Formula E, Formula 1 Motorlarının 1000 Beygir Güç Üretmesine Yardımcı Olabilir

Magnetti Marelli’nin Motor Sporları Patronu Roberto Dalla, Formula E’nin F1 motorlarının 1000 beygir güç üretmesine yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Turbo v6 motorların şova etki etmediği gerekçesiyle daha güçlü olması gerektiği ve sürüşün daha zor olması gerektiği yönünde görüşler var.

2016’da kazaları daha yakından incelemesi için kokpitte yer alacak kameraları tedarik edecek olan Magnetti Marelli, Formula E teknolojisinin gelecekte F1 motorlarını güçlendirmede yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Magnetti Marelli, Formula E’nin 3. sezonunda 2 takıma elektrik motoru sağlayacak.

Dalla “Formula E ile yüksek teknolojili 300 kwlık elektrik motoru geliştirmek için çalışıyoruz.”

“Gelecekte Formula 1’de daha büyük motor ve daha büyük ERS’ye ihtiyaç olabilir. 1000 beygir güç üreten motor istiyorsanız şu anda olduğu gibi 120 kw güç yeterli olmaz, 300 kw’lık güç gerekir.”

“Bununla birlikte Formula E için teknik açıdan mümkün olan en iyi yaklaşımı sürdüreceğiz. Ancak her iki alan birbirlerinden çok uzak değil.”

“Gelecekte Formula E’de kullanılan bu tarz çözümün Formula 1’in yönüne de yardımcı olacağına inanıyorum.”

“Formula E, Formula 1’den daha çok araçtaki voltaj ve cihaz gibi her şeyin yer aldığı elektrik mimarisini yeniden belirlememizi sağlayacak.”

“Formula 1’in bu tarz deneyimi kullanacağından, er ya da geç F1 araçlarındaki hidroliklerin kaybolacağından eminim.”

“Bu yüzden Formula E’de öğrendiğimiz şeylerin sadece motorda değil genel olarak elektrik mimarisinde faydalı olacağını düşünüyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

“Formula E, Formula 1 Motorlarının 1000 Beygir Güç Üretmesine Yardımcı Olabilir” için 4 yanıt

  1. Hikaye… hiç bir işimize yaramaz…

  2. Motorların gücü arttırılacaksa bunu içten yanmalı motorda yapmalılar. ERS falan en çok Mercedes’e yarar yine. ERS’yi en iyi kullanan takım Mercedes çünkü.

  3. F1 ne hallere geldi formula E den yardım alacak neredeyse…..

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Andy Cowell derki yakıt akışı limitini 10 yada 20 kg tam hatırlamıyorum arttırırsak 1000 hp güç elde edebiliriz dedi..Fia isterse eğer gerçekten 1000hp bunu çok kolay yapabilir bence mevcut motorlarla bunu yapmak istemediklerinden yakıt akışı mevzusuna hiç girmiyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir