Symonds “2017 Kuralları 2009’dan Daha Zor”

yazar:

kategori:

Williams’ın Teknik Patronu Pat Symonds, 2017 F1 sezonu için planlanan kural değişikliklerinin 2009’da uygulanan değişikliklerden daha zorlayıcı olduğunu düşünüyor.

En son aerodinamik açıdan yapılan büyük değişiklik 2009’da olmuştu. Sıradaki büyük değişiklik ise 2017’de olacak ve aerodinamik değişiklikler çok kısıtlı rüzgar tüneli kullanımı ve kısıtlı sayıda personelle yapılacak.

Symonds “Gelecek sene benim pozisyonumdaki çok sayıda insan çok zor kararlar vermek zorunda olacak çünkü 2009’a göre çok farklı olacak. En son büyük değişiklik o zaman olmuştu.”

“O dönemde 30 aerodinami uzmanı çalıştıracağınızı ve rüzgar tünelini daha fazla kullanabileceğinizi söyleyebiliyordunuz.”

“Şimdi bunu yapamazsınız. Haftada 70 sürüş hakkınız var. O kadar.”

“Bu yüzden benim pozisyonumdaki insanlar gelecek seneki aracı ne kadar geliştireceği ve ne kadar 2017 aracına odaklanacağı konusunda karar vermek zorunda olacaklar.” dedi.

En son gerçekleştirilen büyük değişiklikte, 2008’i tamamen silen Honda (daha sonra Brawn oldu) 2009’a odaklanarak şampiyon olacak şasiyi üretmişti.

Symonds, 2017 için benzer bir olay beklemiyor.

Symonds “Bir anda birisinin çok fazla çalışma yaparak diğerlerini geride bırakacağını düşünmüyorum.”

“2009’daki çift katmanlı difüzör gibi şeyler bulan takımlar daha iyi iş çıkarabilirler.”

“Williams için bunun bir fırsat olduğuna katılıyorum. 2017’ye kadar bütçemizi arttırabilirsel, yeni kurallarla ileri yönde yeni adımlar atabiliriz.” dedi.

Araçların görüntüsü için Symonds “Ciddi bir ön kanat olacak ve bana göre çekici bir tarz olacak. Biraz eskisi gibi.”

“Strateji Grubu’nun amacı araçları hızlandırmak ve daha iyi görünmesini sağlamaktı. Her ikisini de yaptığımızı düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Symonds “2017 Kuralları 2009’dan Daha Zor”” için bir yanıt

  1. R29 geldi aklıma nedense 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir