Grosjean F1'e Dönmeye Kararlı

yazar:

kategori:

Nelson Piquet’nin yerine takıma alınan Grosjean, Renault’da başarısız bir yarım sezon geçirmişti. ancak bunda test yapmada kokpite oturması ve Singapur skandalının ardından takım içerisindeki kriz ortamı büyük rol oynamıştı. Ardından Renault gelişim hedeflerini 2010’a çevirmişti.

Grosjean GT1’de yarışacak olması ile ilgili olarak, “Yeni bir hayat değil, Formula 1’i unutturmuyor. Hedefimin Formula 1’e geri dönmek olduğunu saklayamam tabii ki. Ama diğer yandan yarışmak benim en büyük tutkum ve işimi yapmaya devam ediyorum. Gelecek sene için Formula 1’de fırsatları değerlendirmek adına görüşmeler yapaya çalışıyorum.” dedi.

Ancak Fransız pilot Formula 1’de test ya da yedek pilot olarak yer almaktansa başka bir seride yarışmayı tercih ettiğini de ekledi.

“Oturup beklemek daha kötü. Beklediğiniz zaman kimse gelip sizi çağırmaz, ama yarışırsanız isminiz ön plana çıkar.”

Grosjean, Renault’da iken saygı duyulması gereken bir iş yaptığını söylüyor.

“Aldığım sonuçları Fernando ile karşılaştırarak detaylı bir şekilde incelediğinizde, biz Fransızların dediği gibi, korkulacak bir şeyim olmadığını gördüm. Bazen saniyenin onda ikisi kadar yavaştım, otomobili sürmek zordu ve ortam da zorluydu.”

“Bu yüzden geriye baktığımda herhangi bir pişmanlık duymuyorum. Elimden geleni yaptım ve çok iyi yaptığımı da düşünüyorum. Zaman tablosuna ya da sonuçlara yansımadı çünkü 16. 17. sıralardaydık ama ben iyi bir iş yaptığımı düşünüyorum ve iyi bir şansı hak ediyorum.”

Silverstone’daki yeni Arena düzeni hakkında da konuşan Grosjean yeni pistte özel bir şey olmadığını ve çok memnun kalmadığını belirtti.


Yorumlar

  1. Grosjean ve alguersuarinin durum genc pilotlara örnek olmalı.Alguersuaride kılpayı kalmıştı bu sene…
    Sezon ortasında f1e girmeyi bir kez daha düşünmeliler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir