1993 Portekiz: Schumacher ve Prost’un Mücadelesi

Alain Prost’un “Yanlış hatırlamıyorsam 1993 Estoril’di. Onun arkasında kalmıştım ve kendisini geçmek için ne kadar zorladığımı hatırlıyorum. Yarış devam ediyordu ve attığı her tur birbirinin kopyasıydı. O an onun ne kadar limitlerde sürdüğünü gördüm” dediği mücadeleyi hatırlamaya ne dersiniz?


Yorumlar

“1993 Portekiz: Schumacher ve Prost’un Mücadelesi” için 6 yanıt

  1. GP2 ENGİNE avatarı

    williams aracı 90 yılları adeta domine ediyordu. aracın hiç zayıf noktası yoktu. pole almada çok iyi olmayan prost dahi bu araçla 13 pole aldı.burda genç schuminin saf yeteneğini konuşturup çok iyi savunma yaptığını düşünüyorum.

  2. Prost elinden geleni yapmış.Henüz kariyerinin başlarında olan genç Schumacher de tam olması gerektiği yerlerde kendisini konumlandırmış ve baskıdan hiç etkilenmeden kusursuz sürmüş.

  3. Yalnız Alain Prost’un risksiz 2.’liği riskli 1.’liğe tercih etmesinin de payı büyük. Adama boşuna profesör demediler zamanında. Risk almadı, 2.’lik puanını aldı.

    1. GP2 ENGİNE avatarı

      yalnız 84 yılında risk almadığı için şampiyon olamadığını da hatırlatayım.yağmurlu monako yarışıydı prost 1 senna 2 iken prost yarış hakemlerine el kol yaparak yarış durduruldu ve bu yüzden 0.5 puan farkla şampiyonluğu lauda kazanmıştı.eğer prost yarışı 2.bitirseydi şampiyon olacaktı bunu hesaplayamadı maalesef.

      1. 4 şampiyonluk almış adam 1 tane de kaybediversin. 🙂
        Ben risksizlik politikasını savunmuyorum zaten. Adamın tarzı öyleydi. Kimi zaman işe yarıyor kimi zaman da facia oluyor söylediğin gibi.

  4. Drs olsaydı en az 2 defa geçmişti :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir