FIA, Yağmur Testinden Avantaj Sağlanmaması İçin Çalışacak

yazar:

kategori:

FIA, önümüzdeki günlerde Paul Ricard pistinde yapılacak yağmur lastiği testini, katılan takımların avantaj kazanmaması için yakından takip edecek.

Bugün yapılan açıklamada 25-26 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek yağmur lastiği testlerine McLaren, Red Bull ve Ferrari’nin katılacağı duyuruldu. Bu testlerle ilgili diğer takımlara, araç gelişimi için herhangi ekstra sürüş olmayacağı ve sadece yağmur lastiklerine odaklanacağı garantisi verildi. Aynı zamanda tüm veriler diğer takımlarla paylaşılacak.

Pirelli’den yapılan açıklamada “FIA gözlemcileri garajda olacaklar. Sadece Pirelli tarafından belirlenen testlerin gerçekleştiğini görüntüleyecekler. FIA gözlemcileri aynı zamanda takım verileri ile telsiz konuşmalarına ulaşacaklar.” denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca araçların 2015 spec olacağı ve test için ekstra parçaların olmayacağı, ayar değişikliğine izin verilmeyeceği belirtildi.

Crucially, Pirelli also says that cars will have to be to “2015 specification,” adding that “no test parts allowed, no car/set-up testing is possible.”

 

 


Yorumlar

“FIA, Yağmur Testinden Avantaj Sağlanmaması İçin Çalışacak” için 2 yanıt

  1. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Mercedes yok ondan elinizden geleni yapın 😀

    1. Geçen sene neredeydiniz diye sorarlar o Pirelli çalışanlarına 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir