Alonso’dan İstanbul Park’a Övgü

yazar:

kategori: ,

Fernando Alonso, 21 yarışlık takvimin kendisi için sorun olmadığını söylerken Istanbul Park, Imola ve Magny Cours gibi pistlerin takvime dönmesi gerektiğini söyledi.

Raikkonen geçtiğimiz günlerde Magny Cours, Imola ve Istanbul Park gibi pistlerin takvime dönmesini istediğini söylemişti.

Şimdi ise Fernando Alonso benzer açıklamaları yaptı.

Alonso “Günün sonunda takvimde 21 yarışın olması bizim için bir şeyi değiştirmiyor. Kariyerim boyunca pek çok pistte yarıştım. Imola gibi, Magny Cours gibi İstanbul gibi güzel pistler var. Bu pistlerde yarışmanın keyfini alabiliyorsunuz”

“Yeni ülkelere gittiğiniz zaman da benzer duygular oluyor. Sonuçta yeni insanlara ve yeni nesillere ulaşıyorsunuz”

“Spora ilk başladığımda 16 yarışlık takvimler vardı. Şimdi ise 21 yarış var ve çoğu Avrupa dışında. Seyahat biraz zorlu ancak yeni ülkelere açılmak Formula 1 için iyi” dedi.


Yorumlar

“Alonso’dan İstanbul Park’a Övgü” için 19 yanıt

  1. sinan engel avatarı

    massa da sever burayı üç yaptı burda

  2. Geçenlerde raikkonen de benzer şeryler söylemişti. Pilotlar da kendilerini zorlayacak ve kendilerinin “diğerleriyle” arasındaki farkları ortaya koyacak türden pistleri seviyorlar. Yanlız istanbulpark’a hiç gitmediği halde tasarımından yapılış amacına, maliyetinden siyasete her birşeyini eleştirenlere hayret ediyorum. Millet Trabzondan Antalyadan geldi yarışlara ama bizim herşeyi çok bilen ama işçi veya tüccar olmaktan öteye geçemeyen (ben de bir tüccar oğlu işçiyim bizim ülkemizin kültürü bu yönde) kelime bazındaki bilim insanlarımız zahmet edip 1 aylık sigara parasıyla 1 bilet alıp piste gelemedi.

    Ne diyorduk, İstanbulPark düzenli olarak yarış yapılsaydı belki çeyrek asır sonra spa monza gibi adıyla anılır hale gelirdi.

  3. Helal olsun alo ya ve kimi ye,bu arada trulli de seviyor bizim pisti…

    Ama gel gör ki milletçe motorsporları kültürüne sahip çıkamıyoruz…

  4. İstanbul Park müthiş bir pist zaten, onaylanmasına lüzum bile yok. Tilke’nin en iyi tasarımı bize denk geldi. Şanslıydık ama kıymetini bilemedik, dünyanın en iyi pistlerinden birisi şuan çürüyor.

    Gerçi üzerinde gidecek F1 araçları mı var piyasada şuan? Çürüsün daha iyi bu durumda, üzerinde sinek vızıltılı şeyler turlayacaksa bırak çürüsün.

    İstanbulun hakkın V10’dur. Keza Spa’nın da öyle. Gerçi eski Hockenheim’ de en sevdiğim pistler arasındadır rahmetli.

    1. Bakın motorsporları adına söylenen birşeyin temeli kati doğruluk içermiyorsa müdahil olurum 🙂 ist.park’ın çürüdüğü felan yok. Bakımları yapılıyor ve özel bir şirketin kiralaması öncesine göre çok daha fazla derecede kullanılıyor hatta bu %100 altı oranlanamayacak seviyede.
      Bu işi yürüten kişi beğenilir beğenilmez şunları yaptım pist için şu kadar para harcadım şu eksiklikler vardı giderdim dediğinde zıt verilerle ispatlayamıyorsanız çürüdüğü felan yoktur.
      He zaman içerisinde F1’in ihtiyaç duyduğu (hep dediğimiz first class pistler ve revizyon/bakımları) güncellikten geri kalır (bu LMP1/GT2’ler için bile yeterli halde olmaması değildir malum) o zaman belki izahatını da içererek çürüdü denilebilir. Zira Magny, Imola gibi tarihi, aktif kullanımı olan pistler de bu güncellikten uzakta kalmış durumda.
      Pistin geçmişinde olmayan şekilde artık güncellenen bir sayfası var burada 1 yıl içerisinde neler yapılmış takip edebilirsiniz.
      Bırak track day yapılmamasını takip edenler bilir pist kışın karla kaplı olduğunda bile Vural ak ve bazı tanıdıkları sport’lar ile eğlencesine çıkıyor 🙂

      SPA da bugün 70’lerin V12’leri de yolların V12 ‘leri de yürüyor bunların istanbula getirilmesi zor değil ama tribünlerin dolabiliyor olması lazım getirilebilmesi için işte tüm mesele gerçekte bu…
      Geçmişte trackday’ler için 3000€ isteniyordu çıkabilen çok azdı bugün 1000 hatta 500 TL altı isteniyor halen net de burun kıvıran görgüsüz çok insan görüyoruz 🙂

      Yani mealen emeli kabahatinden küçük olsa da özel girişimciye birşekilde destek çıkmak gerekiyor çünkü o da olmadığında ispatlarıyla biliyoruz ki bu devlet, idare altında bu işi yapabilecek kimse yok aynı pistin yapımında dahi TOBB vs yaşanan karmaşalar gibi…

  5. Pilotlara kalsa şimdiye kadar İstanbul çoktan yeniden takvime girmişti.Ama maalesef bizdeki (Siyasi) bu zihniyet oldukça imkansız..IstanbulPark gelmiş geçmiş tartışmasız en iyi pistlerden biri.Yazık ki şuan orada doğan şahin tayfası takılıyor..

    1. Elimizdeki değerlere sahip çıkamayan bir ülkeyiz. Ortadoğu ülkelerini örnek alıyoruz sanırım.

    2. alphan sina avatarı

      Herşey güzel de.. formula1 2005te yine ayni zihniyetin çabaları ile Türkiye’ye geldi. Amacım kesinlikle siyaset değil ama, önceden rüyamızda görüyorduk. Yani burada fiyatı ikiye katlayan Bernie’nin hiç mi suçu yok.

      1. Yılmaz ÖZDİL’in dediği gibi İstanbul parkın yapılış nedeni o bölgedeki arsaların değer kazanması, değer kazanıldı satıldı. İstanbul parkın da işi bitti.

      2. Uygar Yalçın avatarı
        Uygar Yalçın

        @alphan sina Ecclestone ile anlaşmayı Ecevit Hükümeti yaptı temel atma tayip hükümetne kaldı.

  6. Magny Cours yarışları çok sıkıcı olurdu. Takvimden düşünce sevinmiştim hatta. Kendine has yapısı hızlı yön değiştiren virajları vardı evet ama geçişe izin vermediği sürece benim için hiç bir anlamı yoktu. Ama Formula 1 in güzel yıllarını hatırlattığı için takvime dönerse üzülmem 🙂

  7. Takvimden silineli kaç sene olmuş ama nasıl anılan pistler bir de bunlara kendince laf eden taraftarlar gördüydük 🙂

  8. Hepsi de harika pistler, rai bir bu iki, emekli olmadan son kez yarışmak mı istiyorlar oralarda anlamadım 🙂

  9. Adamsın sen. En sevdiğim üç pist ya, keşke geri dönseler.

  10. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Pilotlar bu şekilde baskı oluşturabilirse takvime dönmek için bir fırsat olabilir aslında. Pist işletmecileri de bu demeçleri görüyorsa onlar da iştahlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir