2014 Silverstone: Alonso ve Vettel’in Mücadelesi


Yorumlar

“2014 Silverstone: Alonso ve Vettel’in Mücadelesi” için 13 yanıt

  1. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    İkilemde kaldım. Bu mücadelede DRS’in katkısı ne kadardı? Eğer DRS bu ikilinin mücadele içinde kalmasına yardım ettiyse ne ala. Öte yandan da aynı DRS çok yapay geçişlere sebep oluyor. Bu da işin tadını kaçırıyor.

    İzleyicilerin ve hatta kural koyucuların büyük bir hataya düştüğünü düşünüyorum, istenen şey geçiş sayısı değil, mücadele. İcabında tüm yarış kimse kimseyi geçemesin, ancak yukarıdaki videodaki gibi mücadeleler olsun. Araçların birbirini takip edebilmesi için de aeroda düzenlemeler yapılması yardımcı olacaktır. Aynı şekilde lastikler de çok daha dayanıklı olmalı, yakıt tasarrufu yapmak gerekmemeli ki adamlar zorlayabilsin.

    Elin adamı önündeki çaylağı geçemedi diye başımızı belaya soktular. Olması gerekenin tam tersini uyguladılar.
    1. Geçemedi diye DRS ile yapay geçiş yaptılar.
    2. Bari lastiği biten geçilsin diye aptalca lastikler geldi, artık kimse lastiği bitecek diye geçiş manevrası denemiyor, tatlı tatlı sürüyor.
    3. Yakıt sınırı koydular, basıp geçecek adam bunu yapamıyor.

    Sonra geçiş olmuyormuş…

  2. Bu kapışma efsane oldu be yerimde duramamıştım bunu izlerken bu tür geçişler f1 de devamlı olmalı işte gerçek f1 budur turbo sezonu geldi f1 bitti daha fazla geçiş istiyoruz..

  3. 14ün bahreyndeki liderlik kapışmasından sonra en iyi kapışmasıydı ve tadından yenmedi burada vet ya da alo yerine ham olsa bu kadar uzun sürmezdi çünkü ham uzatmadan kapatıyor her yiğidin yoğurt yeme tarzı vardır ama bunun gibiler unutulmazlar arasında yerini alır salut Gilles der kaçarım 🙂

  4. Pistteki en adil mucadele eden birkac pilottan biridir ki alonsonun weber ile spada eua rogue deki mucadelesinde yaninda ham.olsa idi weber o viraji donebilirmiydi veya ikiside yaris disimi kalurlardi dusunmek gerek.
    Vettel icinde 4 sampiyonluk kaxandiktan sonra caylak takim arkadasina yenilince bu tepkileri vermesi normal ancak mucadeleye alismasi gerek.

    1. Riccirdo caylak senesinde degildi 2011 de hrt de yarışmaya basladi ardindan 2012 ve 2013 de toro rosso da ve hepimizin de bildigi gibi 2014 te red bull a gecti yani 4. Senesindeydi

  5. Alonso’nun Brooklands ve Luffield’daki savunmaları güzel.

    1. Yea that’s right, bro. Thumps up.

  6. Vettel ne ağlamıştı be 😀

    1. sanırım her ikiside ağlamıştı. yinede harika bence kapışma alonsonun son hamlesi aşırıya kaçmış olabilir.

      1. Temas olmadığı sürece limitlerde sürmek iyidir. Fena mı oldu? Mücadele 5.lik mücadelesi bile olsa böyle kapışmalar görmek; hem de eğlenceli şekilde, gerçekten çok iyiydi 🙂

    2. Telsizden ikisi de birbirini şikayet etti pist sinirlarini aşiyor diye .ikisi de şikayetin de haksizdi cunku ikiside pist sinirlaniri aşiyordu.ancak vettel extra olarak alonsonun uzerine surdugunu de takimina soyledi. Ki bunda haklıydı zaten.hangi aracin burnu ondeyse sen ona gore davranmak zorundasin.oyle pat diye onunu kesemezsin.vettel orda frene basmasaydi kaza olucakti.ancak alonso zeki birisi vettelin iyi sezon gecirmedigini ve mutlak iyi sonuclar almasi gerektiğini bildigi icin bunlari yapmakta sakinca gormedi cunku vettelin kazadan kacinacagini adi gibi biliyordu.eger vettel iyi sezon gecirseydi daha fazla agresif olup oyle alttan almazdi.en kotu kaza olsa bile vettelin sucu olmazdi cunku alonsonun oyle onunu kesmeye hakki yoktu.

      1. Belki tüm sezon boyunca böyle bir mücadele izlemedik ama Alonso’yu biri geçecekse kolay olmaması lazımdı 🙂

        1. Tabi orasi ayri bir boyut.son zamanlarin en iyi en heyecanli mucadelesiydi.tabi bu 2 sampiyon 5.lik icin degil de 1.lik icin savasiyor olsaydi tadindan yenmezdi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir