FIA Kapalı Kokpit Çözümünü Takımlara Tanıtacak

yazar:

kategori:

Autosport’ta çıkan son habere göre FIA, Formula 1 pilotlarının kafa bölgelerini koruması için planladıkları kapalı kokpit tasarımını önümüzdeki günlerde takımlara sunacak.

Son yıllarda kafadan yaşanan yaralanmalar ve ölümlü kazalar sonucu kapalı kokpit  düşüncesi ciddiyet kazandı. Bir süredir 3 farklı çözüm üstünde çalışmalar sürüyordu.

Bu 3 tasarım içerisinden Mercedes’in haber resminde görülen tasarımının öne çıktığı söyleniyor. Bu çözüm ile kaza esnasında sürücülerin kafa bölgesinden yaralanmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

FIA’nın yaptığı incelemeler sonucunda Mercedes tasarımını faydalı bulduğu ve test sonuçlarının cuma günü takımlara sunulacağı belirtildi.

Kabul edilecek çözümün 2017’den itibaren Formula 1’e girmesi bekleniyor.

Ancak bu çözümlerin bazı sıkıntıları da var. Örnek vermek gerekirse Mercedes’in bu tasarımı diğer iki tasarıma göre enerjiyi emme konusunda daha zayıf kalıyor.

FIA aynı zamanda düşünülen çözümlerin geçmişte yaşanan kazaları baz alarak ne kadar etkili olacağını değerlendiriyor.

Mercedes’in tasarımının Jules Bianchi’nin hayatını kaybetmesini engelleyebileceği düşünülmüyor. O tarz kazalar için daha farklı önlemler alınması gerekiyor. Bu çözümlerin daha çok başka bir araçtan fırlayan lastiklerin kafaya gelmesini engelleyeceği düşünülüyor.

 


Yorumlar

“FIA Kapalı Kokpit Çözümünü Takımlara Tanıtacak” için 10 yanıt

  1. püfff..
    kafasına lastik çarpıp ölen kaç kişi var?
    Kaskına birşey saplanan direkt ben meşhur 2 kişi biliyorum mesela.

    Böyle lüzumsuz nadirlikleri bulup çıkarıyorlar sonrada insanlar bizi paso eleştiriyor diyorlar abuziddinler 🙂

    İçinden görür görmez geçen işte mercedes’in yarış dünyasına kazandırdığı şeyler anca böyle şeyler olur idi 🙂 ama napalım çok tutuluyor satıyor… satan konuşuyor..

  2. F1’i Mercedes’in üstüne yapın olsun bitsin. Ortada F1 de yok orası ayrı tabi ama neyse. Artık en iyisi binek otomobil yarışı izlemek. Hem arabalar kat kat güzel, hem de rekabet var. Sizde oyuncak arabalarınızı yarıştırırsınız artık.

  3. Bu alet hiçbir işe yaramaz. Pilot şanslıysa Massa’nın kafasına gelen yayı durdurur o kadar. Tekerler çarptı mı kürdan kırılır. Zannediyorlar ki 100 gramlık güvercin çarpıyor pilotların kafasına. 10 kiloluk koca tekerlek, böyle bir aparatla durdurulur mu?

  4. Eskisi gibi cam koruma koyun en mantıklısı

  5. Motor sesi ile ilgili şikayetler, açık kokpitin kalması için tartışmasız şekilde baskın gelen bir talep; bunlar formula 1 seyircisinin ne kadar tutucu olduğunu ve 3. milenyuma adapte olamadığını gösteriyor.

      1. bu video’yu paylaştığın için teşekkür ederim. hepside süper.
        1965 Ford Mustang ka Ara gaz vermemiş 🙁
        hepsinin ortak sesi marş motoru sesi 🙂

        1. 🙂
          start procedure olarak düşünülebilir

  6. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Ohoo tarihlik F1’i ne hala koymaya çalışıyorlar.Düşünülen şey gerçekten ölümleri bitirir yanlız görselliğide bitirir

  7. Saçma saçma şeylerle uğraşıp iyice içine edeceksiniz. Bianchi’nin kazasında takla barı bile kırılmıştı bu resimdeki koruyucumu koruyacak pilotları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir