tadı veriyor umarım 3-4 takımın zirve oynadığı bir sezon olur ha bu ara Briatore şöyle bi açıklama yapmış yarışların daha ilgi çekici hale gelmesi için Formula 1 in kurallarının baştan aşağı yenilenmesi gerektiğini söylemiş ve şöyle bir teori den bahsetmiş hızlı araçlar arkadan yavaş araçlar ise gridin önünde başlasın demiş buda mantıklı bi düşünce bence zevkli yarışlar olur kesinlikle :))

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet sıkı mücadele olsun. ferrari taraftarı olarak raikkonen'in kendi başını alıp gitmesini istemiyorum. bol kapışmalı sezon olsun.

  5. Melbourne daha çok Ferrariye uyan bi pisttir her nekadar sokak pisti olarak anılsada yarış pistinde bi farkı yok nerdeyse :))Dediğiniz gibi Malezyada yada İspanyada aradaki fark belli olur 2008 sezonunda yapılcak olan ilk 5 yarışında 4 ünü 2007 de Ferrari kazanmıştı sadece Malezyayı McLaren Double ile kapattı..Diğer Bahreyn,Melbourne,İspanya,Türkiyeyi ferrolar kazanmıştı..

  6. Padokman arkadasima katiliyorum, Melbourne yaniltici olur, Malezya`ya bakmak lazim..

  7. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    yol tutuşuna gelince geçen yıl massanın bi röportajı vardı. mclarenler şikanları çok iyi kullanıyorlar açığı orda kapatıyorlar araçlarının dengesi çok iyi diye.

  8. ilk yarış belirleyici olmaz kusura bakmayın bence malezyaya odaklanın geçen sene ferrari 20 sn far atmıştı ama malezyada mclaren duble yaptı..bu sene de avustralyada ferrari kazanacak bence,mclarenciyim benim kanaatim bu yönde..ama malezya herşeyi açığa çıkaracak,malezya gerçek bir pist avustralya öyle değil..

  9. arkadaslar anladıgım yer testlerden.yani ytestlerde yagmurda atılan turlara bir bakın isterseniz sonra yapılan acıklamalara bakın.her neyse bu sözümü yazın avustralyada ferrari gerisini bilemem.uyduruyon diyenleri 17 martta burada bekliyorum.

  10. ferzan dag nereden anladın o yol tutusunu merak ediyorum.Geçen seneden farklı bir durum yok sen uydurup duruyorsun.bu yıl sadece değişen kuralların farkını görücez mclaren le ferrari arasında.Onlarda yarışta belli olur.Siz hala toyota ya karsı yaptıgınız teste kaldınız belli:)

  11. sinan bozok avatarı

    Ferrari ye karşı bütün dünyanın büyük bir sempatisi var.Çünkü F1 in en popüler takımı.Hesaplaşma olayına gelince Salih kardeş boyunuzun ölçüsünü yine alırsınız merak etme.(Her yıl olduğu gibi):))))

  12. ferzan arkadaş geçen seneyi bir hatırla yerinde olsam yağmur istemem çünkü yağmur olan yarışlarda mclaren ferrariyi yendi.nurburgringde alkonso massayı 5 tur kala.çinde lewis her virajda kel lastiklerle dışarı çıkmasına rağmen kimiyi arkasında tuttu.bu yıla başlangıç geçen yıla başlangıçtan dafa farklı medya her zamanki gibi ferrarinin yanında.ferrarinin en küçük başarısını abartırken (bahreyn testleri son örnek) mclaren ve diğer takımların başarısını görmezden geliyorlar.ama az kaldı hesaplaşmaya 16 martta ve 23 martta herşey daha net görülür

  13. yeliz coskuner avatarı
    yeliz coskuner

    bu yıl testlerdede görüldüki ferrari muhteşem bunu yarışlardada kanıtlayacaktır tabi ki hamilton şampiyon olabilecek pilotlar arasında sayılıyor fakat eminimki şampiyon buyılda ferrari

  14. avustralya tutunmanın az oldugu bir pist.ferrari bu yıl burada ilk iki olacaktır cünkü f2008'de en güzel tarafı aracın cok iyi yol tutusu var.fakat sonraki pistlerde durum degisebilir.yagmurdada f2008 mükemmel bir tutunması var.

  15. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Bir pilot gözüyle yorum yapmış açıkçası 2008 melborne yi bende çok merak ediyorum ferrari geçen yıl 20 sn fark takmıştı mclarenlere bu yıl ne kadar geliştirmişler göreceğiz. kendi görüşüm ferrariler önde olamayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir