Vettel 2016’da Şampiyon Olabilecek mi?

yazar:

kategori:

Formula 1 dünyasındaki genel beklenti 2016 sezonunda bir Ferrari-Mercedes savaşı olması.

Mercedes 2014 ve 2015 yıllarında Hamilton ile rahat şekilde şampiyonluğa ulaştı.

Ancak 2016’da Ferrari’nin Mercedes’i yakalaması ve şampiyonluk savaşının yakın geçmesi bekleniyor.

Ferrari yedek pilotu ve 2016 Haas pilotu Esteban Gutierrez 2016 yılında kimin şampiyon olacağı sorusuna “Vettel” cevabını verdi.

1997 dünya şampiyonu Jacques Villeneuve ise “Ferrari Mercedes’i yakalayabilir. Onlar kaynaklarını genellikle Mercedes’ten daha iyi kullanabilir. Sürücüleri ve mühendisleri arasında iyi bir atmosfer var. Bu yüzden onların önünde parlak bir gelecek var” dedi.

Angelo Sticchi Damiani ise “2014 ile karşılaştırıldığında kırmızıların yeniden yükselmesi önemli. Vettel’in sonuçlarıyla beraber hem takım hem de İtalya çok rahatladı. Hız açısından etkileyiciydi ve hemen popüler hale geldi”

“2016’nın Şahlanan At’ın yılı olmasını umuyoruz” dedi.

Öte yandan 2016 şampiyonluk oranları açıklandı ve 2016’nın favorisi olarak Hamilton gösterildi.

Hamilton’un oranı 4/7, Rosberg’in 5/2, Vettel’in 7/4 ve Maldonado’nun ise 500/1 olarak açıklandı.

 


Yorumlar

“Vettel 2016’da Şampiyon Olabilecek mi?” için 8 yanıt

  1. F-one-Driver avatarı

    Maldonado 500/1 ?

  2. orta sıra takımlarının 2016 yı çöpe atıp 2017 deki devrim niteliği taşıyan kural değişikliklerine odaklanmaları en mantıklı yol olsa gerek.

  3. anaksimandros avatarı
    anaksimandros

    mercedesle ferrari kapışır yüzde 50

  4. Vettel’i bilmem de Raikkonen’in şampiyon olma ihtimali yok o kesin. Bütün takım Vettel’e ağırlık vermiş durumda. İyi bir araç yaparlarsa şampiyon olur.

  5. Sürekli Mercedes-Ferrari savaşı olacakmış gibi konuşuluyor ama nasıl bu kadar kesin konuşuluyor anlamış değilim. Sezon başlayınca hayal kırıklığı yaşamayalım yine. Mercedes’in avantajı çok büyük çünkü. Bana 2016 son iki sezonun kopyası olacakmış gibi geliyor.

  6. Ferrari biraz daha gelişirse ve Rosberg, Hamilton’dan daha fazla galibiyet çalabilirse Vettel şampiyonluk savaşı verebilir veya şampiyon olabilir. Önemli olan -0.001 önde olabilmek. 1 saniye geride olmak değil, dolayısıyla Ferrari gelişse bile bu Mercedes’le mücadele edebilmek için yeterli olacak mı ? Bunu önümüzdeki sezon göreceğiz.

  7. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Ferrari olur mu olmaz mı bilemem ama bir süre içi son şansı olabilir ya da en iyi fırsatı olabilir. Çünkü devrim kural değişmeleri 2017 de ve o dönemi de yine iyi araç yapan götürecek en az 2-3 yıl. Fırsat bu fırsat o yüzden. İşin içine Red Bull ve McLaren de kökten girer kanımca 2017de

  8. 2016 için konuşyorum ferrarici arkadaşlar bana kızmasın Renaultun şampiyon olma olasılığı neyse Ferrarinin de aynı oranda .
    pilotu bilmem ama Şampiyon Mercedes Burada %10 sevinebilirim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir