Pirelli’nin F1 Araçlarını Hızlandıracak 2017 Lastiklerini Yeniden Düşünmesi İsteniyor

yazar:

kategori:

Pirelli, 2017 için planladığı F1 araçlarını yaklaşık 3 sn hızlandıracak lastikleri yeniden düşünmesi konusunda zorlanıyor.

F1’e girdiğinden beri yarışları heyecanlandırmak için bir şeyler yapması istenen Pirelli, hızlı aşınan lastiklerle bunu başarsa da bazı pilotlar bu durumu eleştirmişti.

Şimdi ise 2017 sezonu için bazı değişiklikler planlanıyor. Değişiklikler özellikle lastikler etrafında olacak.

GPDA Başkanı Alex Wurz “Formula 1 pilotları Pirelli’nin virajlarda hızlı olan ancak aynı zamanda güvenli olan lastikler üretmesini istiyorlar.”

“Yapışkan lastiklere sahip olursa mutlu pilotlar olacağız. Mutlu pilotlar demek dürüst performans, ürünle ilgili saf mesajlar ve araçları tekrar maksimumda sürmek demek.”

“Biz bunu istiyoruz ve geçen sene taraftarlara yaptığımız ankete göre tüm taraftarlar da bunu istiyor.”

“Araçlar ve pist güvenliği yüksek hızlara göre tasarlandı. F1’de 2009’a dönersek zaten yüksek viraj hızları gördük. Araçlar o dönemlerde virajlarda 30 km/sa daha hızlıydı.”

“Pilotlar olarak modern teknolojileri ve yıllarca edinilen bilgileri kullanarak tehlikeyi minimize etmek istiyoruz ancak aynı zamanda belli bir seviyeye kadar riskin her zaman olacağını kabul ediyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Pirelli’nin F1 Araçlarını Hızlandıracak 2017 Lastiklerini Yeniden Düşünmesi İsteniyor” için 3 yanıt

  1. F1 2009 yılında zaten öldü.Umarım seyirciler ve gelirler dahada dibe çökerde akılları başlarına gelir.Mercedesin oyuncağı oldu iyice.

  2. Geçen hafta, Pirelli’nin lastik bileşenlerini gizlice değiştirdiğine dair haberler vardı. Gerekçe olarak güvenlik gösteriliyordu. Bakalım ne çıkacak altından.

  3. Mercedes lobisi yine işini layıkıyla yapıyor. Bunlara da ayar verecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir