Abiteboul: Red Bull ile Hiçbir Yere Gidemezdik

yazar:

kategori:

Cyril Abiteboul’a göre Renault Red Bull ile yola devam etseydi gelişme kaydedemezdi.

Red Bull ve Renault sorunlu geçen yılın ardından ayrılığın eşiğine gelmiş ancak taraflar mevcut sözleşmenin bitimine kadar yola devam etmeye karar vermişti.

Ancak Renault Lotus’u satın aldı ve kendi fabrika takımı ile Formula 1’e geri dönüyor. Bu durumda Red Bull’un aynı motoru alıp almayacağı merak konusu.

Cyril Abiteboul “Red Bull ile ilişkimiz hiçbir yere gitmiyordu. Bu yıl bunu çok net gördük”

“Renault-Red Bull ilişkisini geliştirmek için çok çalıştık ama olmadı. Modern Formula 1 artık çok farklı. Başarı için araç üzerinde daha bütünsel bir çalışma yapmak zorundasınız. Eğer tüm aracı kontrol edemezsiniz bir motor tedarikçisi olarak başarılı olamazsınız”

“Yeni fabrika takımıyla beraber daha fazla çalışma alanına sahip olacağız. İki kat değil de artık daha genel bir bütçemiz var”

“Şirket içinde değişen çok fazla şey var. Yeni roller oldukça fazla.” dedi.


Yorumlar

“Abiteboul: Red Bull ile Hiçbir Yere Gidemezdik” için 5 yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    O kadar kötü bir motor geliştirdiniz ki(!) 2015 için ileri gitmeyi bırak geri gittik. Sadece Redbull değil başka takımla da bu zihniyetle bir yere gidemezsiniz çünkü motor gitmiyor.Bari artık Mercedes,Ferrari gibi sağlam bütçe ayırın da heyecan katın ön tarafa.

  2. Redbull’u geçebilmek için onlardan daha iyi bir şasi yapmalısınız. Aynı motorla sizi geçerler. Lotus’ta da doğru düzgün mühendis kalmadı kim yapacak o şasiyi bakalım.

  3. siz en iyi mühendislere sahip takımı “gerçek anlamda” iğrenç motorla değerlendirmediniz.
    redbull’un yaptığı hatalar mevcuttur yok değildir.

    1. Teknik konulara hakim değilim. Ama 2009’dan beri bu siteyi ve F1’i yakından takip ederim. 2009’öncesi F1 hakkında da pek çok yazı okudum. Ben şöyle düşünüyorum. 2010-2013 arasında Red Bull şampiyon olurken Renault da şampiyon takımın motor üreticisiydi. İstediğiniz kadar motor önemli-belirleyici değildi deyin, sonuçta şampiyon araç Renault motoru kullanıyordu. Söz konusu dönem de Renault motoru, motor pisti denilen İtalya-Belçika-Kanada gibi pistleri de bazı yıllar kazandı. Renault bu başarıdan maddi bir kazanç almak şöyle dursun reklamını bile yapamadı. Şimdi sezonu domine eden bir takımın-motor üreticisinin motorların tamamen değişeceği yeni bir sezona iyi hazırlanması(hem şampiyon olması hem de yeni bir motor tasarlaması) hiç kolay değildir. Bu her şeyden önce para ve daha sonra personel gerektirir. Bunu yapabilecek kesin olmamakla beraber şu anda Ferrari ve Mercedes var. O bile kesin değil. Üstelik Renault’un Red Bull’a motoru ücretsiz verdiğini de biliyoruz söz konusu dönemde. Yani Renault’ta yeni sezona güçlü bir şekilde hazırlanacak ne para ne de yeteri kadar personel vardı. Şu anda bile Renault’un F1 bölümünde Mercedes’inkinin yarısından az personel çalışıyor. Mercedes bile 2014-2015 için 2010-2013 arasını feda ettiğini bilirsiniz.
      Özetle Red Bull 2014 ve sonrasında motor üreticisini ergence aşağılayacağına pazarlama ve aerodinamidaki zekasını planlamada ve geleceği görmekte de gösterip en azından 2012 yılından itibaren V6 motorların geliştirlmesinde Renault’a kaynak ve personel anlamında tam destek olsaydı, birlikte gerekirse ayrı bir ekip kurup 2014’e hazırlarlansaydılar herhalde 2014 ve 2015 bu kadar kötü geçmezdi. Ha Red Bull iş birliği yapmadı mı? Yapmaya başladığında atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmişti.

      1. Farklı bir bakış açısı gerçekten mantıklı geldi bana ama bu 2014’den 2015’e gecerken motoru ferrari’nin yaptığı gibi güncelleyemediği ve aksine geri gittiği gerçeğini değiştirmez. Yani renault istese 2014’ten 2015’e gecerken ferrari gibi motorunu geliştirebilirdi. 2010-2013 arası mevcut platformu geliştirmek enerji dönüşüm ve çekiş kontrol açısından faydalı olmakla beraber 2015 sezonuna engel teşkil etmeyeceği görüşündeyim. Son olarak renault 2014’de 2015’deki kadar kötü değildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir