Lowe “2016 Motorlarında Ses Ciddi Ölçüde Artacak”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Teknik Patronu Paddy Lowe, 2016 Formula 1 motorlarının 2015’e göre ciddi ses artışı sağlayacağını söyledi.

Turbo V6 motorların spora girmesinden beri ses sorunu var. Şu ana kadar yapılan çalışmalardan bir sonuç çıkmadı. Bunun üzerine 2016 için daha farklı çözümler deneniyor.

Lowe “Bu seferki çözüm işe yaracak ve onların ne kadar sesli olduğunu göreceğiz.”

“Laboratuvardaki bazı ölçümlerde ciddi ses artışı gördük.”

“Bunun sebebi atık borusunun ana egzoz borusunda olmasıyla susturucu olmasıydı. Onu ana egzoz borusundan kaldırarak ana akıştaki sessizliği kaldırmış olduk.” dedi.

 


Yorumlar

“Lowe “2016 Motorlarında Ses Ciddi Ölçüde Artacak”” için 8 yanıt

  1. Eski motorların sesi için motor devrini arttırmaları bir nebze işe yarayabilir bence. 18-20 bin devir olsa mesela. Atmosferik motorun hırıltısını veremez tabi ama o yüksek devirlerdeki çığlık sesine benzetebilirler.

  2. Arkadaşlar turbo araçların egzozunu ve atmosferik araçların egzozunu aynı mesafeden kesin atmosferik motor çığlık atarak ses çıkarırken turbolu mottorunki çok daha sessiz çıkacaktır turbo kendi doğal susturucu zaten egzoz çıkışına ayrı bir ünite uygulayarak gelen basınçlı havanın yönlendirilerek ses çığlık halinde artırılabilir örneğin turbolu kamyonlarda her vites değişiminde çığlık gibi turbo sesi çıkardı eskiden trafik ceza yazdığından ve yeni nesil araçlarda mecburi olan euro 5 motor emisyonları sebebiyle AD-BLUE ile yanmış gazların egzozdan daha temiz hava olarak çıkmasını sağlamak için eski turbo sesleri gitti maalesef. F1 araçlarında AD-BLUE sistemi olmadığından egzoz çıkışına böyle bir egzoz sistemi yapılabilir..

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Saf sidik bile nelere kadir yahu.Yanlız dediğin adblue ile o işlem F1’de bence uygulanamaz.

  3. Biraz Rpm de artsa tarihte duyulmamış güzellikte bir sesi olabilirdi yeni araçların. Şu anda bile sessiz olduğu için fark edilmese de bence V6’ların sesi V8’lerden daha iyi ama dediğim gibi sessiz olduğu için anlaşılamıyor.

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Abicim ben, o v12lerin v10 ve v8lerin tiz sesini istiyorum. Bu vakum cleanerlerin borozan gibi sesi artsa ne olur artmasa ne olur

  5. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    umarım v8 seviyesine gelir veya yaklaşır.

    1. MARLon BROndo avatarı
      MARLon BROndo

      çünkü ferrari’nin motoru baya sesliydi v6’ya göre.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir