Çin GP "İddaa" Programı ve Yorumları

İddaa Programı için tıklayınız

Sıralama performanslarının daha çok Cumartesi günü yapılan son serbest antrenmandan okunabildiğini hatırlatarak bu hafta sonu için yorumlarımıza geçiyoruz.

Genel olarak bakacak olursak Çin’de uzun arka düzlük nerediyle F-kanal sistemine sahip McLaren’in büyük bir avantaja sahip olacağı düşünülüyor. Zaten bu durum, Cuma antrenmanlarında iki seansta birden lider olmaları ile bir nevi kanıtlanmış oluyor. Mercedes’in de ufak da olsa bir gelişim kaydettiği, yakın dereceler yapmalarından anlaşılabiliyor. F-kanal sistemini de denediler ama kullanıp kullanmayacakları, verileri inceledikten sonra belli olacak. Ferrari bugün daha çok yarış üzerinde durdu, sıralama hazırlıklarını Cumartesi gününe bırakıyor. Onlar da F-kanalı deneyeceklerdi ama sistem tam olarak hazır değildi. Şimdilik sadece konumlandırmasıyla ilgilendiler. Çünkü Alonso, aracın içinde bir şey olmadığını söylemişti. Ağır top Red Bull da ağırlığı yarına verecek. Kaldıkları yerden devam edeceklerdir.

Şu andaki verilere göre elbette net bir şey söylenemez ama yarın için sürpriz kokuları geliyor. Açıkçası Red Bull aracı yine en hızlı ama bu sefer hiç ama hiç rahat olmayacaklardır.Hava durumu çok büyük bir etken. Eğer Cumartesi sıralama günü yağmur yağarsa yine her şey karışacak. Cumartesi yağmayıp Pazar yağma ihtimali olursa da karışır. Çünkü sıralamaya çıktıkları ayarlarla yarışa başlayacaklar. Yani bir pilot sıralamada yere basma kuvvetini yüksekte tutarsa sıralamada kuru zeminde Çin’in uzun düzlüğünde zaman kaybedecek ama yarışta yağmurun yağması ile virajlarda elde edeceği yere tutunma ile çok zaman kazanacak. Bu durumda sıralamada geri kalsa da yarışta iyi tutunma ile yükselme şansı yakalayacak.

Sıralama

Normal şartlar altında Vettel yine favori ama bu sefer sıralamalarda kendisinden her an bir şey beklenebilen Hamilton sürprizi var. Hata kollayacağından hiç şüphe yok. 5.00 oranı ile Hamilton denenebilir. Ama sıralamadan uzak durulmasını öneririm bu sefer.

Yarışı Kim Kazanır

Yine normal şartlarda Vettel favori. Ama McLaren’in sıralamadaki eksikliği, yarışta yok. Yani sıralamada çok geride kalmayacaklarını beklediğim McLaren’in, Red Bull’dan Vettel’e çok ama çok ciddi rakip olmasını bekliyoruz. İlk 3 yarışın farklı pilotlar tarafından kazanılması, insanı burada da yine farklı bir pilotun kazanabileceğini düşünmeye yöneltiyor. Ferrari’lerin dayanıklılık sorunları var, daha serin olan Çin’de motor konusunda sorun yaşayacaklarını düşünmüyorum, bugün Alonso’nun kullandığı ve iflas eden motor zaten eskiydi. Buradaki yarışta kim kazanacaksa yakın bitecektir. Bu hafta sonu yumuşak lastiklerin idaresi daha da önemli olacak, çünkü sert ve yumuşaklar arasında tur dereceleri önceki yarışlardaki kadar farklı değil. Sonuç olarak Vettel ve Hamilton arasında geçmesi beklenen bir yarış.

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber): Çok zor bir grup. Yarışın favorileri Vettel ve Hamilton bir adım önde. Uzak durulması gerek. İlla oynamak isterseniz birisini seçmeniz gerek.

Grup B (Button-Massa-Rosberg-Schumacher): Button’un bu hafta sonu lastiklerini ısıtmada sorun yaşamasını bekliyorum. Massa’nın burada öne çıkacağını beklemekle birlikte Rosberg’in, gelişen Mercedes ile sürpriz yapacağını düşünüyorum. Schumacher de sonuca ulaşabilir ama efsanenin Barselona’dan itibaren kendisini bulacağını düşünüyorum. 3,75 oranıyla Rosberg yazılabilir.

Grup C (Barrichello-Hulkenberg-Kubica-Sutil): Kubica sezon başından beri beni yanıltmadı, etkileyici performans gösteriyor. Burada tek rakibi Sutil. Sıralama ve yarış için yapılan ayarlar önem kazanacak. Yine Kubica’nın önde olmasını bekliyorum, ama Sutil hemen arkasında olacaktır.

Grup D (Alguersuari-Buemi-Liuzzi-Petrov): Toro Rosso’da Buemi’nin serbest antrenmanda yaşadığı sorun ve kaza onun çalışmasını engelledi. Alguersuari günden memnun ayrıldı. Petrov, yarışı bitirebilirse iyi sonuçlar alabilir. Ama genel durumları, dayanıklılığı ve Cuma çalışmalarını düşününce Liuzzi öne çıkıyor. Oranı en düşük olsa da yazılmalı.

Grup E (De la Rosa-Kobayashi-Kovalainen-Trulli): Malezya’da Sauber’in her iki pilotunun da yarış dışı kalması şaşırttı. Normal şartlarda yarışın sonunda Lotus’ların önünde olacakları kesin. Bu iki pilottan şimdiye kadarki yarışlara bakılırsa De la Rosa sanki ufak bir adım önde ama normal bir yarışta ikili arasındaki farkı görmem mümkün olmadı. Oynanmak istenirse İspanyol pilot De l aRosa düşünülebilir.

Grup F (Chandhok-Di Grassi-Glock-Senna): HRT yarış bitirebilyor, Virgin sıkıntı yaşıyor. Bu durumda Chandhok ve Senna üzerinde durabiliriz. Şimdiye kadarki performansları yine göz önüne alırsak aracına daha alışmış görünen Hint Chandhok öne çıkıyor. 6,50 oranı da hiç fena değil.

Oynanabilecek kupon:  C Grubundan Kubica (1.70), D Grubunda Liuzzi (2.60), F Grubunda Chandhok (6.50)

Hazırlayan: Gökhan Kamil


Yorumlar

  1. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    S1 ve S2'nin en hızlısı ile sıralamayı en önde bitireni favori göstermişim, çok da kötü bir tahmin sayılmaz… Hem de tahmin Cuma günü yazıldı…

  2. yorumu yazan kişi neye göre hamiltonla vettel arasında geçer yarış diyor anlamıyorum. mclaren'den hızlı olan ferrarilerin birisini bile göremiyor birde en hızlı aracı kullanan webber'i görmüyorda böyle yorum yazmış.
    ne kadar dikkate alınır bilinmez.

  3. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Hamilton yarışa 1. sıradan başlar: oran 4.0

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir