Rosberg “Benim İçin En İyi Takım Arkadaşı Hamilton”

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, takım arkadaşı Lewis Hamilton’un gelecekte de kendisi için ideal takım arkadaşı olacağını düşünüyor.

2010’dan beri Mercedes adına yarışan Rosberg’in takım arkadaşı 2013’ten beri Hamilton. Birlikte geçirdikleri 3 senede de Rosberg Hamilton’a yenilirken 2’sinde şampiyonluğu kaptırdı.

Rosberg’in mevcut anlaşması bu sene sonunda bitiyor ve Hamilton ile aralarındaki gerginlik nedeniyle Mercedes kadrosunda değişikliğe gidebilir.

Gelecekte Mercedes’te kimle yarışmak istediğinin sorulması üzerine Rosberg “Lewis. O güçlü bir pilot ve takım onunla başarılı oldu.” dedi.

Rosberg, 2015’teki açıklamalarında Hamilton’un ikili mücadelelerde takımdan ziyade kendisini düşündüğünü söylemişti.

Rosberg “Hamilton konusundaki bu algı tamamen doğru değil. Pilot olarak takımınızın başarılı olması lazım. Takım sadece kendinizi düşündüğünüzü anlarsa her şey bir anda tersine dönebilir.” dedi.

Hamilton bu sene espiri yaparak garajın iki tarafı arasında duvar olursa daha iyi olacağını söylemişti. Rosberg “Bu asla olmayacak çünkü takım için iyi bir şey değil.”

“Mercedes için yarışlar kazanmaktan mutluyuz. Takım tarafından oluşturulan koşullar altında birbirimizi zorlamamız gerilime neden olabilir ancak bundan en çok fayda sağlayan takımdır.” dedi.

Son 3 yarışta art arda kazanması konusunda Rosberg “Kesinlikle tekerleği tekrar icat etmedim. Belki % 100’e ulaşabildim ve eskiden % 98’deydim. Bu fark yaratacak kadar büyük bir şey.”

“Austin’den sonra kendime bu şekilde devam edemeyeceğini söyledim.”

“Ancak her zaman çok yakındı, genellikle bir kaç salise ayırıyordu ve sonunda benim tarafıma döndü. Bunun sebebini açıklamak zor.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg “Benim İçin En İyi Takım Arkadaşı Hamilton”” için bir yanıt

  1. sözleşme zamanı geliyor tabii… çevir kazı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir