Newey: 2016’da Toro Rosso ve McLaren Birer Tehdit

yazar:

kategori:

Red Bull’dan Adrian Newey Renault’nun önümüzdeki sezon için ciddi bir gelişim yapamaması durumunda takımının Toro Rosso ve McLaren’in gerisinde kalabileceğinden endişe ediyor.

Bu yıl yeni bir motor tedarikçisi arayan Red Bull önümüzdeki sezon da TAG Heuer markalı Renault motorlarını kullanmaya devam edecek. Renault 2014 ile spora gelen yeni kurallarda performans ve dayanıklılık yönünden başarılı olamamıştı.

Newey önümüzdeki sezon 2015 Ferrari motorunu kullanacak olan kardeş takımları Toro Rosso ve kış arasında büyük gelişim hedefleyen Honda motorunu kullanan McLaren’ın performansları karşısında endişeli.

“Toro Rosso 2015 Ferrari motorunu kullanacak, bu da bu yılın Renault ünitesinden bariz daha iyi. Honda’nın da iyi bir adım atacağına inanıyorum. Bence onların içten yanmalı motoru kabul edilebilir düzeyde.”

“Bu yılki sorunları turbo üzerindeki enerji dönüşüm ünitesini (MGU-H) çok küçük yapmış olmalarıydı. Bu da kış arasında kolayca düzeltilebilecek bir sorun.”

Newey sporun gelecekte fabrika motoruna sahip olmayan takımların diğerleriyle aynı şartlar altında yarışabilecekleri motor anlaşmalarına sahip olmaları için çalışmasını umuyor.

“Önümüzdeki yıl bizim için çok zor olacak. Artık iş tamamen sporun kendisine kalmış durumda, 2017 ve sonrası tamamen kendi ellerinde.”

“Acaba yönetimin garaj takımlarına doğru şekilde rekabetçi motorlar sağlama isteği var mı?”


Yorumlar

“Newey: 2016’da Toro Rosso ve McLaren Birer Tehdit” için 2 yanıt

  1. McLaren’den gelen açıklamaları pek dikkate almasam da Newey’in sürekli McLaren atağa kalkacak sözleri insanı heyecanlandırmıyor değil.

    1. Sencer aksu avatarı

      Heyecanlandırmalı da mclarenın gelişme potansiyeli çok fazla (ferrari hayranıyım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir