Hill: Williams Şampiyon Olmak İstiyorsa Honda Motoruna Geçmeli

yazar:

kategori:

Damon Hill’e göre Williams’ın Mercedes motoru ile yarışlar ve şampiyonluk kazanması pek mümkün değil.

Williams son iki yıldır Mercedes motoru ile podyuma çıkmayı başarsa da Alman takımı yenmeyi başaramadılar.

Ecclestone’a göre ne Mercedes ne de Ferrari müşterilerine aynı güçte motor vermiyor.

Damon Hill’e göre Williams kazanmak istiyorsa Honda’ya geçmeli.

Hill “Geçen sene Claire’a Mercedesle aynı motora sahip olamayacaklarini söyledim. Mercedes motorunda oldukları sürece önlerinde hep bir engel olacak. Birisi şampiyonluk kazanacaksa bu Mercedes fabrika takımı olur”

“Eğer onlar markalar şampiyonluğunu kazanmak istiyorsa başka bir motora geçmesi daha iyi olur ve akla gelen tek motor bir Honda motoru”

“Williams’ı Honda motorunda görmek isterdim. Honda’nın güçlü bir bir motora sahip olacağını düşünüyorum”

“Onlar kesinlikle felaket bir yıl geçirdi. Ancak çok şey öğrendiler ve nelerin yanlış olduğunu biliyorlar”

“Williams eğer Ferrari ve Mercedes’in önünde olmak istiyorsa o zaman Mercedes’ten farklı bir motora sahip olması gerekiyor” dedi.


Yorumlar

“Hill: Williams Şampiyon Olmak İstiyorsa Honda Motoruna Geçmeli” için 14 yanıt

  1. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    Hill Mclaren’i hiç hesaba katmamış 😀 Sanki Honda motoru yalnız başına…

  2. işte neden Mclarenin hondayi formula 1 e cekmesinin nedeni budur. Başka bir takımın kuklası olursan williams gibi asla şampiyon olamazsın bir daha. Ron Dennisin ne kadar haklı olduğu ortada.

  3. Şöyle ki BMW nun son hali Mercedes ten daha iyi değil onlarla yarış kazanabilirler ama şampiyonluk çok zor son yıllarda Amerika nın spora ilgisi yüksek bunu Nascar takımının buraya gelmesinden anlıyoruz basitçe. Bence Williams için en iyi güç yapabiliyorlarsa Ford u spora çekmek olur alternatif ise Toyota olur ama BMW değil

    1. Neden BMW değil, daha iyi olmadığını söylerken neye dayandınız merak ettim.

      1. İlk olarak bunu çokta başarılı geçmeyen Williams BMW geçmiş ortaklığından dolayı ikinci olarak ise Almanların diğer spor organizasyonlarını d

        1. A göz önüne alırsak açık ara devi Mercedes ondan sonra VW group daha sonra BMW bu yüzden bu sporda bir Alman üstünlüğü zaten var diğerleri belki de bu yuzden girmeyi ya da geri dönmeyi düşünmüyor BMW suçu Williams da aramıştı ama gördüler ki Sauber ile de sonuç hüsran o yüzden daha farklı ve büyük bütçeli pazar gerek Williamsa örnek Ford ve Toyota gibi

  4. dediğim çıktı mclaren honda tıpkı bar honda gibi oldu şişirdiler . işte alonso gelecek ekstra bişeler katacak hızlanacak falan . alonso,nun öyle yeteneği olsa ferrari,ye bişeler katardı . honda 80,lerin sonlarında kalmış hala orada bişe çıkmaz honda,dan

    1. Güzel arkadaşım F.Alanso için söylediğine kendinde inanyonmu ?
      O fırtına redbullu kim durdurabildi. Bu kasırga mercedesi kim durdurabildi. Bu 2015 mclaren hondanın pilotu olarak efsane şumi.kimiyi.hamiyi.vetelli koysan busezon birşey yapamazdı

    2. Devir artık pilotların yeteneğini sergilediği devir değil ki. Arabası hızlı olan kazanıyor artık. Her dönem birileri şampiyon yapılıyor. Önce Redbull sonra Mercedes gibi. İllegal testlerle, lastik basınçlarıyla vs. buralara gelebildiler.

    3. Benim de en çok merak ettiğim bu, Honda’nın ilk yılında podyum hatta şampiyonluk mücadelesi vereceğini neye dayanarak söylüyorlardı?

  5. Kaç zamandır aklımı kurcalıyor. Yöneticilerimiz yerinden memnun olmalılar ki McLaren gibi radikal bir karar alıp motor tedarikçisi değiştirmediler. Olursa Cosworth ve BMW ile olur v12 nin dediği gibi.

  6. Bende Honda motorunun yaris kazanabilecegini sanmiyorum.Bunun icin Mercedes ve Ferrari motorlu tum araclarin kalmasi ve Saatin durmasi gerekir.

  7. O iş öyle degil ron dennis saf degil o konuda. Honda Baska bir takima motor saglarsa daha düsük bir motor saglama zorunluluğu kesinlikle anlaşmada vardır.

  8. Mclaren, Honda’nın küçük takımlara bile motor vermesine izin vermiyor bence bu mümkün değil. BMW veya Cosworth ile anlaşsalar güzel olurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir