Wolff “Ecclestone’nun Mercedes’le İlgili Görüşleri İyi Değil”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Bernie Ecclestone’nun Mercedes’in dominasyonu hakkındaki düşüncelerini anladığını söyledi.

Wolff “Öncelikle biz onunla hem arkadaş hem de düşmanız. Kişisel olarak arkadaşız ve yazın birlikte tatil bile yapıyoruz. Diğer taraftan organizatör olarak onun endişelerini anlıyorum.”  dedi.

Wolff, Mercedes’i şikayet edenlerin daha çok avantaj sağlamak umuduyla bunu yaptığını düşünüyor.

Wolff “Yaşananlardan avantaj sağlamak için durumu değerlendirmeye çalışan gruplar var. Ben böyle bir şeyi kabul etmem ancak böyle bir yaklaşım olduğunu kabul ediyorum.”

“Bernie’nin bakış açısını anlıyorum. O satmak için birinci sınıf eğlenceye ihtiyaç duyuyor ve bu yüzden Mercedes dönemi ideal değil.”

“Bernie’nin yaptığı her şey ciddiye alınmak zorunda. Ancak  onun hava koridorunda olan diğer hepsini havlayan ancak ısırmayacak olan köpeklere benzetiyorum.”

“Ancak aynı zamanda bir orta yol bulunması için çalışıyoruz çünkü tamamen kendimizi düşünemeyiz. Platformun çekici olması lazım.” dedi.

Wolff son olarak F1’in MotoGP gibi olması yönündeki düşüncelere değindi.

Wolff “Elmalarla armutları kıyaslıyorsunuz. Formula 1’in televizyondan izleyen sayısı MotoGP’yi ikiye katlar. MotoGP canlı etkinlik olarak iyi. Oradaki aksiyon iyi ve sürücüler uzaktan kumanda ile kontrol edilmiyorlar. Aerodinami neredeyse hiç önemli değil. Bundan bir şeyler öğrenebiliriz.”

“1980’lerdeki sıralamalarda 1000 beygir güç üreten motorların olduğu turbo dönemini hariç tutarsak şu anda modern dönemin en güçlü motorlarına sahibiz.”

“Sadece ürünü kötü satıyoruz. Gerçek şu ki rakiplerimizin bazıları ve Bernie bu teknolojiyi kötü satıyorlar ancak gelecek hibritte. Bunu göz ardı edemeyiz.”

“Hibrit motorlar geleneksel atmosferik motorlara göre daha hafif, hızlı, daha verimli ve daha güçlü. Açıkçası teknoloji pilotların önüne geçmemeli ancak araçlardaki bazı detayları değiştirirsek, 2017’de dünyada şu ana kadar üretilen en hızlı araçları görürüz.” dedi.


Yorumlar

“Wolff “Ecclestone’nun Mercedes’le İlgili Görüşleri İyi Değil”” için 6 yanıt

  1. yoksa fernando gibi bunlarda tüm dünyaya küfür mü ediyorlar ne “diğer hepsini havlayan ancak ısırmayacak olan köpeklere benzetiyorum.”

  2. Hala anlamıyorlar maalesef, insanların istediğinin tarihin en hızlı araçları falan olmadığını anlayamıyorlar.

    Bu sene anketlerde herkesin en heyecanlı ve zevkli yarış tercihleri Macaristan, Ingiltere ve Amerika’ydı. Ama neden öyleydi? O yarışlarda 3-4 saniye daha hızlı araçlar falan mı görüyorduk da herkes daha çok zevk aldı o yarışlardan? Tabii hayır, sezon içinde Mercedes’in baskınlığını kaybettiği, yarış kazanamama korkusu yaşadığı, diğer takımların sonunda kazanma ihtimallerinin ortaya çıktığı yarışlar olduğu çok açık.

    Şimdi de 2017 kurallarında aynı durum var. Araçlar 6 saniye daha hızlı olunca şahsen ben daha çok zevk almayacağım, çünkü Formula 1’in ana odağı zaten rekabettir, bu araçlar zaten F1’in en yavaş dönemlerinde bile dünyanın en “çabuk” arabaları oldular, hala da öyleler ama rekabet sıfır. 2017 kuralları açısından benim tek umudum da bu açıkçası. Yeni kurallar, yeni dizaynlar demek Mercedes’in dominasyonunu kaybetmesi demek, bu da başka bir dominatör takımın ortaya çıkma riskiyle birlikte rekabet oluşabilme ihtimali anlamına geliyor. Zaten alttaki arkadaşın da dediği gibi 2017 F1’in son şansları artık araçları planladıkları gibi hızlandırsalar bile rekabet ortamı oluşmadıkça insanlar yine şikayet edecek.

  3. Hizli olmasi onemli degil birbirine yakin dominasyonun olmayacagi f1,rekabetin olabilecegi en az uc takimon yatis kazanabilecegi kapasitede olacak bir yaris serisi insanlar talep ediyor.
    Yillardir izlerim ancak ben bile bazi yarislarda kanal degistirip arada geri donuyorum.

  4. Daha az karmaşık, maliyeti düşük ve daha gürültülü yapabiliyorsanız bu motorlar kalabilir. Yoksa taraftarlara o motorları sevdirebileceğinizi sanmıyorum.

  5. Biz ses istiyoruz.Dominasyonunuzun devamı için böyle kıvırmaya gerek yok.

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    mesela yakıt akışı limitini kaldırmak yada bir miktar daha arttırmak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir