“MotoGP Yönetimi İspanyol Mafyası Gibi Davranıyor”

yazar:

kategori:

MotoGP efsanelerinden Phil Read, MotoGP’nin organizatörü Dorna şirketinin 2015’te Valentino Rossi ve Marc Marquez arasında yaşananlar karşısında İspanyol mafyası gibi hareket ettiğini söyledi.

Geçen senenin son yarışlarında Rossi ve Marquez arasında bazı gerginlikler yaşandı. Rossi şampiyonluk mücadelesini takım arkadaşı Lorenzo ile yaşıyordu ancak Marquez’in kendisinin şampiyonluğunu engellemeye çalıştığını söyledi. Sonuç olarak pist üstünde de bazı sıkıntılar ortaya çıktı.

500 cc’de iki kez şampiyon olan Read “Malezya yarışında Valentino’nun  cezalandırılması ve Valencia’da son sıradan başlatılması tamamen adaletsizlikti.”

“Bana göre Marquez’in hatasıydı. Marquez orada Valentino’ya yaslandı.”

“MotoGP İspanyol şirket Dorna tarafından yönetiliyor. Bana öyle geliyor ki İspanyol mafyası gibi oluyorlar. İspanyol sürücüleri destekliyorlar. İspanyol olmayanları yeteri kadar adil desteklemiyorlar.” dedi.

Wayne Gardner “Hakemler Rossi’yi gridin arkasına göndererek yanlış karar verdiler.”

“Tüm durum Marquez’in Rossi’yi tutmasıyla ateşlendi.”

“Rossi onu diziyle itmedi. İtildi çünkü Marquez ona yaslanıyordu.”

“Ve Rossi’nin tüm sene boyunca mücadele ettiği şampiyonanın son yarışında son sıraya gönderilmesi adil değildi.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

““MotoGP Yönetimi İspanyol Mafyası Gibi Davranıyor”” için 4 yanıt

  1. Rossi nin birhatası yoktu ki zaten. çirkef marquez… hala konuşuyor bazı saflar. Rossi sinirine hakim olmalıymış. mıy mıy tabi canım iyi izle.

  2. İspanyollar futbolda baskette motogpde formula 1 de hep sportmen olmayan adi davranislarda bulunuyor ispanyollari bu yuzden sevmem ama bayanlari ayri sevilir acikca artik motogp izlemiyorum zaten bunuda yeni ogrendim buyuk ustada dogru demis

  3. İspanyollar bütün spor dallarında çirkeftir. Rossi Marquez olayını detaylı konuştu zaten millet ama son yarışta Rossi nin ilk 3 te olabilecek hızıda yok gibiydi. Lorenzo ve Marquez itici bulurum ama Lorenzo bu konuda açık ara öndedir. Stoner ı severdim oda aile kurunca seçim yaptı ve gitti.

  4. Zaten geçen sene Moto Gp’de bir rezalaet yaşandı…
    Marquez kendi kariyerinde ne kadar iyi giderse gitsin bir leke taşıyacak..
    Rossi sinirlerine hakim olmalıydı..
    Antipatik Lorenzo zaten fırsattan yararlanıp şampiyon oldu..Artık bu fırsatın nasıl oluştuğu meçhul..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir