Horner “Mercedes Dominasyonu F1’e Zarar Veriyor”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Mercedes’in dominasyonunun F1’e zarar verdiğini; kendilerinin üstün oldukları dönemde böyle bir şeyin olmadığını söyledi.

Mercedes takımı son 2 senedir 19 yarışın 16’sını kazanarak büyük üstünlüklerle şampiyon oluyor. 2010 – 2013 yılları arasında ise Red Bull 4 kez şampiyon olmuştu.

Horner “Tahmin edilir, seri sonuçlar ve seri galibiyetler tüm sporlar için zordur.”

“Biz de bu konuda suçlandık ancak bizde durum daha farklıydı. Bizim iki şampiyonluğumuzda mücadele son yarışa kadar sürdü ve biz asla şampiyonada 1-2 olmadık.”

“Kaçınılmaz olarak tahmin edilebilir yarışlarla insanlar uzaklaşıyorlar. Tekrar her şeyi yakınlaştırmalıyız.”

“Kimsenin Fernando Alonso’nun sadece yarışmasından mutlu olduğunu sanmıyorum. Onun mücadele ettiğini görmek istiyoruz.”

“Daniel Ricciardo’nun, Sebastian Vettel’in Lewis Hamilton ve Nico Rosberg’e karşı mücadele etmesini istiyoruz.”

“Gelecekte çözülmesi gereken bazı şeyler var.”

“Bu çok önemli bu yüzden ticari hak sahipleri ve yönetim kurulu  gelecek için taraftarlar için, taraftarların görmek istediği şeyleri yapmak için bir yol bulmak zorundalar.”

“Onlar olmazsa Formula 1 olmaz. Formula 1 şov olmalı, eğlence olmalı. Taraftarlar ve izleyenler için çekici olmalı.”

“Gelecek sene kurallar inanılmaz derecede stabil olacak bu yüzden Mercedes kaçınılmaz olarak üstünlüğünü ve farkını koruyacak.”

“Kış boyunca gelişme kaydedecekler ve yine şüphesiz zirveye yakın olacaklar.” dedi.


Yorumlar

“Horner “Mercedes Dominasyonu F1’e Zarar Veriyor”” için 7 yanıt

  1. Yani bizim dominasyon bukadar baskın değildi bu bir gerçek ama bu konuda Mercedes i suçlamakta yanlış. Adamlarda motor kadar iyi bir şaside var. Sonuçta dominasyon olduktan sonra takım önemli değil. Şunada katılırım bizim 4 yıllık şampiyonlukta en azından farklı takımlarda kazanabiliyordu. Biz seyirci kesimi olarak işin eğlence ve mücadele kısmına çok önem veriyoruz takımlar ise şampiyon oldukları sürece ne seyirci ile nede F1 in geleceği nede işin mücadele kısmıyla ilgileniyorlar. Seneyede digitürk ü iptal eder izlersem netten izlerim sezonu. Hafta sonlarını mahvetmeye değmiyor artık F1

  2. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi/DuhanPeker avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi/DuhanPeker

    Uzun bir süredir yorum atmıyordum ama kendimi tutamadım ve yazmaya karar verdim.

    Horner diyor ki bizim durumumuz farklıydı.Ne tür bir farklılıktan söz ediyor?
    Elinden emziği alınan çocuk gibi resmen.Başarılı olduğunuz zamanlar reklam üstüne reklam yaparken kaybettiğiniz zamanda kazananı alkışlayacaksın haa eğer bunu yapamıyorsan da bu sporda durmayacaksın.

    Spordan çekiliriz diyip tükürüğünü yalamasını da saymıyorum bile!

    McLaren rezil bir sezon geçirdi Ron Dennis,Horner gibi ağlamadı.İşte bu yüzden Horner’ı sevmiyorum bu yüzden Horner’ın konuşma hakkı yok!

    1. Sencer aksu avatarı

      Horner’ın konuşma hakkı yok haklısın ama tamamen ferrari fanı olmama rağmen 2011 dışındaki bütün redbull dominasyonu heyecanlı geçti 2012de zaten şampiyonluğu son virajda aldılar onlar aero paketleri ve pilotlarıyla kazandı oysa mercedesin sadece motoru var.Red bull hiçbir zaman sevdiğim bir takım olmadı ancak şampiyon olduklarında hak ettiler mercedes ise ferrari motoru kullansa puan alamayacak duruma gelir

      1. MARLon BROndo avatarı
        MARLon BROndo

        red bull’un domine ettiği 4 yılı şöyle bir inceliyelim ;

        2010;
        – sezonun son yarışı olan abu dhabi’ye 4 pilot birden (vettel-alonso-hamilton-webber) şampiyon olmak için çıkmıştı. bu formula 1 tarihinde herhalde 2-3 kez görülmüş birşeydir.
        – schumacher,alonso,hamilton,button,barrichello,vettel,webber,heidfeld,kubica gibi önemli pilotlar pistte boy göstermiş hatta öyle noktaya gelinmişti ki HAKKİNEN’de dönsün diye talepler geliyodu.

        2011: (dominasyon vardı ama iyi bir haftasonu geçiren takım red bull’un hata yapmasına bile ihtiyaç duymadan yarış kazanabiliyordu.’mclaren’)
        – formula 1 tarihinin en efsanevi yarışlarından biri olan kanada yarışı yaşanmıştı.

        2012
        – bu yıl sezonun ilk 7 yarışını da farklı isimler kazanmıştı. toplamda 8 farklı pilot yarış kazanmıştı.
        – red bull sezonun büyük bölümünde en iyi 2. belkide 3. aracına sahipti ama sezonun en iyi aracına sahip olan takımı mclaren’in defalarca yaşanan skandal stratejileri , rezalet pit stopları , komedi yolda kalmaları olmasa button veya hamilton’ı çok rahat şampiyon yapabilirlerdi.
        – sezonun büyük bölümünde çok güçsüz bir araca sahip olan hatta düzlükte bile doğru dürüst hızlanamayan bir araca sahip olan fernando alonso şampiyonluğu son yarışa bırakmış ve sadece 3 puancıkla şampiyonluğu kaçırmıştı.
        – bu sezon formula 1 tarihine başka bir rekor olarak geçmiştir. nedeni ise f1 schumacher – alonso – vettel – hamilton – button – raikkönen olmak üzere toplam 6 dünya şampiyonuna ev sahipliği yapmıştır.
        – pastor maldonado yarış kazanmıştır.

        2013;
        – red bull dışında takımların hepsi 2014 kurallarından dolayı 2013 sezonunun üstüne daha başlamadan çizgi çekmiş ve kendilerini 2014 sezonuna hazırlamış olmasa muhtemelen 2010 ve 2012’ye benzer bir sezon yaşanabilirdi.

        genel: red bull 4 yıl içinde yapılan 77 yarşın 13 tanesini 1-2 olarak bitirmiş, mercedes ise 2 yıl içerisinde yapılan 38 yarışın 23 tanesini 1-2 olarak bitirmiş.

        not: şahsen 2010-2013 yılları arasında ”red bull yüzünden formula 1 kötü durumda” dediğim için allah belamı versin. BETERİN BETERİ VARMIŞ.

        1. MARLon BROndo avatarı
          MARLon BROndo

          ayrıca;

          mercedes, 2014 ve 2015 sezonlarında yapılan 38 yarışın 32’sini kazanmış. kabul etmemiz gerekir ki hepimiz şampiyonluğun kaldığı son yarış olan abu dhabi gp’yi lewis hamilton’ın çok rahat kazanıcağını bilerek izledik. ama 2010 abu dhabi yarışında alonso gibi bir pilot herkezi şaşırtmış ve 50 tur boyunca kubica’nın arkasında kalmamış olsa elini kolunu sallaya sallaya şampiyon olmuştu. 2012 brezilya’da senna vettelin aracına dokundurup vettelin son sıraya düşmesini ve aracının hasar almasını sağladığında nasıl havaya fırladık hatırlıyosun değil mi ey tifosi ???

          1. MARLon BROndo avatarı
            MARLon BROndo

            İşte bunlar hep üff çok sıkıcı dediğimiz red bull döneminde oldu. Şu an formula 1 diye birşey yok bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir