McLaren Sıfır Beden İnancını Sürdürüyor

yazar:

kategori:

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, Formula 1’de ilerlemelerinin yolunun sıfır beden konseptine inancı sürdürmelerinden geçtiğini düşünüyor.

Honda ile yeniden birlikteliğe giren McLaren, sıfır beden arka bölümle dikkatleri üzerine çekti ancak takım hem dayanıklılık hem de performans olarak çok geride kaldı. Yaşanan sorunların kaynağının sıfır beden olduğunu düşünenler de var.

Boullier “Bu konuda bir pişmanlık yok. Kazanmak istiyorsanız diğerlerini kopyalamazsınız. Daha iyi bir şeyler yapmanız lazım.”

“Bazı acıları çekmemiz gerekiyordu ancak bu kadar devasa bir acı beklemiyorduk.”

“Ancak aynı zamanda şu anda üstün güç olanlardan daha iyi olabilecek çözümler üzerinde çalışmamız gerektiğini de biliyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

“McLaren Sıfır Beden İnancını Sürdürüyor” için 13 yanıt

  1. Scuderia Ferrari bu tip inançlarla yılları kaybetti 🙂
    Hiçbirşeyin içinde olmayan bizler devasa bir acı bekliyorken yöneticiler beklemiyorsa işte orada büyük bir basiretsizlik vardır. 🙂 Peki McLaren’in arkasında FIAT gibi bir dev var mı dayanabilmek için…
    McLaren idari seviyesini Fernando kazasının sonrasında ki saçmalamalarında gayet iyi gösterdi diğer big problem lere girmiyoruz bile.

  2. Boş yaptıkları kadar işte yapıyorlardır umarım. Bu kadar konuşmaya devam ettiklerine göre pek icraat yok gibi.. Yani ön sıralara yaklaşlar en iyi ihtimalle hepsi bu.

  3. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    Honda’nın yeterli performansı yakalayabileceğini sanmıyorum, şaside de eksikler olduğu söylenmişti. 2016’da geçen sene gibi sürünmeseler de puan almakta zorlanacaklarını filan düşünüyorum. Tabi olur da istediklerine ulaşırlarsa bu söylediklerimizi bize yedirirler orası ayrı. Bekleyip göreceğiz.

  4. İnançla olmuyor maalesef.Gerçekleri kabul etmek gerekiyor.

  5. Ya ne 0 bedenmis. Red bull 0 bedenle mi en iyi şasiyi yapiyor ? O degil alonsoyu harciyorsunuz ona yaniyorum ben.

    1. Sayin krykoc93, sizin anlayamadiginiz birsey var. Mclaren Formula 1 de kazanmak icin var ve kazanmak icin cok risk almasi lazim. ‘Risk’ diyorum ‘Garanti’ demiyorum. Maalesef gunumuz Formula 1 i gelisme sahalari kisitlandigi icin eger birde gerideyseniz farkli stratejiler alinir. Eminim ki Fernado Alanso da bu projenin yeni oldugunun farkinda ve hemen basari beklememektedir. O yuzden sizin kullandiginiz “harcaniyor” kelimesi biraz agir kacmis. Zorla imza attirmamislar. Bu ayni evlilik gibidir. Evlenerek imza atarsin. Senin deyisinle iliskide sorunlar varsa harcaniyorum deyip kacarsin ama mantikli insanlar once sorunu bulmaya ve elinden geleni yaparak evliligi kurtarmaya calisirlar.
      Saygilar

      1. 0 bedenin motor konusunda cok kisitlama ve engel getirdigi soylenir once bor.motoru yapsinlar sonra şasiyi duzeltirler benim anlatmak istedigim bu saygilar

        1. Eminim ki senden daha fazlasini Mclaren & Honda gibi “Dev” “Teknoloji” sahibi firmalarida dusunuyorlardir. Demek ki bir bildikleri var. bize sadece susup, izlemek be aldiklari risklere saygi duymak duser. Elbette yorumda yapilmali ama bu yorumlar yapici mantikta olmali, yikici elestri mantiginda degil.
          Saygilar

      2. Sayın mico53 bu bir evlilik veya izdicaç değil bu belki de dünyanın en ciddi sporu

        1. Ben farkli birsey mi dedim 😉 Evet burasi Formula 1, dunyanin en ciddi sporu ve Mclaren de en ciddi takimlarindan biri. Bosuna o kadar en ust seviyedeki muhendisleri calistirmiuorlar. Eger sen onlardan daha fazla bilgi sahibi isen CV yollamani tavsiye ederim.

          1. Ben işin evlilik kısmı ile alakası olmadığını belirttim . CV yollamayı değerlendireceğim.

  6. J.P.Montoya avatarı

    Hep aynı yorumlar. Yemin ederim mclaren takımının yönetim kadrosundan biri röportaj verdiyse aşağı yukarı nasıl bir demeç verdiklerini daha yazıyı okumadan tahmin ediyorum. özellikle bu Bouillier in…

    1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      Hep aynı yorumlardan ziyade yabancı sitelerin gündemden düşmemek için aynı haberleri dolandırıp dolandırıp yeniden başa almasından kaynaklanıyor bu. Bu sitede de bazılarının orada var burada neden yok dememesi için aynısı burada da yapılmak zorunda.

      Yoksa sürekli aynı demeçleri vermiyor adam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir