Dennis “Ecclestone Sonrası Dönemde Daha Çok Kazanabiliriz”

yazar:

kategori:

McLaren’in Patronu Ron Dennis, Bernie Ecclestone sonrası dönemde Formula 1 takımlarının uzun vadede daha fazla kazanacaklarını düşünüyor.

Son aylarda F1 takımları Formula 1 yönetiminden daha fazla gelir istemeye başladılar. F1’deki gelirlerin çok büyük bölümünün CVC’ye yani spor dışına gittiği düşünülüyor.

Dennis “Kimsenin para kazanma görüşüyle F1’i satın alacağını düşünmüyorum. Daha fazla para kazanacağını düşünenler F1’i alacaktır.”

“Ancak gerçek test F1’e kimin sahip olduğu konusunda değil, kimin yönettiği konusunda. Ve tabi ki Bernie, şüphesiz takip etmesi zor bir isim.”

“Bernie’den sonrası tamamen farklı olacak çünkü Bernie stili, deneyimi, bilgisi ve agresif görüşmeler yapmasıyla apayrı bir isim.”

“Bu şekilde yetenekli tek bir bireyin yönetmesi artık mümkün olmayacak bu yüzden model değişecek.”

“Peki ondan sonra rakamların artacağına inanıyor muyum? Tahminlerime göre bir süre düşecek ancak sonra tekrar artacak.”

“Ne kadar olur bilmiyorum ancak İngiltere’deki futbolda ya da Amerika’daki sporlarda dönen paralara bakın. Çok daha fazla gelir üreten sporlar var.”

“F1’deki görsel şov hala oldukça iyi. Mercedes şu anda sporu domine etmekten keyif alıyor. Geçmişte biz de bunu tattık ve insanlar F1’in çok kötü olduğunu söylüyorlar.”

“Ancak hala daha fazla geçiş var ve en azından Mercedes pilotları arasındaki rekabet medyanın ilgisini çekiyor. Pozitif değil ancak en azından öyle bir şey var.”

“Bu yüzden F1’in daha fazla gelir elde edebileceğini düşünüyorum. Bernie ya da CVC’yi eleştirmiyorum. Sadece gelecekte daha fazla gelir olabileceğini düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Dennis “Ecclestone Sonrası Dönemde Daha Çok Kazanabiliriz”” için 2 yanıt

  1. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Artık bir yeniliğe ihtiyaç var. Belki de pişmaniye kafa için emekli olma vakti gelmiştir. Her şey değişiyor ama bir sonuç yok. Belki o giderse ufakta olsa düzelme olabilir. Ancak bu zamana kadar yaptıklarını,emeklerini unutmamak lazım. Paragöz falan diyoruz ama hakkını yemeyelim

  2. Şu durumdayiz ve sikayet etmiyoruz, etmiyorsun redbullun ôrnek almasi gerek 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir