Button’un Geçmişte Yaşadığı Sıkıntılar Bugünkü Sıkıntılarla Mücadelesini Kolaylaştırıyor

yazar:

kategori:

Jenson Button, F1 kariyerinde daha önceki dönemlerde yaşadığı sıkıntıların McLaren’de yaşadığı zorluklarla baş etmesini kolaylaştırdığını söyledi.

Honda, McLaren’in motor partneri olarak döndüğü 2015 sezonunda hem dayanıklılık hem de performans olarak çok zayıf kaldı. Sonuç olarak McLaren sürücüleri sezonu çok gerilerde sürdürdüler.

Alonso’nun aksine Button benzer durumları daha önce de yaşamıştı. 2001’de Benetton ile sadece 2 puan kazanan Button, Honda pilotu olarak geçirdiği 2007 ve 2008 senelerinde de 6 ve 3 puan kazanmıştı.

Button “İnsanlar Formula 1’e farklı noktalarda, farklı rekabet seviyelerinde giriyorlar. Ben daha az rekabetçi pozisyonda girdim.”

“İlk yarışınızı kazanıyorsanız bu benim için önemlidir çünkü onu başarmak için çok sıkı çalışmışsınızdır. Acı ve zorluklardan geçerek bunu başarmışsınızdır.”

“Kazandığınızda çok özeldir. 2006’da ilk kez kazandığımız ana kadar hiç o kadar olgun insanın ağladığını görmemiştim.”

“Zorluklardan geçmek zordur. Bunu kimse sevmez ancak onlardan ders çıkarmak, pilot olarak ve aynı zamanda insan olarak bugünlere gelmenizi sağlaması için o günleri yaşamanız gerekiyor.”

“Onlar kariyerimde büyük fark oluşturdu. Beni çok daha güçlü bir insan yaptı.” dedi.

 

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir