McLaren’de Neale Gitti, Yerine VW’den Capito Geldi!

McLaren, yarış takımının CEO’su Jonathan Neale’nin görevinden ayrıldığını ve yerine Volkswagen’in motor sporları patronu Jost Capito’nun getirildiğini açıkladı.

2012’de Ford’dan Volkswagen’e geçen Capito’ya takımın mevcut yarış direktörü Eric Boullier aynı pozisyonda yardımcı olacak.

Bugüne kadar McLaren’in CEO’su olan Neale ise McLaren Teknoloji Grubu’nun COO’su olarak devam edecek.

Capito’nun takımda çalışmasıyla ilgili ayrıntılar önümüzdeki süreçte açıklanacak. Hem Neale hem de Capito raporlarını Ron Dennis’e iletecekler.

Dennis “Jost’a ilk olarak geçtiğimiz yazın yaklaştım. O oldukça etkileyici, rekabetçi ve tutkulu bir birey. Çok büyük otomotiv ve motorsporları deneyimine sahip. BMW, Porsche, Ford, Sauber gibi takımlarda çalıştı ve son olarak 2012’den beri Volkswagen’deydi.”

“Motor sporları açısından sadece WRC’de değil, spor araçlar, binek otomobiller, motosiklet yarışları ve Formula 1’de de deneyimleri var.”

“Bu yüzden Jost’un McLaren’e gelmesi nedeniyle çok mutluyum. Eric ile McLaren Racing’de çok iyi anlaşacağından eminim. Zaten iyi bir ilişki kurulan McLaren-Honda programının galibiyetler ve şampiyonluklar kazanması yolunda çok iyi çalışacaklarını düşünüyorum.” dedi.

2012’den beri Volkswagen’in WRC programında yer alan Capito takımla 34 galibiyet kazandı.


Yorumlar

“McLaren’de Neale Gitti, Yerine VW’den Capito Geldi!” için 4 yanıt

  1. Umarim capitoda, jean todtun peugeotdan ferrariye gecisten sonra ferrariye sagladigi faydalar gibi o da McLarene buyuk degisim ve faydalar getirir…

  2. Bi an Neale’in de McLaren’den tamamiyle ayrıldıgını sanıp büyük bir şok yaşayacaktım ki neyse ki hala McLaren’deymiş.

  3. Takıma faydalı olacak biri herhalde tanımıyorum ama hoşgelmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir