Mercedes, Shell’in Gelişim İddialarına İnanmıyor

yazar:

kategori:

Mercedes, Shell’in yeni yakıtıyla yarım saniye kazandığı iddiasına inanmıyor.

Geçtiğimiz aylarda Ferrari’nin Shell’in 2015’te kullanılması için hazırladığı yakıt ve yağlar sayesinde % 25 performans kazandığı bu sayede tur başına yarım saniye hızlandığı ortaya çıkmıştı.

Shell’den Guy Lovett “Bu sene Ferrari ile agresif bir gelişim programı planlamıştık ve sene içerisinde 5 farklı yakıt formülü geliştirdik. Bunların hepsini dikkate alırsak yakıt ve yağlarla güç ünitesinde % 25 performans artışı kaydettik ve bu ciddi bir oran.” demişti.

Bu iddialar hakkında konuşan Wolff “Bu ilginç bir rakam ama doğru olduğunu sanmıyorum” dedi.

Petronas’tan Chan Ming Yau ise “Rakamları değerlendirmek çok zor. Böyle bir iddianın başlangıç noktası neresi? Tam olarak nerede bu gelişimi kaydettiniz? Yeni yakıtın motordaki parçalar ile ilişkisini nedir?”

“Bunlar devrimci yakıtlar değil. Elbette sürekli gelişimler oluyor ancak bir ilerleme kaydetmek istiyorsanız aynı anda motorun da birkaç parçasını değiştirmek zorundasınız” dedi.


Yorumlar

“Mercedes, Shell’in Gelişim İddialarına İnanmıyor” için 6 yanıt

  1. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    Daha önce de söyledik yazdık, bu yarım saniye gelişme motor içinde değişen parçalara uygun yakıt geliştirme sonucu kazanılan toplam miktar olmalı. Yakıt gelişiminde zaten bir kısıtlama var. Çok fazla şey yapmaları mümkün değil.

  2. Kısmen doğru kısmen abartı. Yakıt teknolojisi de son evrelerinde olduğundan ötürü gelişim alanı giderek kısıtlı bir hale geliyor. Tabi ki performans kazanılmıştır ancak Shell’in reklam kampanyası da işin içinde tabi.

  3. Daha once dizel mi kullaniyirlarmis?

  4. Yakıttan tur zamanı kazanmanın neresii garip anlamadım mesela 300 gramlık yakıtın açığa çıkardığı enerjiyi 150 gram yakıtın yakılmasıyla elde etmelerinin motora ekstra güç sağlaması işten bile değil.

  5. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Bu işlerden anlamam ama sadece yakıtla tur zamani kazanilacaksa herkes yakıta yuklensin. Hatta yakıtlar şampiyonası baslatsinlar 😀

  6. Advertorial kokuyor ama gerçekse çok iyi %25, zira Petronas’ın zoruna gitmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir