Mansell: Formula 1’e Daha Fazla Takım Gerekiyor

yazar:

kategori:

Eski F1 dünya şampiyonu Nigel Mansell’a göre genç sürücülere fırsat verebilmek adına Formula 1 gridindeki araç sayısı 26’ya yükselmeli.

Gelecek yıl Haas’ın F1’e girmesiyle beraber gridde 22 araç olacak.

Buna karşılık GP2’de tüm rekorları kıran Vandoorne ve DTM şampiyonu Pascal Wehrlein gibi isimler kendisine koltuk bulamadı.

Eski F1 dünya şampiyonu Nigel Mansell “Bu sporun bir hayranı olarak konuşmak istiyorum.”

“Bir hayran olarak gridde daha fazla araç görmek istiyorum. Bu sayı 26 olabilir. GP2’de mücadele eden onlarca pilot var. Onların yarışmasını sağlamalıyız”

“Gerekli kaynağa sahip olduğunuz zaman önlerde mücadele etmek çok zor olmamalı. Bu yıl Red Bull Renault veya McLaren Honda birlikteliklerinde çok zor anlar olduğunu gördük. Onlar elinden geleni yapmalarına rağmen ön grubu yakalayamadılar”

“Ferrari geçen yıla göre olağanüstü bir yıl geçirdi. Bu muhteşem. Mevcut insanların çoğunu gönderdiler ve tamamen yeni bir ekip kurup kazanmayı başardılar. Ancak bir fan olarak gridde daha fazla araç görmek istiyoruz. Daha fazla ekibe ihtiyaç var. Daha fazla otomobile ihtiyaç var”

“Yeni takımlar için daha fazla zamana ihtiyaç var. Kurallarda istikrar gerekiyor. Maliyetleri azaltmak gerekiyor”

“Örneğin turbo motorlar. Söylenenlere göre maliyeti azaltmak içi geldi ancak maliyetleri büyük oranda yükseltti. Bu gerçekten delice bir düzenlemeydi” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir