F1 Avrupa'ya Dönüş için Yeni Rotalar Arıyor

yazar:

kategori:

Avrupa üzerindeki volkanik bulutların bir iki gün için de dağılacağı yönündeki raporlara rağmen, takımlar kendi merkezlerine ve ailelerine ulaşmak için farklı dönüş yollarını değerlendiriyorlar.

Mark Webber Çin’den Dubai’ye, oradan da Roma’ya uçtu ve beş saatlik bir uykunun ardından Nice şehrine geçiş yaptı.

Diğer pilotlar da ilginç rotaları denedi. Jaime Alguersuari Şangay’dan, Pekin ve New York aktarmalı olarak Madrid’e geçti.

Hint pilot Karun Chandhok ise Madras’a uçarken, Jenson Button ve Nico Rosberg de Tayland’da tatil yapmayı tercih etti. Lewis Hamilton ise bir sponsor programı için Güney Afrika’ya geçti.

Nico Hulkunberg ise diğer birçok kişi gibi Şangay’da kalıp bulutların dağılmasını bekliyor. Sebastian Vettel de bulutların kaybolmasıyla direkt uçakla İsviçre’ye geçecek.

Michael Schumacher ise Bernie Ecclestone’un uçağında kendine bir yer buldu.

Norbert Haug ve Timo Glock ise pazartesi günü Avrupa’ya uçan Lufthansa uçuşlarında kendilerine yer bulurken, Stefano Domenicali ve Aldo Costa bir şekilde Avrupa’ya geçmeyi başarmış.

Felipe Massa ve Fernando Alons’nun ise Ferrari uçaklarıyla Avrupa’ya geçtikler. Alonso’nun arkadaşı Robert Kubica da Ferrari’nin VIP uçuşunda yer aldı

Kubica’ya bu uçuşun 2011’de Ferrari koltuğuna geçecek olması ile bir ilgisinin olup olmadığı sorulduğunda Polonyalı pilot, “Kesinlikle. Kesinlikle Kesinlikle” diyerek sinirlendiğini belli etti.

McLaren’in kiralık jeti ise çarşamba günü Şangay’dan havalanacak.

Williams’ın havacılık şirketi olan ortaklarından Cloud9 da özel bir kiralık uçak ayarlamak için çalışıyor. Sam Michael ve Adam Parr Şangay’dan Dubai uçağına binmişlerdi ama kendilerini beklenmeyen bir şekilde Beyrut’ta buldular. 

Takımların otomobilleri ve ekipmanları ne şekilde Avrupa’ya taşıyacağı merak konusu olurken, gemi ile taşıma fikri kabul edilmedi.

Norbert Haug, “Uçağa ihtiyacımız var. Gemi ile olursa Barselona için zamanında hazır olamayabiliriz.”

 


Yorumlar

  1. vega_nitro ,bir şey olmaz zaten kimse nasıl yazıldığını bilmiyor 😀

  2. "eyjafjallajökull" olacaktı dağın ismi yanlış yazmışım 😀

  3. Martin Whitmarsh Trans-Sibirya demiryolunu kullanırız yine de Avrupa'ya gideriz tarzı bir lafı vardı. Bir kaç gün önce sitelerde. Bakalım eyjallajalöküll daha ne kadar uçuşları etkileyecek ve İspanya GP'si ertelencek mi ertelenmeyecek mi?

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    bu gecikmeler redbull'un işine geldi yine, horner çok ballı adamsın vesselam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir