Kaltenborn: Mercedes Dominasyonu F1 İçin Kötü Değil

yazar:

kategori:

Monisha Kaltenborn’a göre Mercedes dominasyonu Formula 1 için pek de kötü değil.

Mercedes bu yıl gerçekleştirilen 19 yarışın 16 sını kazandı ve rahat şekilde şampiyon oldu.

Bu durum taraftarların tepkisini çekerken Ecclestone durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Ancak Kaltenborn aynı fikirde değil.

Sauber’in patronu “Aslında benim için bu hakimiyetin herhangi olumsuz bir  yanı yok. Hepimiz o durumda olduk”

“Michael Schumacher günlerine dönersek Ferrari dominasyonu kaç yıl sürdü?”

“Buna bağlı olarak lastikler temelde tek bir takım için geliştirildi ve asla bu tür tartışmalar olmadı”

“Sadece taraftarların daha fazla sevdiği, taraftarının daha fazla olduğu ekipler var.”

“Bunun daha çok hangi takımın domine ettiği ile alakası var. Tribünlerde gördüğüm renk genellikle kırmızı oldu.”

“Sponsorlar ve ticari fırsatlar açısından durumunda böyle gitmesi pek de sorun değil” dedi.


Yorumlar

“Kaltenborn: Mercedes Dominasyonu F1 İçin Kötü Değil” için 16 yanıt

  1. 1993 temmuzunda Todt göreve başladığında dominasyonu tam anlamıyla kurmak yaklaşık 7 sene sürmüştü. 2001 sezonunda dahi Ferrari saf hız bakımından sezonun tümünde bu Mercedes gibi dominant değildi. Dayanıklı ve dengeliydi tüm sezon boyunca bu noktada çok öne çıktı. Büyük dominasyon 2002 ve 2004 de geldi ama o zamanki kış testleri tam anlamıyla böyle bir baskınlık olacağını göstertmiyordu.

    1980’ler ve 1990’ların başındaki McLaren dominasyonu da 1982 yılına kadar uzanıyor. Adım adım gelen çalışmanın ürünü. Teknik altyapının hazırlığı ve testlerin niteliği ile beraber onlar da büyük emek harcadılar.

    Sonra ne oldu sürekli kendini zorlayan Williams geldi ve 1992 – 1997 onlarındı.

    Yakın zamanda ne Red Bull ne de Mercedes’in baskınlıkları bu saydığım üç örnekle kesinlikle aynı dokuda değil. Herşeyden önce takımların eli bu denli kısıtlanmıyordu. önde olan takım muhakkak bir rakibinin amansız baskısını hissediyordu.

  2. Mercedes ne kadar verdi acaba bu kadına? Ferrari ne zaman bir sezonda 19 yarışın 15ini 16sını kazanmış? Ne zaman bu kadar üstün olmuş? Ne zaman kurallara kısıtlama getirmiş? Ne zaman ağlayıp kuralların değişmesini istemiş? Ne zaman gizlice lastik testi yapmış? Ne zaman kurallardan diğer takımlardan daha önce haberdar olmuş? Bu şahsa önce bu soruları sormanız lazım.

  3. Gelişmiş akılların! elma ile armutu tedarikçi çıkarlarına göre nasıl da kıyas biçtiğinin örnekliğini görebilirsiniz 🙂
    Biz balık hafızalı değiliz birileri gibi. O dönemin ortalarına kadar herkes halinden memnundu sunulan show ve görsellik bir daha yakalanamadı mesela. O dönemin uzun sürmesiyle ancak bir kitle hariç (bu kitlenin sayı, saygı itibariyle birşeyler daha fazla esnetildi, geciktirildi) memnuniyetsizlikler baş gösterdi birileri unutmuş olabilir ama düşen seyirci, bilet satışlarını, tv gelirlerinin dert olduğunu biz çok iyi hatırlıyoruz. Ve ardından yine aynı takımların rol oyuncusu olduğu 2006-08 dönemi.
    Bugün ise daha dominasyon başlamadan memnuniyetsizlikler, satış kayıpları başlamışsa mesele demek ki birilerinin söylediği itibarla değildir.

  4. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    şimdi ”SEN ELİNİN HAMURUYLA NE ANLARSIN” diyeceğim cinsiyetçilik olur o zaman.

    ben schumacher taraftarıydım benim gibi çoğu ferrari ve schumacher taraftarı durumdan hoşnutsuzdu o zamanlar.

    KONUŞMUŞ OLMAK İÇİN KONUŞMAMAK LAZIM.

    1. MARLon BROndo avatarı
      MARLon BROndo

      ayrıca ferrari domine edince bahsettiği ferrari taraftarlarının hoşuna gitmesinin neden FERRARİ’NİN EMEKLERİNİN KARŞILIĞIYDI O DOMİNASYON.

      allah aşkına biri bana cevap versin mercedes bu denli güce sahip olabilmek için red bull’un bile harcadığı emeğin yarısını harcadı mı ??

      1. ya burdaki bazılarını anlamıyorum f1 demek teknoloji demek f1 demek hız demek ama unutmayın dünya krizle boğuşurken f1 dünyasıda sonuçta parayla dönüyor bunlar başka gezegende değiller doğal olarak kısıtlamalar oluyor bu olurkende motorların küçültülmesi gayet normal ve 1.6 litre turbo motorlar bu sene 1000 hp beygir oluyor f1 tarihinin belkide en hızlı araçları olucak burda mercedesin bu denli hızlı olması ve dominasyonu mercedesin suçumu iyi o zaman diğerleri yavaş diye mercedeste yavaşlasın yada gitsin diğerleri zaten f1 girmek istemiyor o zamanda honda yerinde sayar renault ta öyle geriye kalan araçlara ferrari motor verir bir önceki senelerin kini sonrada ferrari bilmem kaç sene şampiyon olur sizinde sesiniz çıkmaz ben hollandada yaşıyorum burdada f1 takip ediliyor seviliyor ayrıca verstappen de hollandalı ama tr deki seyirciler kadar mercedesin yada daha önce redbulun kazanmasına bu kadar ses çıkarmıyorlardı bir tek bizde bu böyle çünkü her şeyi en iyi biz biliriz

        1. krizle felan ilgisi olmadığı çıktı malum ortaya eskiye göre 5 kat fazla harcayınca 🙂

          çok şey sayıyorsun ama içinde yarışma kültürü ve show görselliği yok teknoloji algısını o yüzden atabiliriz çöpe hiçbir haltımıza yaramaz 🙂
          hem hızlı da değiller malum eski ucuzluğa göre 4-6 sn yavaşlar 🙂

          Bin beygir olacağının ispatı nedir? öyle bir durum şuan görülmüyor hatta konuşulan 2017 düzenlemeleri ile hp’ler daha da düşebilir dahi.

          Evet mercedesin suçu merso ve reno bu ölçekte motorlar küçülmez downsize tekrar gelmezse ayrılırız dediler durup dururken bu yüzden çıktı bunlar yoksa sadece V8’lerin daha dayanıklılaştırılması yada global ölçekte düşünülen motorlar 2 lt altında olmaması konuşuluyordu. 🙂

          sorun sadece bizde değil almanya gibi biryerde neredeyse takvimde pist kalmadı tarihi pistleri dolduramıyorlar artık tv yayıncıları yayınları bırakmayı düşünüyor. 🙂

          İnsanlara kızmayın yani üreticiler dururken 🙂

          1. al işte timeout probleminden amma clone post çıkıyor ortaya 🙂

  5. Bana biraz haklı gibi geldi. Ferrari veya Mclaren dominasyonunda kimseden ses çıkmaz. Bu olay tamamen taraftar kitlesine bağlı bir olay. Taraftarı fazla olan ekip şampiyon olursa tepki görmez.

  6. Iyide o dönemde bu kadar kısıtlama yoktu ki,kimse motorunu geliştiremezsin,şaseni geliştiremezsin demiyordu,herşey açık olmasına rağmen Ferrari dominant oldu ve kimse şikayet etmedi çünkü hızlı olmayı beceremediler.

    Şu anki durumla dağlar kadar fark var. Bu ablanın derdi hasbelkader iyi bir motora sahip ve puan kazanıyor, ondan vazgeçmek istemiyor.

  7. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Vallahi o dönemleri full takip etmedim ama tartışma olmadı,kimse isyan etmedi muhabbetlerini bi geçsin Ma’am.Kaltenborn

  8. Enteresan bir noktaya değinmiş ve haklı. Mercedes’in taraftarı Ferrari kadar çok ve bağlı olmadığı için sorun oluyor demiş, Ferrari domine ederken kimse bu kadar rahatsız değildi demiş ve haklı.

  9. Cidden ne vermisler bu hanima.

  10. Sadece taraftarların daha fazla sevdiği, taraftarının daha fazla olduğu ekipler var
    Ferrari 10 yıl üst üste şampiyon olsa kimse sesini çıkarmaz. Mesele Redbull, Mercedes veya Reanult dominasyonu değil, Ferrari dominasyonu olmaması.

    1. MARLon BROndo avatarı
      MARLon BROndo

      bizim derdimiz DOMİNASYON OLMASIN

  11. Nasıl bir takımsınız siz ya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir