Pirelli’nin Yağmur Lastiği Testinde İlk Gün Tamamlandı, Ricciardo Lider

Pirelli için Paul Ricard testinde gerçekleştirilen yağmur lastiği testlerinin ilk günü saat 17:00 itibariyle sona erdi.

Sürekli olarak ıslatılan pistte Ferrari, Red Bull ve McLaren takımları çalışıyorlar. Bugün başlayan testler yarın sona erecek.

Pirelli için düzenlenen bu testlerde takımların 2016 parçalarını test etmesine izin verilmiyor.

Testlerin ilk gününde Ferrari’de Kimi Raikkonen, Red Bull’da Daniel Ricciardo ve McLaren’de Stoffel Vandoorne kokpitteydi. 3 pilot toplam 285 tur attı.

Yarın McLaren’de Vandoorne devam edecek ancak Ferrari’de Vettel, Red Bull’da Kvyat kokpite geçecek.

Pirelli’den yapılan açıklamaya göre bir gün boyunca pisti ıslatmak için 3 milyon metre küp yağmur suyu kullanılıyor. Testlerde geçiş lastikleri değil, sadece yağmur lastiği kullanılıyor.

Ferrari ve Red Bull testleri daha çok 10’ar turluk serilerle sürdürdü. Red Bull’dan Daniel Ricciardo 99 tur attı ve en hızlı tur zamanını kaydetti.

Pos  Driver             Team      Time       Gap      Laps
 1.  Daniel Ricciardo   Red Bull  1m08.713s           99
 2.  Stoffel Vandoorne  McLaren   1m09.131s  +0.418s  87
 3.  Kimi Raikkonen     Ferrari   1m09.637s  +0.924s  99

Yorumlar

“Pirelli’nin Yağmur Lastiği Testinde İlk Gün Tamamlandı, Ricciardo Lider” için 64 yanıt

  1. ric e tebrikler iyi bi iş çıkarmış.rai de zaten bu testlere gelmek istemiyodu muhtemelen sızlana sızlana yarıştı.pirelli için vakit ayırıp bura gelen takım ve pilotlara teşekkürler.

  2. Arkadaşlar tamam su nimettir. Ama konu çok sapmış . örnek:Adana büyük şehir belelediyesi yaz’ın bütün gün yolları suluyor .

  3. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Arkadaşlar o pistte ki su sistemi devir daim yapıyor ve ona göre deposu var…

  4. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Bu konu hakkında aşağıda yazılan yorumların büyük çoğunluğunu okudum. Basit bir fikir alışverişi veya beyin fırtınası; tansiyonu yüksek ve hararetli bir tartışmaya dönüşmüş.

    Paul Ricard denen pist Fransa’nın Marsilya Kenti yakınlarında; birçok küçük akarsu ve derenin kesişim noktasında ve pist kenarında yapay küçük bir gölet’in bulunduğu bir pist. Bu piste su bulmak sıkıntı değil. Hiç su bulamasalar gidip Akdenizden tankerlerle su çekerler o da sıkıntı değil.

    Su israf ediliyor mu? edilmiyor mu? noktasına gelince tabiiki bir lastik testi için bilmem kaç milyon metreküp su piste dökülüyorsa bu teoride bir israftır. Ancak pratikte bir israf değil bana göre. Yani yağmur yağan bir yer bulalım orada yapalım demek bir çözüm değil.

    Yağmur’un şiddetini ve yoğunluğunu ayarlayamazsınız. Yağmur bir an şiddetli yağar; sürülemeyecek kadar yoğun su birikintisi oluşur, aniden durur pist kurur veri elde edecek ıslaklık bulamazsınız. İşinizi şansa bırakmamak için Akdeniz kıyısında; kolay su bulunan bir nevi karting pisti gibi işlev gören bu kısa pistte; yapay bir gölden yahut akarsu’nun denize döküldüğü yerden pisti doyuracak kadar su’yu alıp testi yaparsınız.

    Senede 1 sefere mahsus; 2 günlük bu test bence bir israf sayılmaz. Neticede senede 8-10 kez yapılmıyor. Denize varsayalım bir plastik şişe kapağı attınız bu ekosistem için daha büyük tehdittir. Neden tehdittir? Bu kapağı yanlışlıkla yutan orta büyüklükte bir balık ve bu balığa bağlı besin zinciri kısmen şaşacaktır. Dolayısıyla döngüsel olarak ekosistemi daha fazla etkileyecektir.

    Avrupa insanı bizim kadar bilinçsiz değildir. Hurra akarsuya daldırayım suyu çekeyim diye bir durum olmaz. Ayırt edici son teknoloji bir sondajla belki bir lağım suyunu arıtıp normal suya dönüştürmüş bile olabilirler. Onun için fazla takılmaya gerek yok. Avrupada, Amerikada o kadar çok korunan milli park, tabiat parkları, su altı kültürel mirası falan var ki; israf kelimesini açıkçası kendi adıma kullanmam. Bu kadar israfçı olsalar o parklar, yapay göller falan olmazdı.

    Ama tabii bulunduğumuz coğrafya’nın hassasiyetlerine göre düşündüğümüz için; bu konuda hassas olanları da anlıyorum. Türkiyehızla su fakiri olma yolunda giden bir ülke. Sağda solda açılan artezyen kuyular en az 1 milyon paul ricard sular. Kuyu belki tarımsal ihtiyacen açılmış olabilir ama 100 metre arayla kuyu açmak israftır. İsraf tanımı en çok bu durumlara uyar.

    Diş fırçalarken suyun sesi motivasyon sağlıyor diye 2-3 dakika suyu açık tutmak israftır. Duş alırken fiskiyeden ne güzel sicim sicim dökülüyor diye altına girip fuzuli beklemekte israftır. Yani bir dolu su israf etme yolları var. Her türlü fabrika; petro-kimya ürünlerini işlemek için bilmem kaç ton su kullanıyor. Plastik olan her türlü alette, cihazda su israfı arayabilirsiniz.

    Bu konuda bilinçli olmak iyi ama hastalık derecesinde duyarlı olmak sadece üzer. Elinizden bir şey gelmez. Sonuç olarak her su buharlaşır, döngüsel olarak atmosfere geri çıkıp tekrar yeryüzüne düşer. Önemli olan suları kirletmemektir. Kirletmemek israftan daha önemlidir. Asit yağmurlarına sebep olmamak daha mühimdir.

    Denizleri kirletmemek, gölleri kirletmemek suyun geri dönüşümünü sağlamak ihtiyaç olan bunlardır. Avrupa bu kriterlere çok büyük oranda dikkat ediyor. Umarım ortadoğu; asya-afrika coğrafyası da dikkat eder.

  5. gerçek formula 1 bu değil

  6. espoir(Al10so) avatarı
    espoir(Al10so)

    Arkadaşlar bu testin Fransa’nın güney bölgesinde seçilmesinin sebebi iklimi. Yani Türkiye’deki Antalya gibi düşünün. Hem kışın yağmur alma ihtimali yüksek hem de hava çok soğuk olmadığı için buzlanma ihtimali çok düşük. Plan programları da hadi haftaya test yapalım değil aylar öncesinden belirledikleri için, yağmur yağıp yağmaması biraz şans işi. İklim, pist yapısı, lojistik açıdan en uygun pistlerden biri. Tek sıkıntı yağmur olduğu zaman da pisti ıslatıyorlar. Bence bir sorun yok. İsraf konusu biraz hassas ancak sadece askeriyede bile ne çılgın israflar yapıldığını az çok biliyorsunuzdur ya da ülkemizdeki su kaynaklarının nasıl h*iç edildiğini biliyorsunuzdur. Keşke hiç israf olmasa ama realite hiçbir zaman öyle olmadı. Her yanımız israf! Belki bu suları harcadık ama 7000 ağaç diktik tarzında bir “jest” yapsalardı da konu tartışmaya kapalı olsaydı 🙂 Sudan sebeplerle üzmeyin birbinizi.

  7. Çalıştığım fabrika su tüketimi bakımından dünya üzerindeki diğer sektör ve fabrikalara göre küçük sayılabilecek bir fabrika

    aylık su tüketimi 25000 m3
    Bu suyu kuyudan(temiz su) çekiliyor ve ağır metaller yağ,gres..vb ile kirletilerek sıvı(su özelliği artık kalmıyor)olarak atılıyor.

    Sadece Türkiye’de onbinlerde bizim gibi fabrika var gerisini siz düşünün.

  8. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Evinde bile su tasarrufu yapmayan adamlar gelmiş burada konuşuyor. Bazen o kadar gereksiz oluyorsunuz ki…
    Yağmurlu teste ihtiyaç var. Ne yapsınlar? Yağmur duasına mı çıksınlar? Günü, saati belli bir organizasyon.
    Pilotların aldığı milyonlara laf etmiyorsanız buna da etmeyeceksiniz.

    1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      Susuzluktan ölen insanları da düşündüğünüzü sanmıyorum. Maksat laf salatası.
      Laf olsun torba dolsun.

    2. Ne saçma bir görüştür “Yağmurlu teste ihtiyaç var, ne yapsınlar?”

      Adı üstünde YAĞMURlu teste ihtiyaç varsa o zaman yağmur altında test yapabilirler. Şimdiye kadar yağmur lastikleri bu şekilde test edilmedi…

      Yağmurlu lastiklerini test etmek istiyorlarsa o zaman Fransa’nın güneyine değil ne bileyim İngiltere’ye Silverstone’a falan gitsinler.

      Zorunlu bir şey gibi göstermeye gerek yok bu durumu. İlla ki haklı çıkacaksın diye bir şey söz konusu değil.

      Pilotların aldığı maaşa laf edilmiyor değil, onları da eleştirenler oluyor her zaman.

      1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
        14Sulonso (MP4-31)

        Bir sen zekisin o adamlar gerizekali degil mi? Nasil da akil edememisler Silverstone’da test yapmayi? Getirin plaket filan yok mu verelim sayin yoneticiye.

        1. He bir tek ben zekiyim, diğerleri gerizekalı. Benim gibi düşünmeyen gerizekalı 😀

          Git Allah aşkına ya. Kendi çapında laf çaktığını sanıyorsun. Neyi savunduğunu dahi bilmiyorsun. Bu adamlar bu testi planladılar diye doğru olmak zorunda mı? Yapılan her şey doğru mudur? Aynı sektördeki adamlar taraftarların % 80 % 90’ının karşı çıktığı turbo motorları getirdiler. Diğerleri gerizekalıyken bir tek onlar mı akıllıydı? Tüm F1 dünyası yakıt ikmali dönsün derken onlar döndürmüyorlar onlar mı ileri zekalı? Bu testleri planlayan Pirelli iki turda biten, parçalanan lastikleri spora getirdiğinde herkes tarafından eleştirildi. Tüm dünya gerizekalıydı da bir onlar mı akıllıydı?

          Kış döneminde yağmur testi yapmanın neresi garip diyorsun, şu ana kadar böyle bir test şekli yok F1’de! Kış dönemi diyorsun, yağmurun karın bol olduğu dönem… O dönemde milyonlarca ton su harcanmasını doğal görüyorsun. Nitelikli yorumcudan dem vuruyorsun, kalitenin düştüğünden bahsediyorsun… Yaptığın yorumlardan, alakan olmayan konularda insanlara saldırmaktan geri durmuyorsun.

          Sen kendini haklı görebilirsin eyvallah… Haklı da olabilirsin, buna kimse karşı çıkmıyor… Ama senin gibi düşünmeyen insanlar yorum yaptığında onlara saldırma hakkını nasıl kendi üstüne vazife olarak görüyorsun? Madem öyle bırak isteyen istediği gibi düşünüp yazsınlar… Bu testi sen mi planladın? Kış lastiklerini sen mi tasarladın? Paul Ricard’da su deposu amiri misin? Nesin arkadaş söyle de bilelim?

          Kusura bakma arkadaş. Yorumunda gereksiz demişsin ya hani senin gibi düşünmeyenlere… yıllardır şu platformda yazıyorum, okuyorum, izliyorum, görüyorum… Deseler ki şu sitede kim yorum yapmasın direkt senin adını veririm. Şu ana kadar böyle bir şey de hiç demedim. Seni tanımam etmem, büyük bir çoğunluğu da tanımam. Ama sağa sola saldırma tarzındaki yorumlarla gerçekten bu izlenimi uyandırdın bende.

          Şimdi bu yorumuma da kendince hakaret ederek cevap yazarsın. Sorun değil. Umarım yukarıda yazılanların sana karşı hakaret içermediğini, sadece yorumlarına karşı saygı ve mantık çerçevesi içerisinde bir cevap olduğunu anlarsın.

          İyi günler.

          1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
            14Sulonso (MP4-31)

            Tip yerine bir karakter olusturabildiysek ne mutlu bize. Ben 1 konudan girdim adam 10 konudan çıkmış. Kendi capinda laf caktigini filan saniyor herhalde. 🙂

            1. harbiden israfsın. zamanımı israf etmeme değecek bir insan hiç mi hiç değilsin bunu bir kez daha anladım. Karşılıklı muhabbet nasıl edilir, nasıl tartışılır hiç mi hiç bilmiyorsun. Yaşın nedir, eğitimin nedir bilmiyorum ancak her ne olursa olsun umarım kendini geliştirmeyi başarırsın.

              1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
                14Sulonso (MP4-31)

                Hadi canim hadi bos yapma. Sevdigim kisiyle sabaha kadar sohbet ederim, sevmedigim kisiyle de ancak boyle konusurum. Birisini sevmiyorsam saygi da duymam.

              2. @14sulonso göründüğü üzere sana yazılan o kadar yoruma mantık ve terbiye çerçevesinde yorum yazacak zekan, terbiyen ve ahlakın olmadığı için burada noktayı koyuyorum. Daha fazlasını da söyleyebilirdim ama ona bile değmezsin.

                Toplu yorum yapılan yerlerde insanlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak için, saygı çerçevesinde konuşmak için birisini sevmek zorunda olmadığını bir gün anlarsın umarım.

              3. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
                14Sulonso (MP4-31)

                Lutfen soyle. Uzulurum yoksa.

              4. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
                14Sulonso (MP4-31)

                Arkadasim ne fikir alisverisinden bahsediyorsun Allah askina. Attigim her yorumda bana karsi saldiri moduna gecen insanlarla ben ne fikir alisverisindenbulunacagim? Gozunu seveyim kapat artik su konuyu engelle beni su siteden bitsin gitsin.

      2. Hani bir tane düzgün argümanla gelseler dişimi kırıcam 🙂 Başkasına laf olsun torba… demek kolaya geliyor tabi.

        @14sulonso Bırakın herşeye muhalefet olmayı birilerinin her yaptığını doğru görmeyi yapılan şey ne doğru nede mantıklı… kış dönemindeyiz…
        Bunlar başka zaman bize likitlere çok para harcıyoruz diyen insanlar… Emisyon algısıyla güya dünyayı düşündüklerini söyleyen insanlar.

        Konunun yeri burası değil bizde biliyoruz muhabbet ediyoruz sadece arkadaş güzel ve önemli bir noktaya dikkat çekti bizde katıldık.
        Hem beğenmiyorsun madem sana göre geri zekalı demeye getiriyorsun adamın kurduğu bugüne getirdiği, şahsi başarısı olan bu sitede ne işin var ne diye oyalaşıp duruyorsun… Bir nickname ile login olduğun platformu iyi tart ona göre alacaksan tavır al…boş adamlığın kelamın manası yok.

        Artı oturduğumuz yerden mabaddan salladığımız yok el işinde yeterli olmasa da bu işin derdini taşıyan insanlar olabilir karşında duyarlı çakmaları, atıp tutuyor demeden önce kişileri bilmiyorsan sıkma sandalyenden bu işi kuyusuyla azığıyla vakfıyla derneği ile amele işletmiş insanlar olabilir içinde diye bir aklına gelsin. Bunları söylemek de rahatsızlık vericidir hani övünç kaynağı felan da değil. Müthiş doğa insanı felan olduğumuz da söylenemez ancak köye gittiğimizde dahi bu işin derdini taşımıyor ikaz, amel etmiyor değiliz.
        Adı üstünde yorumlar bölümü beğenmiyorsan başka yer işaret edeceğine çekip gidersin….

        1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
          14Sulonso (MP4-31)

          Kış döneminde yağmur testi yapmanın neresi garip? Her şey planlandı, ayarlandı. Haberde de yağmur suyu denilmiş. Bir yerden alınıp da piste getirip dökmemişler.
          Gelmişler burada yok yazık, yok günah. Anlamsız yere tartışma çıkarma peşindeler.
          İllallah dedirttiler artık şu sitede her gün bir tartışma. Nitelikli yorumcular azaldıkça kalite de düşer, tartışmalar da artar. Kendim iyi bir yorumcuyum demiyorum ama yeter artık bu kadar da tartışma ortamı olmaz.
          Sanane kardeşim kullanılan sudan, ondan, bundan? Bak işine. Sana mı kaldı bunları düşünmesi? O adamlar düşünmedi mi bunları bu organizasyonu yaparken? Kim duyacak senin sesini burada?
          Anca lakırdı yaparsın. Daha ileriye gitmez.

          1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            Sitenin kalitesi senini gibi tescilli trol ile epey düştü zaten.

            1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
              14Sulonso (MP4-31)

              Ulan ben 4 yıldır bu sitedeyim. Son 2 yıldır sizin gibiler sitenin içine etti.

              1. Biz hiç yoksa 7-8 yıldan fazladır yazarak burdayız sonradan gelip ahkam kesip durma özellikle bu gönüllü arkadaşlarla ilgili.
                Sitenin içine kendince etmeye kalkanlar geçici diğerleri kalıcı biz bunu 5-6 part halinde yıllar içinde gördük kusura bakma ne son 2 yıldır senin gördüğün gibi içine edilmesi var nede 4 yıldır bu hep birileri itibariyle vardı. Bugün çoğu yok…
                Ben bu işe gönül vermiş vaktini harcayan herbir arkadaşa saygı duyuyorum burada oturmuş muhabbetli bir birini anlayan bir kitle var herkes bu büyüsün ister çıkıntılarla kimse oyalanmak istemiyor. Bize yönetimden torpilli demeye kalkan 🙂 kapasitesizlerde oldu sadece kapasitesizliklerini ortaya koyuyorlar bu tip kişilerden her zaman panel yetkisi olan arkadaşlara saydırdığını görürüz geçer gider başkaları gelir onlarda ayakta kaldıkça gider bu muhabbet maksadı ölçeğinde böyledir. Herkes kendisine baksın önce bir zahmet.
                Benim için burası çok güzel bir muhabbet ortamı ama herkesle muhabbet etmem. Yaş maş nick ayrımımız zaten yok muhabbetlerimizi ekseriyetle mesajlarla da devam ettiririz.

              2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

                Site yoneticileri ksc yil onveden bu hesap. Varsa bakabuliolarsa baksinlar.Bn sana yil versm inanmican.zhc zorlamiom knfimi

          2. Burada amaç sesimizi Formula 1 dünyasına duyurup onu şekillendirmek değil.
            Ortak tutkumuz çevresinde sohbet etmek.
            Bunu anlatamıyor muyuz?

            1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
              14Sulonso (MP4-31)

              Sohbet ayrı, tartışma ayrı. Konuyu çarpıtma lütfen. Her başlığın altında aynı kişi sürekli tartışma çıkarıyor. Bıktırdı artık.

              1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

                Bnmi cikariom bu sitede snden bdkasi bole dusunmuodur eminim cunku butun farkli dusuncelere atlayan densin tescilli trol

              2. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
                14Sulonso (MP4-31)

                Sen çıkardın diye bir şey demedim ama bak nasıl da kendini belli ediyor o kişi.

            2. +1 bunlar anlamazlar genel itibariyle halleri de zaten ortada. Kendilerine taraftar diyen boş bir kitle malesef. Bunları da keşke bize dedirtmeseler…

          3. Alonso toplam kaç tur yemişti geçen yıl?İlk turunu kaçıncı turda yiyordu?

          4. Yav nasıl garip değil 🙂
            “Adı üstünde YAĞMURlu teste ihtiyaç varsa o zaman yağmur altında test yapabilirler. Şimdiye kadar yağmur lastikleri bu şekilde test edilmedi…”
            Kusura bakmayın daha önce görüş belirttiğimiz şeyleri yazıyorsunuz. Okumadan tekrar değinmeyin.
            Yazın ortasında yapmaya kalkmıyorsunuz… yarışın tüm çetrefilliği içinde 10 dk’lık takipler yapanlar mı organize edemeyecek… Bu zamana kadar nasıl yapılıyordu bu ne kazandırdı… hortum mortum taşıma maliyetlerinden bahsederken bu pisti ıslatma da neyin nesi… o kadar m3 suyun store edildiğini sanmıyorum demiştim velevki ediliyor olsa da bu konuştuğumuz içerikler ile ilgili değil… fark etmiyor da… bundan sonra bir zahmet yağmur da yarış yapmasınlar toplasınlar damıtım asfalta pompalasınlar 😛
            Birilerinin yaptığı herşeyi mantıklı göstermeye çalışmayın.

            Bırakın Allah aşkına cahilce çıkışları yok sanane bak işine felan sana mı soracağız. Dedik beğenmiyorsan bakma yazmak zorunda değilsin siteye girmek zorunda da değilsin. Biz mal mıyız f1 patronlarının görmediğini bilmiyor muyuz sahi kaç yaşındasın arkadaşım yahu sen bu ne çıkışlar böyle. Şahsen sadece burda da yazmıyorum batı platformalarında da hobim üzere yüzlerce saat geçirmişliğim takılmışlığım yazmışlığım var birileri görsün diye mi yapar illa insan bunu. Anketlere niye katılırız…
            Bizim lakırdımız bize sana ne oluyor uza git takılma atışırsan cevabını alırsın elbet. Başkaları da klavye kullanabiliyor. Ulan bir tane argümanla bari gelsen yahu neyse…

            Muhabbeti ilk başlatanlar ve devam ettirenler olarak bizim anlamsız tartışma niyetimiz yok kendi çıkışlarınıza bir de bizim ilk yazdıklarımıza bakın…

            Ben o demek istediğin manada ki lüzumsuz atışmalara pilot, marka vs ekseriyetle girmiyorum takip eden bilir.

            Tartışma/k direkt olumsuz manada değildir sadece tartışıyor olmak güzeldir bu kaideleri de aklı olan herkes biliyor. Bunu katot kutba çekmek kişilerin problemi. Dedik kaç defa muhabbet ediyoruz. Bu aramızda da olabilir ne ilk defa yaptığımız şey nede son.
            Biz burada sadece F1 ilgisinde bulunmuyoruz başkası beni ilgilendirmiyor benim baktığım daire geniş genel itibariyle de seninle aynı zaten değil. Bilen biliyor videosundan linkine F1 dışında çok şey paylaşırım ben burada F1’in, makinelerin de sosyali, manipulasyonu dahil herşeyi beni ilgilendiriyor….

            1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
              14Sulonso (MP4-31)

              Yaptıkları şeyi savunmuyorum zaten. Sorgulamak da size düşmesin.

              1. Bize düşer kusura bakma bize düşen de sana düşmesin bi zahmet o zaman. Hiç olmadı he de geç çok mu zor…

              2. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
                14Sulonso (MP4-31)

                Tamam kardeşim senden özür diliyorum aslında niyetim sana laf etmek değil. Seninle de hiçbir derdim olmadı şu ana kadar özrümü kabul et kapatalım konuyu. @M1CHAEL

              3. @14sulonso esrağfirullah, öyle bir derdim yok sadece konuştuklarımıza biraz daha dikkat edelim.

              4. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
                14Sulonso (MP4-31)

                Su sitede birkac kisiden haz etmiyorum. Onlara sinirlenip saga sola satasiyorum, farkindayim. @M1CHAEL
                tekrar ozur dilerim.

    3. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Kıtmısın arkadaşım.Haberde ne geçiyorsa biz onu eleştiriyoruz.Yoksa dünyada yapılanlar ile ilgili tonlarca şey yazarız.
      Ayrıca bu sitede dikta rejimimi var ? İsteyen herşeyi eleştirebilir,fikir yürütebilir,tartışabilir.Evinde su tasarrufu yapmayan adamlar gelmiş burada konuşuyor diyor.Sen kimsin ? istediğimiz yerde konuşuruz.Sen bence bu bilgilerin arasında kaybolursun.O yüzden bize bulaşmadan yol al

  9. Farrinin bir. Otomobili kaç afrikalıyı doyurur acaba….

    1. biz bütün site olarak her şeyimizi satsak bir tanesini almayacağımıza göre bütün kıtayı oyurur herhalde

  10. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Herkes ne kadar çevreci kesilmiş hiç suyu israf etmezler bana afrika diyor banane kardeşim afrikadan bizim ülkemizde susuzluk daha yok ama açlıktan ölenler soğuktan ölen bebekler insanlar var.Kimse demesin suni olarak ıslatılan pist israfmış şöyleymiş böyleymiş.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Sen önce su yaklasimini degistir ondan sonra tartismaya katil.Birde bazi olaylar üzerinden ve ölen kisiler uzerinden demegoji yapma burada kimseye.

  11. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    ne eee yağmur suyuna para vermiyorlar yada israf edilmiyor hiçbirşey,yağan suyu biriktirip pistte kullanıyorlar.Bizde olsaydı suya gene zam gelmişti

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Ne yapayım para vermiyorlarsa biriktiriyorlarsa.Afrikada insanlar kaç saat yürüyorlar 20-30 litre su için.İçtikleri su temiz veya destile değil.Bu adamlar piste versin.Dünyada su döngüsü yavaş yavaş bozuluyor.Bir 50 veya 100 yıl sonra belki bulamayacağız 3 milyon metre kare su.

      1. ozman tum motorsporları vb durdurulmalı. harcanan para ve diger tum seylerle milyonlar kurtulur.

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Bakis açiniz ne kadar genis hayran kaldim

        2. açıkçası size katılıyorum. Eğlence ya da ihtiyaç her şeye o kadar çok para harcıyoruz ki onları yaparken hiç aç olanlar, ihtiyacı olanlar aklımıza gelmiyor.

          Hele hele spor adı altındaki F1’de dönen paralar… Ne yazık ki birileri yiyecek birileri bakacak… Cidden kullanılan suyu eleştiriyorsak, eleştirmemiz gereken daha çok şey var. Ama yapmıyoruz.

          1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            Öyle tabi ben sadece su kısmını yazdım.Yoksa Dünyada dönenlerle ilgili tonlarca yazı yazabiliriz.

      2. xtrabitracing avatarı
        xtrabitracing

        Suyu ne yapmış bu adamlar? Piste dökmüş. Dökülen su nereye gitmiş? Toprağa. O zaman sıkıntı yok.

        Suyu dünyadan yok edemezsiniz. Buharlaşır, yağar ve toprağa geri döner. Pis bile olsa toprak onu süzer. Yağ vs. ile kirletmediyseniz dünyadan suyu yok edemezsiniz. Bu testte kullanılan suyun geldiği ve gittiği yer aynı.

        Bu yüzden bence boşuna tartışıyorsunuz.

        1. Hani toparlacık toparlacık görüntü kirliliği yapıyor dediğimiz kauçukçuklar? 🙂
          Bulutl hızlandı kauçuk yağdı 🙂

          1. xtrabitracing avatarı
            xtrabitracing

            Kauçuğun suya etkisi ne kadardır bilemiyorum. Pet şişeden su içen adamlarız sonuçta 😀

            Toprak temizler diye düşünüyorum.

            1. 🙂
              işte pet şişeyi doğaya atma… bilmem şu kadar yıl diyenler
              pistin kauçuğunu sıyırıp atma demiyor 🙂
              Nano teknoloji okumaya gerek yok malum 🙂 doğa o kadar hızlı değil virajlarında eritsin 🙂

              1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

                Dayan abi 2 sene sonra ya Biyoproses veya nano üzerine lisans yapıcam.Seçimim nano teknolojisi olursa o alandada eksiğimizi gidericez 🙂

        2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Aynen öyle bir şekilde su tekrar döngüye dönüyor gerek buharlaşarak gerek biraz pist üstünde kalarak tekrar toğrağa karışarak felan.Su kirlense bile dediğiniz gibi kauçuk mesela o sadece suyu süzülmesini döngüye karışmasını biraz geçleştiriyor.Ama yine karışıyor.Ben bunun davasında değilim.Sadece bu kadar harcanan suyun ilerleyen zamanlarda bulamayacağımızın açık olması.Bu şuna benziyor yıllardır göz göre Galatasarayı bekleyen Uefaya men cezası çıkmasının bilindiği ama hiç bir şey yapılmadığı gibi.Ama genel olarak Dünyadaki susuzluk sorunu üzerine tartışmaya çalışıyoruzki yapamıyoruzda.

    2. Emin misin yağan yağmuru store ettiklerinden? 🙂 ben hiç sanmıyorum o kadar suyu kullanmak üzere saklamaz bu gafiller en fazla bir gölden çekiyorlardır dikkat göl diyorum deniz suyu değil.
      Orada ki “yağmur suyu” maksada binaen yağmurlama suyudur büyük ihtimalle.
      Misalen şu harfleri bastığımız cihazların işlemcilerini üreten Intel ve AMD dünyanın sayılı temiz su kaynağı sömürücülerindendir peki buna mukabil 100 tane su kuyusu bari açıyorlar mı yok…
      Bu 5 ila 20 bin TL/$’lık bir olay sadece….
      F1 aracı üretemeyen bizler non teknolojik beyinler binlercesini açıyoruz bu birkaç milletin, topluluğun omuzlarına aldıkları bir yük, işte gerçek medeniyet bu…

      Ondan sonra diyorlar ki çok ilerici akıllar yakıt ikmali çok maliyetli…. ulan onbinlerce litreyi harcamayı biliyorsunuz….

      Şayet temiz su kaynağı kullanıyorlarsa bu en değerli şeydir. Bir lt su kimine göre 1 varil petroldan kıymetlidir. İsraillilere, bazı çöl ülkelerine sorulursa ne kadar kıymetli olduğu anlaşılır.

      @24gordon durdurulmasına gerek yok ehl-i cahil değiliz biz sadece biraz daha medeni olsalardı yeterdi motorsporlarında milyonlarca doları çöpe atmaları birilerinin hayatını kurtarmaya mani değildi. Keyfe keder birşey sunmakta mani değil. Sonra paristen dakara çok güzel yürümeyi biliyorlar yürüdüğün kıtayı da biraz düşün ama demi… Sırtından kazanıpta 100 milyon dolara içinde birkaç piston olan çok aziz şey üretiyorum büyüklenmesine girme hani.

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Abi su bu ya.Su bittiği an milyonlarca liralar olsa ne fark edecek.Bir yerde okumuştum dünyada 1 milyara yakın insan temiz su bulmakta zorlanıyormuş.Bu adamların ne depoladığına inanırım ne bir şey.Üstelik yağmur suyu olsa bile arkadaşlar açıp yağmur suyunun değerlendirilmesini bir okusun nelere yarışıyormuş.Cidden ciddi bir rakam ya 2880000000 lt yazık günah.

        1. Her zaman olduğu gibi kaybetmeden anlamıyoruz.
          Büyük kafaların dediğine göre “su” ilgisinde 2 yıkım var dünyalının (dünyanın umrunda değil toprağın altında petrole çevirir yoluna devam eder ölünceye kadar) önünde biri suların yükselmesi (şehirleri, köprüleri dahi yutması (çoğu pist suların altında bitti…:) ) diğeri temizinin ulaşılabilirliğinin azalması (bin ton petrolden toryumdan 🙂 daha maliyetli olacağı elde etmesi… Bu ikisi birbirine bağımlı. Biri tuzlu ölüm diğer tatlı yaşam. Kanda ki suyun damıtılacağı çağın geleceği…
          Birileri sadece birkaç milyon m3 su için milyar $’lar harcıyor bizim ötv bilmem ne şişkin şişkin ödediğimizin ederi kadar devletinin ham Lt maliyeti var. Bir başkası birazcık parası dahi olmadığından 20 m dahi altındakine ulaşamıyor.
          Bazı istanbullular ağaçları yok etmenin karşılığını görmeye başladılar ama bağzı.
          Yeşil, mavi su konuları okunabilir.
          Hepimiz birşeylerle oyalanırken temel “şey” leri kaçırıyoruz. Arılar yok olunca şu bu olacağı herkes konuşur ama gemilerle, jetlerle, otomobil fabrikalarıyla kirlettiğimiz hayanın kirli karının getirdiklerini, tarımı azaltmanın ve makineleştirmenin toprak altı su ziyanını herkes konuşamıyor.

          Bunlar buranın, böyle bir sitenin konusu elbet değil farkında değiliz değil 🙂
          Sadece muhabbet ediyoruz. Bazı şeyleri çok az aklımıza getiriyoruz. Sanki bekleşip durduğumuz uzaylılara girecek yine bize giriyor 🙂

          1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            Evet haklısın abi.Herkes bunları konuşmaktan kaçar üşenirler.Ama herkes gerçekleri görür.Sadece muhabbet ediyoruz.İyide geliyor 🙂

  12. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    ”3 milyon metre küp” yanlış hatırlamıyorsam 15-20 milyon insanın günlük kulandığı su miktarı

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      3*10^6 metre küp su yaklaşık 288*10^7 lt yapıyor sanırım.Yazık günah.

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        yağmur suyu diyor içme suyu değil

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          eee

    2. Epeyce su kuyusu yapar koca kıta rahatlar sanırım.
      Bir motorun yarı parasıyla milyonlarcasının karnı doyacağı gibi…

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Aynen öyle abi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir