Stefan GP 2011'de Şansını F1 Pisti ile Güçlendirmek İstiyor

yazar:

kategori:

Takımın sahibi Zoran Stefanovic bu sezon için Toyota ile yapılan anlaşma sayesinde gridde yer alabilmek için fazlasıyla zorlamış ancak sonu alamamıştı. Stefan GP’nin Jacques Villeneuve ve Kazuki Nakajima ile yarışması bekleniyordu. 

Ancak FIA, Stefan GP’yi direkt olarak sezona almamış ve 2011 için başvuruları yeniden açma kararı almıştı.

Şimdi de Stefan GP gridde yer alma çabalarının yanında yarışa ev sahipliği yapabilecekleri bir Sırp Formula 1 pisti için de planlar yapıyor.

Stefan GP’nin yeni kurulan internet sitesinde de Zoran Stefanovic ve AMCO’nun, Stara Pazova Belediye Başkanı ile Belgrat’a 25 km uzaklıkta olan bölgede bir Stefan Teknoloji Parkı kurulması için anlaşma imzaladığı açıklandı.

Park’ın içinde Formula 1 standartlarına uygun bir pist yapılacak ve iki yıl içinde tamamlanmak üzere yapımına başlanacak olan ve Stefan GP’nin merkez yer alacağı bir teknik kompleks oluşturulacak.

Ayrıca yapılan açıklamada takımın 2011 için yeniden başvuruda bulunacak.

Son olarak sitede Stefan GP’nin görüşme içinde olduğu pilotların ismi de geçiyor. Villeneuve ve Nakajima’nın yanında Dünya Ralli Şampiyonu Sebastien Loeb, eski F1 pilotları Ralf Schumacher, Christian Klien ve Takuma Sato da adaylar arasında.


Yorumlar

  1. Cok agrima geliyor ki bir sirp takimi F1-de olsun ama Turk bir takimi olmasin.

  2. Formula 1'de bu kadar çok yer almayı isteyen başka birilerini duymadım. Her türlü şartı zorluyor valla adamlar. Ancak yarışırlarsa pilot seçiminde daha mantıklı davranmaları gerekir. Nakajima yerine Sato'yu seçmek gibi. Christian Klien zaten mutlaka seçilmeli…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir