Horner “F1’de Denge İçin Bağımsız Motor Olmalı”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Formula 1’de performans dengesini tekrar kazanmak için en iyi yolun bağımsız motor üreticisi olduğunu söyledi.

Bernie Ecclestone ve FIA, bağımsız motor üreticisini spora sokmak için çalışmaları başlattılar ancak mevcut üreticiler alternatif bir yol bulacaklarını açıklayarak bunun rafa kaldırılmasını sağladılar.

Horner “Rekabetçi bir bağımsız motora ihtiyacımız var. Tüm sisteme dengeyi getirecek şey bu.”

“Red Bull’u unutun. Çift katmanlı difüzörde FOM ve FOTA arasındaki savaş gibi motor konusu da kontrol açısından çok güçlü bir şey.”

“Organizatör ve FIA mı yoksa üreticiler mi? Ne yazık ki kendimizi bu güç oyununun ortasında buluyoruz.”

“Bu yüzden motorlar basitleşmeli ve en iyi ile en kötü motor arasında daha az fark olmalı.” dedi.

FIA, motor üreticilerinin motor fiyatlarını ciddi ölçüde indirmesini istemişti. Bunun için gelecek ay FIA’ya bir plan belirtmeleri gerekiyor.

Horner, gelecek planları üzerinde etkili olacağı için üreticilerin çözümünü görmek istediklerini söyledi.

Horner “Üreticiler 15 Ocak tarihine kadar katlanılabilir bir motor olması ve mevcut sorunlara çözüm olması için planlarını sunmak zorunda.”

“Bu olmazsa, o zaman bağımsız motor tekrar oyuna girebilir. Bu yüzden 15 Ocak gününe kadar bakalım neler olacak.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Horner “F1’de Denge İçin Bağımsız Motor Olmalı”” için 2 yanıt

  1. Üreticilerin bağımsız motorları istemesinin sebebi daha ucuza aynı performanslı motorların getirilecek olması. Bu durumda şuan ki üreticilerle sözleşmesi olan bütün takımlar sözleşmesi bitince bağımsız motorlara yönelecek. Buda üreticilerin sap gibi kalmasına neden olacak. Bu Bernie’nin takımları bu rezil motorlardan vazgeçmesi için uyguladığı bir taktik bana göre. Ya adam akılla motorlar getirilip onlar üretilecek ya da bağımsız motorlu takımlarla mücadele edelim derken baya para harcayacaklar. Zaten bana göre şuan ki motorlara para yatırmaları ahmaklıktan başka bir şey değil. Bari bağımsız motorları turbosuz yapsalar.

    Ferrari’nin ayrılırız tehditleri bana göre Redbullunkinden bile daha boş geliyor. Ayrılırlarsa F1 ciddi oranda izleyici kitlesi kaybeder ama ayrılacaklarına hiç ihtimal bile vermiyorum.

    Bernie’ye de güven olmaz getirecem der sonra birden banka hesaplarında hareketlenme olur vazgeçer. Tabi amacı F1’i kurtarmaksa bağımsız motorlarda değil direk yeni ve F1’e yakışır bir motor getirir. Takımların söz haklarını ellerinden alması lazım yoksa zor bu iş.

    1. “istememesi”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir