Senna Downforce Gücünün Artması Konusunda Uyarıyor

yazar:

kategori:

Bruno Senna, 2017 için planlanan kural değişikliklerinin bir kez daha düşünülmesi gerektiğini söyledi.

2017’de araçları hızlandırmak için lastiklerde ve aerodinamide yapılacak değişikliklerle yere basma gücünün arttırılması hedefleniyor.

Senna “Araçlara daha fazla aerodinamik yol tutuşu vermemeliler çünkü Formula 1’de yarış bu yüzden zayıf oluyor. Çok fazla aero var.”

“Yarışları daha heyecanlı yapmak için o zaman DRS gibi yapay şeyler kullanmak gerekiyor. Diğer serilerde o tür şeyler olmadan geçişin olduğunu görüyorsunuz.”

“F1’in en hızlı araçlara sahip olmak istiyorsanız o zaman aeroyu azaltarak daha fazla yol tutuşu sağlayan lastikler yapmalı.”

“Anahtar nokta aerodinamik yol tutuşla mekanik yol tutuşu değiştirmek.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Senna Downforce Gücünün Artması Konusunda Uyarıyor” için 2 yanıt

  1. Böyle akla hücum edip durdu birileri oturup aero hayatımızı ne kadar etkiliyor yazsa keşke 😀
    İlk hatıra gelen iki örnek diyelim.. Olumlu manada etkiliyor uçuşlarla zamanla düşen yakıt, transport maliyetleri ile daha ucuza uçak yolculuğu imkanı tanıyor. Hiç etkilemiyor çünkü şöyle şu kadar önemli derken kara yolculuğunda bir taban düzenlemesi, kaput, tampon, ayna düzenlemesinden dahi güya maliyetler bahanesiyle kaçtıklarından biz rahat ulaşabildiğimiz dünya da hiç etkilemiyor. Sundukları herşey maliyetli araç gerekler. Aynı kaçışı her ölçekte vazgeçmiyorken maliyet bahanesiyle rwd terkinde görürüz gerçek ölçüt bu olmasına rağmen. Biz seyirciler 911, LaFerrari aero düzeyliliğine ulaşabilen insanlar değiliz bunlar toplam ölçütünde %1 bile değilken hayatımızı ne kadar etkiliyor…
    Bunlara göre bile bir V8 GT’nin aero kaabiliyeti fersah fersah yetebilecekken elimizde hayatın yükünü hafifletme namına sevk olduğumuz bir show, seyirde önemli denilenler bizi nasıl etkiliyor….

  2. Soy isminin hakkını vermiş helal olsun delikanlıya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir