İspanya GP Öncesi Sauber

yazar:

kategori:

Pedro de la Rosa: “Barselona’da büyüdüm ve memleketimi seviyorum. Orada her şeyiniz vardır: hoş bir şehir, deniz, dağlar ve sürekli olarak iyi bir ortam. Bu yarışı dört gözle bekliyorum. Ailem, pistin yakınlarında bir yazlığa sahip. 1991’den bu yana takımlar test yaparken Formula 1 motorlarının sesini duymaya bayılırdım. Ayrıca 1991’de Katalunya pistinin ilk etkinliğinde Formula Renault’ta yarışmıştım. İlk Formula 1 yarışım ise 1999’daydı”

“Formula 1 için en iyi pist haline geldi. Çok zorlayıcı bir pist. Araçlar, motorlar ve pilotlar için zor. Gerçekten ama gerçekten sevdiğim bir pist. Üçüncü viraj çok hızlı ve çok uzun. Gerçekten boyun düşmanı. Çok farklı tipte virajlar var; yüksek ve orta hızda, ayrıca son sektörde de yavaşar virajlar. Orada iyi bir kış testi geçirdik ve aracımızın, önceki yarışlara kıyasla Barselona’ya daha uygun olduğunu hissediyoruz. İspanya GP’de yeni aero pakedimiz olacak. Yarışın sonunda ya puan alacağız ya da yakınlarında olacağız”

Kamui Kobayashi: “Katalunya pistini çok iyi tanıyorum. Orada GP2 yarışı kazanmıştım, Formula 3’te de yarışmış, biraz da Formula 1 testi yapmıştım. İlk F1 testim de Barselona’daydı. O günlerde son iki viraj şimdikine göre farklıydı, iki hızlı sağa virajdı. Pist, araçları ve pilotları zorluyor. Araç-pilot kombinasyonu, çok iyi olmalı. Zor ama doğru ayarı tutturmak hayati önem taşıyor. Arka düzlük öncesindeki hızlı sağa dönüş, favori virajım ve oldukça zorlayıcı”

“İspanya’yı İspanya GP’yi seviyorum. Hava genelde çok iyi olur ve büyük bir de kalabalık. Pedro adına mutluyum, evinde ve taraftaralrı önünde olacak. Kış döneminde oradaydık. Aracımızda yeniliklerimiz olacak ve dayanıklılık sorunlarımızın çözüldüğüne inanıyorum. Dört yarışta toplam 19 tur attım ve umarım sonunda gerçekten yarışma fırsatım olur”

James Key: “Barselona için bazı yeniliklerimiz olacak, tabi takımların çoğunda da böyle. F-kanal sistemimizi bir adım ileri taşımaya çalışıyoruz. Bu teknolojisi açıkçası sene içinde herkeste olacak gibi görünüyor. Ama takımımız, ilk yarışlardan tecrübeler edindi.”

“Buna ilave olarak aracımızda yenilik pakedimiz olacak, özellikle ön uçta ve difüzörde. Sağlam bir paket. Performans bulmamıza yardım edeceğini umuyoruz. Açıkçası iş, rekabetin ne kadar zor olacağına bağlı”


Yorumlar

  1. iddiasız olmadan bir takım olmak garip bir duygu olsa gerek. sürekli önde olan takımlardan ne eksikleri var bu takımlarında sürekli hep geride kalıyorlar anlamıyorum. diğer sporlarda oyuncular önemlidir. bu takımların pilotlarının öndeki takımlardaki pilotlardan yavaş veya daha az kabiliyetli pilotlar olduklarını pek sanmıyorum. peki geri ne kalıyor oda araç. e bunun yıllarca nasıl çözemeyip bir kerede öne geçemezler anlamıyorum. meselenin sadece bütçe olduğunu sanmıyorum. o zaman fia şunu yapsın. nba de sezonu son sıralarda tamamlayan takımlara draft seçmelerde en iyi oyuncuları seçme hakkı tanırlar. bunlarada mesela daha çok test imkanı tanınsa da aradaki fark kapansa. heyecan olsa bu takımları destekleyenlerin sayısı artsa. ne kadar çok rekabet o kadar çok heyecan. bir dönem amerikada profesyonel boksta orta siklet te golden boy lakaplı oscar dela hoya isimli muhteşem meksika asıllı baby face görünümlü beyaz bir boksör vardı. kendi sikletinde olan herkesi yenmişti ve heyecan bırakmamıştı. o dönem orhan ayanın yorumlarında bu adamı bir gün gelecek mutlaka heyecan gelsin diye bir maçta mağlup edecekler demişti. sonunda felix trinidad isimli bir boksörle karşılaştı. yenişemediler sabaha karşı heyecanla seyrettiğim bir maçtı. bana göre maç sayıyla oscara verilmesi gerekiyordu. challenger felixti. ünvanını ortaya koyan oscardı. maçı felixe verdiler. ve tekrar orta siklete heyecan geldi. f1 e heyecan gelmesi için bu takımlarında iddialı olması lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir