Schumacher, Prost ve Hamilton Karşılaştırması

yazar:

kategori:

Hamilton bugün 31 yaşına girdi. Peki F1 tarihinin en çok galibiyet alan bu üç isminin 31 yaşındaki istatistikleri nasıldı?

Motor Racing - Formula One World Championship - United States Grand Prix - Race Day - Austin, USABugün 31. yaşına basan Hamilton, Mercedes ile üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaştı ve toplam şampiyonluk sayısı üç oldu.

Hamilton 2015 yılında elde ettiği 43. zaferiyle tüm zamanların en çok kazanan pilotları listesinde üçüncü sıraya yükseldi. Peki listedeki diğer isimler Michael Schumacher ve Alain Prost 31 yaşındayken kaç galibiyete sahiplerdi?

Hamilton böyle giderse Schumacher’in 7 dünya şampiyonluğunu ve 91 galibiyetlik rekorunu kırabilir mi?

Motor Racing - Formula One World Championship - United States Grand Prix - Race Day - Austin, USAHamilton v Prost v Schumacher

Yarış Startı

Schumacher: 126

Prost: 89

Hamilton: 167


Galibiyetler

Schumacher: 35

Prost: 21

Hamilton: 43


Galibiyet Ortalaması

Schumacher: %27.78

Prost: %23.60

Hamilton: %25.75


Podyumlar (Kazandığı yarışlar hariç)

Schumacher: 36

Prost: 16

Hamilton: 44


Şampiyonluklar

Schumacher: 2

Prost: 1

Hamilton: 3

©CahierArchive

Tüm Kariyer Sonuçları

Yarış Startı

Schumacher: 306

Prost: 199


Galibiyetler

Schumacher: 91

Prost: 51


Galibiyet Ortalaması

Schumacher: %29.74

Prost: %25.63


Podyumlar (Kazandığı yarışlar hariç)

Schumacher: 64

Prost: 55


Şampiyonluklar

Schumacher: 7

Prost: 4

©CahierArchive

Yorumlar

“Schumacher, Prost ve Hamilton Karşılaştırması” için 7 yanıt

  1. m.schumacher 92 den 2000 e kadar en iyi araçla yarışmadı.hamilton f1 kariyerine en iyi araçlardan mclaren ile başladı bunu da hesaplarsınız artık.hamilton schumacher in tırnağı bile olamaz.saygılarımla.

  2. Ne rekoru ne İstatistiği yahu ama.. Bu hamilton önce adam olsun. . Yarış kazanmayla değil, takım arkadaşına olan davranışlarıyla ilgili önce yükseltsin kalitesini. Gerçek şampiyon nasıl olunur bilmek istiyorsa, senna ve schumi izlesin.

  3. Hamilton’u severim ama bende Schumi’yi geçmesini istemem. Efsane, efsane olarak kalsın.

  4. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    hamilton’da HER PİLOT gibi 35’e geldiğinde işi bitmiş olacaktır. önümüzde ki 4 yıl boyunca her yarıştan 10’ar galibiyet alsa bile (mercedes’in baskınlığının çok uzun sürceğini sanmıyorum) 83 galibiyet olmuş oluyo. ama vettel’in önünde daha çok yıl var ve sadece 1 yarışlık fark var aralarında.

  5. Hamilton’u destekleyen arkadaşlar alınmasın ama Hamilton’un Schumacher’in rekorlarına ortak olmasını istemem şahsen ki olabileceğini de düşünmüyorum.

  6. Schumacher’in Ferrari dönemindeki baskınlığını artık bir takımın uzun süre sağlaması zor gibi. Kurallar çok sık değişiyor. Ben rekorları geçemez demiyorum ama geçmesi için uygun şartların devam etmesi lazım.

  7. Elbette kaliteli pilot Hamilton, ama bir Schumacher veya Prost değil. Ayrıca Hamilton’un değil, Mercedesin baskınlığı sürdüğü müddetçe Schumacher’in rekorunu kırar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir