Solberg'in Kazanmak için Daha Fazla Bütçeye İhtiyacı Var

yazar:

kategori:

35 yaşındaki Norveçli pilot, Türkiye Rallisi’nde aldığı ikincilikle şu anda genel klasmanda ikinci sırada yer alıyor. Solberg üç yarıştı podyumda yer alıyor.

Ancak limitli ödenekleri nedeniyle otomobilini muhafazakar bir şekilde kullanmak zorunda kaldığından dem vuruyor Solberg.

“Tabii ki daha hızlı olabiliriz ama bazı etaplarda zaman kaybediyorum çünkü otomobilime iyi bakmak zorundayım.”

“Sürüş açısından, (Türkiye Rallisi) en iyi sürüşlerimden biriydi. Birkaç yıl önce tıpkı bir deli gibi her yerde tam gaz gider ve büyük riskler alırdım. Şimdi sıfırdan başlıyorum ve tepede olmak için otomobilde güvenimi sağlamam gerek.”

Solberg, Türkiye Rallisi’nde elde ettiği ikincilikte kariyerindeki 40. podyum sonucunu kazanmış oldu.

“Yukarılarda mücadele etmek çok özel ama tabii ki düşük bütçe ile bu gerçekten inanılmaz. Ama tıpkı benim takımımda olduğu gibi yeterli tutku ve enerji ile bunun mümkün olduğunu kanıtladık.”


Yorumlar

  1. elif çivici avatarı

    Loeb sevdiğim bir pilot ama Motogp deki Rossi durumu gibi çok sıkıcı olmaya başladı.En yakın rakibine 40 puan fark atıyorsun ve daha sezonun başındayız 🙂 Solberg,müthiş bir insan ve şampiyonluk için savaşmasını çok isterdim,keşke Subaru geri dönse.Neyse bu adam Kovalainen den sonra türünün nadir örneklerinden.:D

  2. kazanmak için her zaman daha fazla bütceye ihtiyaç duyulur.
    yaşadım biliyorum.

  3. wrc'nin sitesinde pilotlar icin "why support him?" diye bir bolum var, gerci ayni zamanda takimlar icin de var… ki kucuk bir ayrint ama guzel dusunulmus…

    solberg icin soyledikleri:

    * This man does not hide his emotions. Happy or sad – you'll know
    * He's so determined to make it to the top again he's built his own rally team
    * When he says 'WRC is my life' he really means it

    🙂

    —————————

    http://www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=501&featureid=1771&desc=Petter%20Solberg

  4. Petter benimde subaru'yla beraber desteklediğim bir pilottu..Zaten o yılları hatırlayan varmıdır bilmiyorum loeb'den önceki son şampiyon kendisidir..Subaru zamanlarında yanında takım arkadaşı olarak hiç iyi birini bulamamış bir pilottur aynı zamanda.Chris atkinson'ı neden kovmuyorlar diye her yarış çıldırırdım..Umarım loeb'ün biraz canını sıkar da çekişmeli etaplar izleriz.

  5. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Niye öyle diyorsunki?Kuzeyliler zaten çok sempatik insanlardır.Gerçi bilmiyorum tarafsız gözle bakınca bütün pilotlar bana sempatik geliyor.Özellikle hispania pilotları.

  6. Sir Jack B.  avatarı

    WRC de en çok sempati duyduğum adam Petter di. Hafta sonu neden sempati duyduğumu daha iyi anladım. Adam zaten çok sempatik 😀 Kuzeyli olmasına rağmen.

    Bu sene sınırlı imkanlara rağmen çok iyi gidiyor. Ama tabii Loeb ile bu şartlarda ne kadar mücadele edebilir bilmiyorum. İlk 2 gün çok iyiydi. Kazanabilirdi de.

    Umarım şans yanında olur.

  7. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bence sadece Petter var.

  8. wrc'yi takip ettigim zamanlar tuttugum ve en sevdigim adamdi. simdi nedenini daha iyi anliyorum 🙂

    bu adama destek verilmeli kesinlikle. daha once de soyledim. loeb'e kafa tutabilecek su anda petter ve mikko var sadece.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir