Ferrari “Red Bull’a Motor Vermek Tehlikeli Olurdu”

yazar:

kategori:

Sergio Marchionne, Red Bull gibi rekabetçi bir takıma motor vermelerinin tehlikeli olacak olması nedeniyle Ferrari’nin Red Bull’a motor vermediğini söyledi.

Bu sene sonunda Renault ile yollarını ayırmak isteyen Red Bull, önce Mercedes ardından Ferrari ile görüştü ancak bir türlü istediğini alamadı.

Marchionne “Kendi yapımızdaki bazı belirsizliklerle baş etmek ve teknolojik fark arasına köprü kurmak zorundaydık.”

“Bu yüzden iyi bir şasi hazırlayabilecek teknik kapasiteye sahip bir takıma eşit güçte motor vermek Ferrari’nin rekabetçiliği açısından tehlikeli olurdu.”

“Benim asıl işim Ferrari’yi desteklemek ve korumak. Mercedes’i Red Bull ile mağlup etmekle ilgilenmiyorum.”

“Birisi çıkıp Ferrari motoruyla Mercedes’i yeneceğini söylüyorsa bununla ilgilenmem. Ben Ferrari’nin kazanmasını istiyorum.”

“Red Bull’un yeteneklerinin iyi olduğunu biliyorum. Bizi Sebastian Vettel’le yok ettiler ve şampiyonlukları kazandılar.”

“Red Bull’un şasi gelişimi için önemli derecede yatırım yaptığını görüyoruz. Onlara ödediklerine kıyasla çok fazla yatırım yaptığımız motoru verirsek bu pist üstünde adil olmaz.”

“Bununla ilgilenmiyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari “Red Bull’a Motor Vermek Tehlikeli Olurdu”” için 13 yanıt

  1. Adam resmen itiraf etmiş gazozculardan tırstık.

  2. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Şöyle açıklama yapın canımı yiyin. Resmen ”Korktuk.” demiş işte.Ama en azından bunu diyebilmiş.Mercedes’in de korktuğunu biliyoruz ama onlar itiraf edemediler.

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    En azından dürüstçe itiraf etmiş

  4. A’dan Z’ye haklı Ferrari. F1’in amiral takımı olup 20 küsür sene şampiyon olamadan hiç bıkmadan sporda yer almaya devam edeceksin ve bu durumunu kendi kaynaklarından sübvanse edeceksin ve sporun marka değerini arttıracaksın sonra çıkıp 10 senelik bi takım -ki 4 yılında da şampiyon olmuş- şimdi dengeler değişti diye yardım göremediği için seni sorumlu tutacak. Çok samimi bir itiraf yapmış gerekçelerini açıkça ortaya koymuşlar yerlerinde olsam bu soruyu cevaplamaya tenezzül bile etmezdim veya Red Bull’dakiler gelsin bizde çalışsınlar bu kadar mücadele azimleri varsa derdim.

    (McLaren taraftarıyım)

  5. Red Bull o kadar iyiyse kendi motorunu üretsin. Sadece lafla olmuyor bu işler. Mercedes ve Ferrari hem şasiye hem de motora yatırım yapıyor. Red Bull doğrudan bütün yatırımı şasiye yapıyor. Hiç bir emek sarf etmeden niye sana iyi bir motor versinler?

    1. Görende sadece Redbull şasiye yatırım yapıyor sanır. Force india, Williams, Manor… bunlar sanki Mercedes ve Ferrari’nin motoru geliştirmesine para yatırıyor. Harcama kısıtlaması mı var ?
      Neymiş Redbull sadece şasiye yatırım yapıyor Mercedes ve Ferrari hem şasi hem motora. Peki bağımsız motorlara neden karşı çıkıyorlar? Redbull gibi sadece şasiye yatırım yapmak istiyorlarsa bağımsız motor kullansınlar tabi markaları bunu kaldırabilirse. Kimse Redbull’a motor sağlamayacak üstüne bağımsız motorları engelleyecekler yok ya… F1’i de üstlerine yapsınlar istiyorsanız.

      1. İyi güzel demişsin de, bağımsız motor için aynı şartlarda üreticiler motor yaptı da ferrari veya mercedes bunamı hayır dedi. Adı üstünde ucuz çift turbolu motor. Kusura bakmada kardeşim zamanında bu dandik motorları yapmak için para harcayan üreticiler enayimi? Ben olsam bende kabul etmem. Kuralları kim daha iyi anlıyor ve en iyi kim çalışıyor ise o kazansın. Aynı rekabet ortamında herkes için farklı kural olmaz.

        1. http://www.trf1.net/formula1_haberler/137497-horner-f1de-denge-icin-bagimsiz-motor-olmali.html#comment-836251

          Bak bu haberde senin söylediklerinle alakalı bir şeyler yazmıştım.
          Benim burada dediğim Redbull’a kimse motor vermiyor üstüne birde bağımsız motorları engelliyorlar. E yarışmak isteyen takıma şasi konusunda çok iyi diye motor veren kimse yoksa kusura bakma ama bağımsız motor istemeleri en doğal hakları. Kimse motor vermek zorunda değil bunu hep söyledim ama sen başka takımları engelleyemezsin burası kimsenin babasının çiftliği değil. O yüzden başkalarının kısıtlayarak kazanan takımların olduğu yerde bana kimse rekabetten bahsetmesin.

          1. Adı bağımsız ceya x marka ne olursa olsun. Sadece herkes için kurallar neyse o üreticide o kurallarda motor yapsın. Bana sorarsan en güzeli v8 ve v10 atmosferik derim ama herkes için aynı şartlarda.

            1. İşte sıkıntıda orada çoğu üretici bu karmaşık ve pahalı motorlara yatırım yapmak istemiyor ve spora çekemiyorsun. Bana göre Bernie’nin bu bağımsız motor projesi de üreticileri bu motorlardan vazgeçirmek için kullandığı bi koz. Ya vazgeçersiniz ya da sonuçlarına katlanırsınız. Bernie’nin amacı bu saçma motorlardan kurtulmak ve umarım başarır.

              Birde herkesin eşit şartlarda olması için takımlardan söz haklarını almaları gerekiyor umarım onuda başarırlar.

  6. Anladik korktunuz tamam.
    Ancak ayip fianin ayibi.rekabetci bir motor saglamak gerekiyorsa kurallari koymak zorunda.

  7. Kimse kusura bakmasın ama kalkıp o kadar AR&GE yapıp, iş gücü harcayıp, yatırım yapıyorlarsa motoru kime verip kime vermeyeceğine de karar verme hakkı olacak tabi. Red Bull kafa rahat şekilde sadece şasiye odaklansın Mercedes ve Ferrari bir yandan da motoru düşünsün. Yok öyle yağma. Kaldı ki motordan kar filan da elde ettikleri yok. Maliyetine satıyorlar neredeyse.

  8. Yani diyor ki korktuk.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir