Boullier: McLaren Sıfır Beden İle Doğru Olanı Yaptı

yazar:

kategori:

Eric Boullier McLaren-Honda’nın sıfır beden konseptini uygulamasının doğru şey olduğunu, Mercedes’i ancak böyle yenebileceklerini söyledi.

“Sıfır beden anlayışında fazla ileriye gidip gitmediğimizi göreceğiz. Unutmayın ki sezon boyunca motorda istediğimiz her şeyi değiştiremedik.”

“Enerji geri dönüşümü ile ilgili temelk bir parça istediğimiz gibi çalışmıyordu ve bu bize çok zarar verdi. Çünkü bize yarışta çok fazla tur zamanına mal oldu.”

“Ancak prensipte, Mercedes’i yenmek istiyorsanız, daha iyisini yapmalısınız. Bu yüzden tasarım ve çalışma yönünden farklı bir yöne ilerledik. Aşırıya mı kaçtık? Bunu söylemek için çok erken. Beklemeliyiz.”

Boullier McLaren’ın arka kısımdaki sıkı paketleme isteğinin Honda’nın güç ünitesi tasarımını etkilemediğini iddia ediyor.

“Bu motoru hiç etkilemedi. Onlara en dar aracı istediğimizi söyledik. Ancak boyut konusunda onları asla sınırlamadık.”

McLaren ve Honda arasındaki ilişki zaman zaman gerildi, Boullier birlikteliklerinde zorlukların üstesinden geldiklerini söyledi.

“Belki acı sizi birbirinize daha iyi bağlar. Honda ile çok daha olgun bir ilişkimiz oldu.”

“Honda bir gün kazanmak için ne kadar adanmış olmaları gerektiğini anladı ve kaynak yönünde kendilerine biraz çeki düzen verdiler. Bu da oldukça iyi.”

“McLaren olarak biz, tekrar bir araya geldik ve çalışma şeklimizde neyi değiştirmemiz gerekiyorsa değiştirdik.”

“Sezon içindeki performansımıza bakarsanız tepedekileri yakaladığımızı görürsünüz. Bizi engelleyen sadece kısıtlı kurallar oldu, ancak bir şekilde olumlu şeyler gördük.”

“Ancak bu acıyı birlikte yaşamalıyız ve bu bataktan çok daha güçlü bir şekilde çıkmalıyız. Tek bir takım gibi hareket ederek daha verimli çalışmamız gerekiyor.”


Yorumlar

“Boullier: McLaren Sıfır Beden İle Doğru Olanı Yaptı” için 2 yanıt

  1. Ya kardesim sanki sifir bedenden 3 saniye kazaniyoruzda sadece motordan 2 saniye kaaybediyoruz birakin bunlari ne sifir bedenmis ya.

  2. Tam bir ferrari hayranı olmama rağmen mclarenın şampiyon olmasını isterim. ( alonso ve button için)Fianın berbat kuralları olmasa gelecek sezon şampiyon olurlardı ancak büyük ihtimal 2017’ye kaldı.adamlar ilerlemek için her şeyi doğru yaptılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir