Alesi “Raikkonen, Vettel’in Şampiyon Olması İçin Yardımcı Olabilir”

yazar:

kategori:

Eski F1 pilotlarından Jean Alesi, Kimi Raikkonen’in takım arkadaşı Sebastian Vettel’in şampiyon olmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

2014’te Ferrari’ye dönen Raikkonen, bu sene bir sene daha anlaşma yeniledi.

Ferrari’nin bu konuda doğru yapıp yapmadığının sorulması üzerine Alesi “Evet, haklıydılar.”

“Çünkü bu takımda performansı oluşturmak futboldaki gibidir. Maradona’ya sahip olsanız ile yanında iyi oyuncular yoksa o gol atamaz.”

“F1’de de aynı. Grup ruhu çok önemli ve Raikkonen’in kanıtlayacağı bir şey yok. Yapabileceği tek şey Vettel’in şampiyon olmasına yardımcı olmak.” dedi.

Ferrari’nin yeni yönetimi için Alesi “Ferrari yeni yönetimle büyük ilerleme kaydetti.”

“Vettel üst düzey bir isim ancak çok önemli olan şey Arrivabene ve Marchionne ile yeni yönetimin iyi bir grup oluşturması.”

“Önceki grup birlikte iyi çalışamıyordu ancak şimdi tekrar birlikteler ve bu gelecek için iyi bir şey.”

“2016’da şampiyonluk şansları imkansız değil.”

“Bu sene başında Vettel’in şansı olmasa da istikrarlı bir şekilde podyumda olarak iyi iş çıkardı.”

“Ve gelecek sene Ferrari’nin çok uzakta olmayacağından eminim.” dedi.


Yorumlar

“Alesi “Raikkonen, Vettel’in Şampiyon Olması İçin Yardımcı Olabilir”” için 10 yanıt

  1. Ahmak bunak . Raikkonenin kanıtlayacağı bişey yok vettele yardımcı olabilir derken . Vettelin çok mu var sanki kanıtlayacabileceği şey . Niye vettel yardım etsim 1. Adam raikkonen olsun da jubilesini yapsın bakın bu görüşle yaklaşsalar kimi neler yapıyo suyunu çıkarır aracın 2005 te olduğu gibi. Laf işte. Vettel dediğin adam 28 yaşında çoğu istatistiklerde adı yazar en az 8 yıl daha mücadele edebilir

  2. Barichello Schumacher kokusu alıyorum…

  3. GP2 ENGİNE avatarı

    ferrarinin nasıl bir takım olduğunu herkes iyi biliyor. schumacher döneminden itibaren her zaman 1. ve 2.pilot uygulama politikası vardır.raikkonen yine vettelin gölgesinde kalacak.raikkonen prestijine zarar vermeyip 2013 sonunda zirvede bırakmalıydı.

  4. Ne demek yani sampiyon olmasina yardimci olabilir ? Kimi 2. Pilot mu olacak ahhahah kimiden bahsediyoruz kimseye yardim etmez etmemelide kaldiki adam kendisi sampiyonluga kasar.

    1. Yardım etmez mi, 2008’de Massa’ya yardım eden kimdi tekrar düşün istersen.

      1. O zaman bir sampiyonluk sansi kalmamisti ve 2. Ve ikinci pilot konumunda degildi .

  5. Kendisi şampiyon olsun neden yardımcı oluyor ki ? Ferrari ve ikinci pilot politikası işte.

  6. Söylediklerinde haklılık payı yok değil.Ferrari Kimi’yi baştan saf dışı bırakıp, Vettel’in üzerine oynarsa takımda dengeler bozulur.Şu anki pozitif hava bir anda terse dönebilir.Umarım Ferrari böyle bir stratejik hata yapmaz.İki pilota da eşit destek ve ekipman sağlar.Kimi’den yeni sezonda çok umutluyum araç istediği gibi olursa şanssızlık yaşamadığı sürece sezona fırtına gibi başlayacaktır.

  7. önceki iki yılı domine etmiş ve 2011 yılını çok rahat bir şekilde kazana kazana bitirirken 2012 aracını hazırlamaya başlayan red bull içinde 2012’yi çok rahat şampiyon kapatacağı söyleniyodu ama red bull 2012 yılını (özellikle) mclaren ve ferrari takımlarının inanılmaz hataları olmasaydı şampiyonayı 2. hatta belkide 3. bile kapatabilirdi. zaten japonya yarışına kadar da mclaren’den çok gerideydiler. yani hiç bir zaman ne olacağı beli olmaz.

  8. “Raikkonen’in kanıtlayacağı bir şeyi yok” sadece şu sözüne katıldığımı belirtir, konu başlığını ilgili troll arkadaşlara bırakıp giderim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir