Alesi: Renault’nun 2016’da Podyum Şansı Yok

yazar:

kategori:

Eski F1 pilotu Jean Alesi’ye göre Renault’nun 2016’da podyuma çıkma şansı yok.

Renault 2011 yılında bıraktığı Formula 1’e Enstone merkezli Lotus’u satın alarak geri döndü ve gelecek yıl Maldonado-Palmer ikilisiyle yarışacaklar.

Alesi “Renault’nun dönüşü Fransa için de çok önemli. Onların dönüşü sadece gelecek yıl için değil, uzun vadeli gelecek için de Fransa’ya çok yararlı olacak”

“Renault’nun yılında podyum şansı yok. Ekibi yeniden oluşturmak zorundalar. Bu nedenle 2016 onlar için geçiş yılı olacak” dedi.

Alesi, Hamilton-Rosberg mücadeles için “Performans açısından Hamilton ve Rosberg’in çok yakın olduğunu düşünüyorum. Hamilton şampiyon olsa bile Rosberg hep oradaydı”

“Yaşadığı dayanıklılık sorunları Rosberg için kötü oldu ve farkı yaratan şey buydu. Her ikisi de gerçekten rekabetçiydi” dedi.

Alesi yılın sürprizi için “Benim için sürpriz Verstappen oldu. Üzerindeki baskıya rağmen gerçekten iyi bir performans sergiledi. Hem de çok genç yaşda. Genç bir sürücünün iyi bir iş yaptığını görmek çok güzel” dedi.


Yorumlar

“Alesi: Renault’nun 2016’da Podyum Şansı Yok” için 2 yanıt

  1. Renault biraz zor toparlanır. Motor’un yanında Enstone’daki durum da pek parlak değil. Renault’u çok zor günler bekliyor.

    1. eminim öyledir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir