Button Hayatının En İyi Senesini Geçiriyor

yazar:

kategori:

Sezonun Çin’deki 4. yarışında damalı bayrağı önde geçen Button, yeni takımı ile lider konumda ve bunun keyfini yaşıyor.

Button: “Geçen sene inanılmazdı ve senenin başında 6 yarış kazanmak, sonuna kadar şampiyonluk için mücadele etmek ve şampiyon olmak çok özeldi.”

“Şimdi şampiyonluğu kazanmış durumdayım. Bu her zaman benim amacım olmuştur. Bu sene, 4 yarışa çıktım ve 2 zafer aldım. Ve evet, bu şimdiye kadarki hayatımın en iyi zamanları. Bunu istediğiniz kadar büyük yazabilirsiniz”

“Ama sonraki 15 yarışında sokakta gezer gibi olmayacağını da biliyorum. Çıktığımız her yarış zor olacak, herkesten iyi araca sahip olduğumuz ilk üç yarıştaki gibi değil”

“Red Bull’ların hızlı olduğunu bu 4. yarış. Şampiyonada lider olmamıza rağmen onları kovalıyoruz. Oldukça garip. Ama içinde bulunacak güzel bir konum”

“Aracı, sıralamalardaki performansınızı geliştirmeye açsınız ve yaptığımızdan daha iyisini ortaya koyabileceğimizi düşünerek Barselona’ya gidiyoruz, özellikle de Cumartesi günleri için”

Button, sezonun başında elde ettiği bu sonuçların, kış döneminde takıma adapte olmak için ortaya koyduğu büyük çabadan kaynaklandığını söyledi.

Button: “Tekrar büyük bir öğrenme dönemi oldu ve bir takımda yeni çocuğum. Ama kış döneminde mühendislerimle ve takımdaki herkesle çok çabuk bağ kurdum. Bunun bu sene için çok önemli olduğunu biliyordum”

“Burada hepimiz şampiyonluk adına mücadele etmek için varız. Esas hedefimiz bu olmalı. Ama benim için, bunu düşünmeden önce, takımın bir parçası olduğumu hissetmeye yoğunlaşmam gerekti. Ve bunu yaptığımda artık aracın benim bir parçam olmasını sağlama üzerine çalışabileceğimi biliyordum”

“Benim stilime daha uygun olması için üzerine çalışılması gereken bir kaç ufak şey daha var, bunlar önümüzdeki yarışlar için bana yardımcı olacaktır. Ama yine de iki galibiyet almamızın harika olduğunu düşünüyorum”

2009 şampiyonu,  heyecanlı yarışlar çıkarmayı istediğini ama bu sene istikrarlı olmanın daha önemli olduğunu belirtti.

Button: “Şampiyonluk için daha heyecanlı bir şekilde mücadele etmek isterdim ama istikrarlı olarak daha fazla şansa sahip oluyorsunuz. Lewis, izlemesi inanılmaz olan bazı yarışlar çıkardı. Son iki yarışı izledim ve Melbourne, oldukça heyecan verici bir yarıştı”

“Sonuncusu, yarışın ilk bölümü için, oldukça heyecan vericiydi. Evet, harika bir çıkarıyor ve her ikimizin de muhteşem işler yaptığımızı düşünüyorum”

“Böylesine rakabetçi olan, asla pes etmeyecek bir takım arkadaşınızın olması güzel. Pitbul gibi. Asla pes etmeyecek. Sonuna kadar mücadele edecek ve böylesine bir takım arkadaşına sahip olmaya bayılıyorum. İnanılmaz derecede hızlı. Olağanüstü bir pilot”

“İyi olmasının başka bir nedeni de birbirimizi sıkı bir şekilde zorluyoruz. Son bir kaç yarışta bu göründü diye düşünüyorum. Birlikte bir yarış çıkarmamıştık aslında, bu hariç, sonunda”


Yorumlar

  1. hamilton buttona göre daha hızlı diyebiliriz. fakat button hamiltona göre çok az hata yapıyor. aşırı hırs ve hız ara sıra başa bela olabiliyor. 2008 çok iyi incelendiğinde kimi o seneyi belkide hırsından dolayı kaybetti. 10 sefer fastest lap ama sonuç ortada. button böyle devam ettiği sürece hamiltonla ciddi çekişir. ne kadar çok aday o kadar zevkli sezon…

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Button çok hafife alındı. (bende hafife almıştım)

    hamilton tarafından ezileceği şeklinde çıkan ardı arkası kesilmeyen yorumlar bir pilotu çılgına çevirip agresif hale getirebilirdi ama button olunabilinecek en naif haliyle bu süreçten galip ayrıldı.

    hamilton taraftarı olan benim, nacizan, büyük saygımı kazandı.

  3. bu sezonun sonucundan sonra bu ifade bu açıklama daha doğru olacaktır. yoksa geçen seneki başlangıcı zaten bu seneden iyi. ayrıca mclarende başarılı olmak brawn gp den daha kolay değilmi?

  4. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    ben sezon baslamadan soylemıstım buttonun avantajını 2009da purussuz yarıs cıkartması herseyı acıklar gıbıydı alonso ya massa senıde gecıcek dıyen kımı ve hamılton fanlarına tek sozum button basınıza buyuk coraporucek hamılton cok ıyı pılot ama kovalaınenın yanı8nda sımdı hamıltona oynamaları lazımkı button ızın vermez boyle bırseye oyuzden herkesın pılot lugunu goruyoruz ama gene de en bas sayfada gunun pılotu hamılton secılıyo oylarla bakalım bu sene nasıl devam edecek dedıgım gıbı kovalaınene benzemez button hamıltonun ısı zor tabı alonso da bıoyle devam edıp massa ya olan ustunlugunu koruması lazım ote yandan massa kendısını gelıstırmesı lazım alonso yanında cok sonuk kaldı gıbı gercı alonso bu gayet dogel ya mclaren gıbı massa gecsın dıye 17 beygır fark yaparlar kı ofarkta bıule massa one gecemez hamılton gecemedıkten sonra yada esıt bırakıp aynen boyle pılot ortaya cıkar ınanılmaz sezon herkese hayırlı olsun cok keyıflı

  5. erken konuşmuşsun abartma istersen Button geçen sene Brawn la fırtına gibi esmiştiniz

  6. Button' ın avantajı tecrübesi ve istikrarı, Lewis ise hızlı ve agresif, bundan sonraki yarışlar neler getirecek bakalım.

  7. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    yavaş olabilir ama bence çok zeki ve hissiyatı çok iyi bence bu ikisi iyi bi ikili

  8. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    her iki pilotumuzunda halinden oldukça memnun olması çok iyi..umarım ileride bu memnuniyetin tadını daha fazla çıkarırız…

  9. Strateji uzmanı pilotumuz bizim=))

  10. Sana tek diyeceğim tadını çıkar.

  11. sandro verone avatarı
    sandro verone

    Bu arkadaşlığın bu beraberliğin bu temponun umarım kazanılıcak downforce ile önlerde rekabet etmemiz için büyük bir etkisi olucaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir