Pirelli Talep Edilmesi Halinde Uzun Ömürlü Lastikleri Yapmaya Hazır

yazar:

kategori:

Pirelli, Formula 1’in patronları ve pilotların daha dayanıklı lastikler istemesi halinde bunu yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Spora girdiğinden beri F1’in patronlarının isteği üzerine eğlenceye katkı sağlayacak daha az ömürlü lastikler üreten Pirelli bu yüzden çok sert eleştirilere maruz kaldı.

GPDA Başkanı Alex Wurz, pilotların Pirelli’den daha dayanıklı ve güvenli lastikler istediğini söylemişti.

Mario Isola “Her zaman söylediğimiz gibi biz F1’in bizden istediğini yapıyoruz. Gelecekte farklı bir hedef istenirse bu sefer ona göre çalışırız.”

“Bu bir seçim. Uzun ömürlü lastikler üretmek istersek ona odaklanırız. Aşınması gereken lastikler üretmek gerekirse ona odaklanırız. Farklı hedeflerimizin olduğu 180’den fazla şampiyonada çalışıyoruz.”

“GP2’de aşınma güçlü bir şekilde gerekiyor çünkü organizatör Formula 1’e benzer bir şey istiyor. GT’de ise iki kat daha fazla giden lastikler istiyorlar.”

“Rallide farklı gereksinimler var. Bu yüzden hedefimiz şampiyonaya göre değişiyor.” dedi.

 


Yorumlar

“Pirelli Talep Edilmesi Halinde Uzun Ömürlü Lastikleri Yapmaya Hazır” için 5 yanıt

  1. bunun için mercedese sordunuzmu izin aldınızmı

  2. Geçişlerde pit stratejilerinin eskiye göre daha da önem kazandığı bu dönemde daha dayanıklı lastik yapmak sporun topuğuna sıkmaktır kanımca.

    1. Kardeş 5 turda da bitmesin hani bunu istiyoruz bizde. Misal opsiyon ile yarışa başladığını düşün pilotun normal kullanımda 5-6-7-8. turda pite giriyor bu adamlar. Sonra sert hamura geçiyorl.ar Bundan sonrası için her turunu bir qualify edasında atsa pitten sonra taktığı lastik de 7-8 turda mortu çeker. E hani rekabet ? Hangi pilot aracı sürekli stres altında tutmaya santim santim kerblerde dolanmaya kim ne kadar dayanabiliyor kim baskı altında hata yapıyor bunu görürdük . Eskiden olduğu gibi.

  3. 2012 çok güzeldi. Özellikle ilk bölümler. 🙂

  4. Aşınan yap müdür aşınan yap ama hızlı da olsun bir de düzenli olarak aşınsın 1-2 tur içinde tak diye bütün performansını kaybetmesin lastik…

    Çok mu zor yahu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir