Alonso: "Ferrari Artık Daha Özgür"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Schumacher’in gölgesinde çalışmak zorunda kalmamasının kendisi ve takımı için olumbir şey olduğunu belirtti.

Schumacher sonrası Ferrari’deki hayat için Alonso: “Şimdi belki de biraz daha özgürüz.”

Schumacher’in dönüşünün yararlarını görmesine rağmen Alonso, Alman pilotun tekrar rekabetin içine girme kararını vermesi karşısında şaşırdığını ekledi.

Schumacher’in takım değiştirmesine şaşırıp şaşırmadığı sorusuna Alonso: “Evet, çok. Geri döndüğünde bile şaşırmıştım. Böylesi bir geçmişle sakin bir hayat geçirebilirdi”

Alonso, Ferrari’deki hayatından memnun ve şu ana kadar Red Bull’un önde yer almasına rağmen kendi takımını şampiyonluk için favori görüyor.

Alonso: “Red Bull, sıralama daha güçlü ve çok hızlılar. Ama yarışta yakalayabiliriz. McLaren, araçlarını nasıl çok hızlı geliştireceğini biliyor ama bizim de şakamız yok. Genelde şampiyonluk için favor Ferrari”

Ferrari için sürmenin, hayalindeki gibi olup olmadığına ise Alonso: “Hayır, farklı. Daha da iyi. En güçlü takıma gelmeyi, potansiyelinden yararlanmayı umuyordum. Ama Ferrari daha fazlası: o bir tutku, felsefe, hayat biçimi. Bu duygu ile benzenmişim”

 


Yorumlar

  1. resim bana çok hoş göründü nedense:) yaramazlık yapmış ve yakalanmış muzip bir çocuk gibi durmuş alonso:) şumide onu yakalamış kızan bir abi veya baba veya arabanın sahibi gibi durmuş:) alonso bana çocukluğumu hatırlattı. hey gidi günler…:)

  2. Santanderin McLaren takımında aracın yerine sadece pilotlara katkıda bulunması bazılarının zoruna gitmiş olacak ki bu durumu dile getirmişler.Santander,Mutua,Vodafone 2007 yılındaki 1 numara ve Fernando için Mclare e katıldılar.Sonradan başka şeylerin etkin olması sonucunda Mutua hemen çekildi,Vodafone zaten o düşüncenin aktivatörüydü,Santander İngilteredeki finansal yatırımları çekilmesine engeldi.Oysa şimdi sadece tulumlarda kalmış olan bir mecburiyetin olması birileri için sorun olmasa gerek.
    Fernando nun pilotajının kötü olmaması sonucunda durumunun kötü olmadığını söyleyebilir ki bunu Hamiltoncularda iyi bilirler (kabül edemeselerde).

  3. Yıldız amblemi altında çirkin yorum.Can bundy arkadaş Ferrari ve Fernando elbet birgün yanyana gelecekti.bu kesin tarih ise 2011 di.Bir yıl erken olmasının sebebi senin anlayamayacağın şeylerdir..Sen Fernando'nun pilotajı hakkında hiçbirşey bilmediğin gibi tek amacın burada tartışma çıkartmak,Massa ve Fernando fanlarını birbirine düşürmektir.Bu tür oyunlar daha öncede çok oynandı.Yok pike geçerse,yok grosjean geçerse şöyle olur böyle olur.Tamam hayaller kişinin özelidir kimsenin gücü yetmez onları yıkmaya ama bu hayallerinizi bizimle paylaşmayın artık.Bende rüya görüyorum ama hiçbirini getirip burada temenni ve dilek kutusu gibi yazmıyorum.

  4. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    italyan ekibine geçmeni kolaylaştıran en büyük etken 'santander'dir.

    ve, şu an santander de işler iyi gitmemekte, yani ferrariye oluk gibi akıttığı para da bir eksilme olursa massaya karşı sadece pilotajıyla başbaşa kalırki, bu da ikinci hamilton vakası kapıda demektir.

  5. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Diğerleri melekmi?Ya insanlar?O zaman madem Schumi de bir şifre gizli değildi,neden kaybedince Monaco da PARK etti?Siz bunun üstüne çizgi çektiniz 1994 te olduğu gibi?1997 de olduğu gibi.2009 da olduğu gibi ?Çifte standart değilmi bu ?

  6. İletişim bölümünde sorun yok. Eğer problem yaşıyorsanız başka bir tarayıcıda denemenizi tavsiye ederiz.

  7. iletişim bölümünüz çalışmıyor. yazılanları gönder kısmına tıklayıp yollamaya çalışıyorum göndermiyor. bilginiz olsun.

  8. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    espoir(Al10so) ve quva nikli arkadaşlar silinen yorumlarımın
    "- Ortamı gerecek, gereksiz tartışma çıkartabilecek tahrik edici mesajlara izin verilmez."

    "kişileri, kurumları ve özelliklede diğer üyeleri küçük düşürücü,
    hakaret niteliğinde ifadeler kullanmanız yasaktır."
    ibareleriyle ters düştüğünü sanırım düşünüyorsunuz. ancak o yorumlarımı dikkatlice okusaydınız sadece tek bir kişiyi ima ettiğimi anlardınız. o kişininde doğrudan adını kullanmamamdaki sebepte herhangi bir tartışmaya mahal vermemekti.ancak olsun ben iletmek istediğim mesajı o şahsa iletmiş oldum . yorumlarımın silinmesi editörün takdirine kalmıştır.ancak öyle şahısların f1 sitelerinde hala yeri olmadığını düşünmeme engel değil bu…

  9. espoir(Al10so) seni tebrik ederim hakkını bu denli sabırla ve ısrarla savunup sonuca ulaştığın için.site yönetimide yanlış anlamasın sakın bir aksilikten kaynaklandığından şüphemiz yok.ama yinede biraz daha dikkat.

  10. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    kendi adıma ilginize çok teşekkür ederim… sitenizin kalitesini gözümde bir kat daha artırdığınız ve manevi olarakta rahatlattığınız için bir teşekkürü daha borç bilirim…

  11. Hatalı olarak kaldırılan ve kaldırılmayan yorumlar düzeltilmiştir. Bu sorun için özür dileriz. Sorunlu olduğunu düşündüğünüz yorumları kırmızı ikondan şikayet edebilirsiniz. Yada iletişim bölümünden direk bize iletebilirsiniz.

  12. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Ayrıca Fernando, Schumi için motive edici sözler sarfediyorsa eğer bu onu şu an için tehlikeli bulmadığı içindir.Bu adam bir melek değil.Her kelimesinin içinde bir şifre gizli.Schumi kazanmaya başlasın siz o zaman görürsünüz Alonso' yu bakalım bu şekilde konuşacak mı ?

  13. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    " Alonsothebest_Massa " ve "yaşar koçyiğit " Schumi hakkında bu şekilde konuştuğunuza göre F1' i nerenizle izlediğiniz anlaşıldı.Ben Schumi' yi Mercedes GP' ye geldiği için savunmuyorum.Schumi' yi görmezden gelmek F1' e yapılabilecek en büyük saygızıslıktır.Ayrıca yazılarınız içindeki kelimeler dikkat edin ben şahsınıza yönelik yazılar yazmıyorum.

  14. forever-mclaren arkadaşım belli ki bişeylere çok kızmışsın.Senden ricam buradaki yorumlara biraz daha objektif bakmandır.Açıkça tahrik ve üstü kapalı hakaret ve kişilik haklarına saldırı tarzı yorumlar ''ima '' şekliyle yapılıyor ve sen bunları ya anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun.Birileri aynen 'Hamilton ,Alonso gibi skandalın başaktörü olmadı 'diyor sen burayı okumuyorsun.Öte yandan bir arkadaş 2009 melbournede ne oldu diyor ve sen bunu okuyorsun.Elbette insanlar fikirlerini yazarlar kimse karışamaz ama sen yazdığın bu teze karşı gelmiş oluyorsun.Hakaretten kasıt nedir.Fernandonun ne gibi huyları vardır ve hangileri fanlarına sirayet etmiştir.Fernandoya ithaf ettiğiniz sözde huyları nasıl tespit ettiniz veya bu adamı yakından tanıma fırsatını nerede hangi ülkede buldunuz.Fernando son günlerde şumi hakkında en fazla motive edici konuşma yapan pilottur.Sezon başından beri hep olumlu konuşmuş eleştirenleri de eleştirmiştir.Bir Mclaren taraftarı olarak Ferrari ve şumi hakkında söylediklerin hoş ama Raikkonen dönemlerini de unutmayalım.Hatırlarsan Raikkonenin başarısız olduğu her yarıştan sonra şumi suçlanmıştı.Şuminin bu takımda raikkoneni istemediği ve hala bu takımda şuminin lafının geçtiği hep söylenmişti.

  15. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Öncelikle bu ılımlı tavrının hep devam etmesini dilerim. Sanal bir ortam olduu için birçok kez insanlar coşuyor bu doğrudur. İnsanların gerçek yüzü tanınmıyor burada o da doğrudur.
    Ama gerçek yüzün tanınmamasının güveniyle çirkin yüzümüzü göstermekte yanlıştır.
    Ben sadece bu yapılana bir açıklama istedim. Ve açıklama istemekteki haklı sebebimi kanıtlarıyla yazarakta gösterdim. ama sebeplerimi yazdığım mesajlarda silindi…
    Bu karakter meselesidir birazda Manhem, kimi tokat yedikten sonra diğer yanağınıda döner, ama bu bana göre değil.
    Aslında benim istediğimde senin şimdi de dile getidiğinle benim birçok kez dile getirdiğimle aynı…
    Kazanınca sevinelim, yenilince üzülsek bile birbirimize saldırmayalım. Birbirimizi kızdırdığımızda bile dostça olsun.Hani sıkı dostlar ezeli derbilerden sonra birbirlerine takılırlar ya,öyle. Hakarete, çamur atmaya dönmesin ortalık… Ama olmuyor işte malesef. Umarım biz bu sanal ortamdaki muhabbetimize temiz bir sayfa açarız da, tatlı rekabeti bu sayfalarada taşırız… Diğer değerli abimizede ilet, ona da bir zamanlar aynı niyetimi söylemiş ama yanlış anlaşılmıştım… Seviyeli olduğu sürece her zaman tatlı rekabet ve atışmalara varım… Düğündeki eksiğimizde döner inşallah;)

  16. burası sanal bir ortam. büyük bir çoğunluk birbirini görmeden çok iyi dost olabiliyor. birbirini üzen kızdıran insanlarda olabiliyor. ama inanıyorumki buradaki birçok arkadaş özünde gerçekten çok iyi insanlar. başımdan bir olay geçti. buradaki bir arkadaşla görüşecektik. başka bir arkadaşıda davet etti görüşmeye. davet edilen arkadaş adımı duyunca korkmuş. yahu bu adam delinin teki ben onunla görüşmem(kaldıki onunla hiç atışmamız da olmamıştı)demiş. aradaki arkadaş korkma demiş. ilk tokalaştığımızda uzaydan gelen bir yaratıkmışım gibi bakıyordu bana. içimden çok güldüm. sonuçta yazdıklarımdan çok farklı bir insan olduğuma kanaat getirdi. yani uzun lafın kısası birbirimizi kırmaya germeye değmez. bırakalım bu arkadaşların bir yönetim stilleri var saygı duyalım. senin bir yorumunu silmelerinede iş kazası olarak gör. olsun bitsin. neyse herkese iyi günler. öldüğümüzde arkamızdan hayırla yaad edilen insanlar olmamız temennisiyle…

  17. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    nahoş yorumlardan dolayı tamamen ayrı fikirlere sahip olsakta ayrılan bir kaç arkadaş için bende üzüldüm. ama sorun bu değil. Adı üstünde onlar yönetici, ben ne kadar yırtarsam yırtayım kendimi en son onların borusu ötecek,buna da tamam.

    Ama ben her zaman bunlar pilot, bizden haberleri bile yok diyen bir insanım zaten. Karşımdakine tapınma gibi bir durumumda olmadı hiçbir zaman. Benim hazmedemediğim tek şey "ADALAETSİZLİK"…yeri geldiğinde hamiltonuda, kimiyide, massayıda, webberide savunmuşluğum var ve savunurum… bu sitenin güzel bir site olmasının sebebi her ne kadar atışmalar olsada diğer sitelere nazaran ölçülü yorumlardır. ancak site eşit mesafede durma özelliğini kaybederse bu işte yürümez.
    Üsten bakıyorlar doğrudur. Bu şuna benziyor: Laik devlet diyince herkes dini düşünmeyen devlet sanar bu kavramı; halbuki özde tüm dinlere eşit mesafede olmak vardır. Eğer siz birine karşı mesafenizi kaybederseniz tüm dengeyi bozarsınız.
    Büyük ihtimalle ilk yazdığım uzun mesajı okuyamadın ama orada mesajlarını gösterdiğim arkadaşların yazdıklarından bırak daha ağır bir tabiri bir kaç hiciv dışında en ufak hakaret bile yoktu.
    E şimdi de kalkıp birisi benim mesajımı silerse ve başkalarının daha ağır mesajlarını silmezse bunun adı görüş farklılığı değil, adam seçmecedir. Adminlerin görüş farklılığı olamaz. Net hükümleri olur ki bu hükümler yorumların en altında belirtilmiştir. Bu hükümler çiğneniyorsada hakkımı savunmak benim görevimdir…

  18. benimde senin gibi düşündüğüm çok anlar oldu. ama sakin kafayla düşündüğüm zaman hep buradaki admin arkadaşları haklı gördüm. zira biz olaya sadece kendi penceremizden bakıyoruz ama onlar meseleye yukardan herkesin penceresinden bakıyorlar. ve bu sitenin kurulduğu 2006 yılından beri bizim gibi kimler geldi kimler geçti zannediyorum bu insanların nihai verdiği kararlardaki ölçü tecrübe itibariyle bizden çok daha üst derecededir. teşbihte hata olmasın ben bu arkadaşları biraz ana baba gibi görüyorum. bırakalım bize göre bazen yanlışta olsa ara sıra tokat atsınlar. nahoş yorumlardan dolayı bana göre çok değerli bir arkadaşı kaybettik bir anda kızdı çekti gitti. neyin kavgasını veriyoruz neyi paylaşamıyoruz. delicesine savunduğumuz bu pilotlar yanlarına gittiğimiz zaman bir poz için saniyelerini bile ayırmıyorlar. herşeyin bir ölçüsü olmalı. yenersek sevinelim ama yenilirsek geçilirsek üzülmeyelim. öfkeyle kalkan zararla oturur. relax. derin bir nefes al gözlerini kapa kendini sık kasların gerilsin ve kendini çok hoşuna giden bir yerde düşün ve akabinde gevşe rahatlarsın(şaka yapmıyorum). çok uzatma bence…

  19. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Manhem sende uzun zamandır benim stilimi ve tarzımı bilirsin. Benim şikayetim hiç bir zaman yazdıklarımın silinmesi olmamıştır. Ki ne yazdıklarımız silindi veya ne tartışmalarımız oldu bizzat rica ettik silinmesini karşılıklı olarak.
    Benim şikayetim adaletsizliğe, eğer bir sebepten ötürü başkalarının yazdıkları benim yazdıklarımdan daha ağır olmasına rağmen silinmiyorsa ancak benim yazdıklarım siliniyorsa orada bir sorun bir adaletsizlik var demektir. Hele ki burada silinenen iki farklı kişinin iki mesajı aynı çizgide olmasada ortak bir görüşü savunuyorsa ve silinmeyenleri aynı çizgide olmamasına rağmen bu düşünceye karşıt düşünceler içerip silinmiyorsa, o zaman insanın aklına silme işlemi söylenene göremi yer aldığı tarafa göre mi yapılıyor düşüncesi yerleşir!

    Admin arkadaşların hem bizim için hemde kendileri için bu siteye çok emek harcadığını biliyorum ki bunun hakkını yiyemeyiz,ama nasıl bunun hakkını yemiyorsam başkasıda benim hakkıma el uzatamaz…

  20. şimdi buradaki arkadaşlar bir iş yapmaya çalışıyorlar. bu insanlarında duyguları var. onlara doğru gelen bize yanlış gelebilir onlara yanlış gelen bize doğru gelebilir. bazen hakkımızda verilen kararlara sessizce boyun eğip hayata devam etmek lazım. tartışmanın galibi olmaz. bila bedel bu işi yapıp yıllarca bıkmadan usanmadan gün be gün bize bu siteyi servis yapan arkadaşların bizim üzerimizde biraz hakları vardır. gerçek hayatta kardeşimiz olabilecek bu insanları burada bir abi gibi görmek lazım. her söylediğimiz doğru olmalıdır fakat her doğruyu heryerde söylemek doğru değildir. bırak doğruların kalbinde kalsın. sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz.

  21. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    KimiKolik Tarih: 03.05.2010 14:13:20
    Mercedes Benz Tarih: 04.05.2010 10:05:00
    forever-Mclaren Tarih: 04.05.2010 12:19:07

    yani diyorsunuz ki senin üslubun ve dediklerin bu arkadaşlarınkinden daha ağırdı. Bu mesajlar

    "- Ortamı gerecek, gereksiz tartışma çıkartabilecek tahrik edici mesajlara izin verilmez."

    "kişileri, kurumları ve özelliklede diğer üyeleri küçük düşürücü,
    hakaret niteliğinde ifadeler kullanmanız yasaktır."

    kurallarına uygundur ancak senin mesajın uygun değildir öyle mi?

  22. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bazı arkadaşlar , bazı arkadaşları göründüğü gibi olmamakla suçluyorlar ancak kendilerine bakmıyorlar. eskiden Mclarencidir , şimdi Mercedes gp tuttuğunu söyler , ancak herzamanda alonsonun avukatlığını yapar. yaşının 50 olduğunu söyler ancak hiçbirzaman yaşına uygun kamil birtek söz çıkmaz ağzından. her haberin altına yorum yazar , lafı çevirir çevirir 2007de ron dennis ve lewisin alonsoya haksızlık yaptığına getirir. sonrada çıkar insanları saçma olmakla suçlar. peki bütün bunları yapan tutarsız insana ne demeli. insanları ilkokuldaymış gibi yorum yazmakla suçluyoruz ancak yaşı kemale ermiş üni. mezunu insanlar böyle davranırsa , o insanlarda kabahat aramamak gerekir… böyle insanlar ancak futbol holiganı olabilirler f1 de böyle insanlara ihtiyaç yoktur…

  23. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    sayın adminler uzun yorumumda tek bir hakaret bile bulunmamasına rağmen silinmesi ancak arkadaşların direkt hakaret içeren mesajının silinmesinin mantığı nedir acaba?

  24. Mercedes benz nikili vatandaş… artık Mercedes Benz , McLaren in payandası değildir Mercedes GP diye benim gibilerin takımıdır.Mümkünse üzerinde McLaren olan bir nik türet ve bu saçma sapan şekilden çık.

    Fernando haberlerinin altına yapışan Mclarenciler olmasa böyle saçmalıklar türemez.En azından saçma sapan insanların saçmalıklarını okumak zorunda kalmayız.

  25. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    kim ne derse desin ferrarinin iki dönemi var 1.schumiden önce 2. schumiden sonra … ferrariyi asıl ferrari yapanda schumi dönemidir. merak edenler baksınlar bakalım ferrari schumiden önce kaç tane plotlar ve takımlar şampiyonluğu kazanmıştır.elbette ross brawn ve todun katkısıda vardır. eğer schuminin kararlılığı , hızı , yeteneği , hırsı , yarışma tutkusu vs vs vs olmasaydı başka hangi pilot 5 sene üstüste şampiyon olabilirdi , bence o günün şartlarında çok az pilot bütün bu meziyetleri barındırabilirdi. işte bütün bu sebeplerden dolayı alonsonun çıkıp schumiye eleştiri yapması doğru değildir.ferrari schumiye çok şey borçludur. buna herkesin saygı duyması gerekir…

  26. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bir kez daha bunu belirtmekten üzüntü duyarak söylüyorum ki;
    Kim yaparsa yapsın hakaret etmek ifade özgürlüğü değildir. Arasındaki çizgiyi iyi ayırt etmek gerekir. Özgürlüğünüz başka özgürlüklerin başladığı yerde biter. Şahsım adına eleştirilere karşı hiç bir diyeceğim yoktur ve olamaz ancak hakarete eleştiri demeyin lütfen!

  27. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Merhaba sevgili dostlar, bu mesajı size ilkokul sıramdan yazıyorum, çünkü ilkokuldaki anlaşılabilecek şeyleri bile anlamak eziyet olabiliyor bazen… biliyorum komik duruma düşüyorum ama ne yapayım, öyle bir hale geldik ki insanlar artık absürdlükleri duyunca değil gerçekleri duyunca gülüyor. e biz de şaklaban olduk ne yapalım artık…

    Neyse, şu kıyas işine gelirsek; öncelikle istatistiki başarı ile başarıyı birbirinden ayırt etmek lazım. Schumacher istatistiki olarak f1'in gelmiş geçmiş en iyisidir… 3 noktanın gerisini siz ilkokul üstü mezunu arkadaşlarım zaten anlayabilecek kapasitededir, diye düşünüyorum.

    Bizim sınıfta bir başkan var. yıllardır başkan yapıyor. Bize biraz bağırıyor, durmadan hocaya ispiyonluyor ama güçlü bir başkan olduğundan sesimizi çıkaramıyoruz. Hatta kendide birçok kez elindeki araç olan CETVELin çok güçlü bir silah olduğunu ve bu CETVELle birbirini bütünlediklerini söylemesine rağmen biz tüm gücün kendisinde olduğunu düşünüyoruz. Elindeki CETVEL olmasa da bize CETVELle vurabilirdi aslında o…Neyse, sonra sınıfa yeni bir çocuk geldi, bu çocuk şimdiki başkandan önceki başkana çok benziyor. bahçede oynarken tuttuğunu koparıyor, sözleri bazılarına çok ağır geliyormuş, bu yüzden diğer çocuklar çok küfür ediyorlarmış… Ama bizim çoook önceki başkanımız onun dediklerinden çok çok daha ağırını demiş olmasına rağmen zamanında bir çok kişide ona küfür etmiş, ama şimdi baş üstünde tutuluyor. Çünkü o başka bir okula gitti. Değerini anca anlıyorlar… Hatta birgün o eski başkan basket sahasında "Bugün size nasıl serbest atış atıldığını gösterdim, yarında üçlüğü öğreticem" dediğide bahçedeki bi çok kişi ayıp şeyler söylemişler, ukala burnu kalkmış,kendini bilmez demişlerdir. Ama şimdi bu sözü efsane oldu…Sık sık kullanıp takdir ediyoruz. Zamanla önyargılarda arınıyor herhalde…

    En son ne diyorduk hah yeni çocuk…bu yeni çocuk geldi bizim başkandan cetveli aldı. Ama artık sınıfta başka çok güçlü başkanlık adaylarıda var. Buna rağmen bize daha ılımlı davranıyor. kimsenin üstüne atlamıyor, adını tahtaya çok yazmıyor. hatta eski başkanın yaptıklarının yanında melek sayılır. Ama eski başkanın savunucuları geçmişte yapılanları unutup yeni başkana elinde tebeşir tuttuğu için saldırıyor. Hatta eski başkanımızı övdüğü zaman duymamazlıktan gelip hakaret deil eleştri yaptığında hakaret ediyorlar hemen…Ama size bişey söyliyim mi? karar veremedim bir türlü en başkan başkan hangisi? bence bi önceki çünkü o ilkokul 1 den 7. sınıf sonuna kadar başkanlık yaptı. Şimdiki daha iyi ama yeni geldi! Hmmm düz mantık yapalım… yok yok yeni gelende çok iyi ama diğeri 7 sene başkanlık yaptı o zaman o daha iyi!! evet evet. Neyse ben ilkokul aklımla bunları düşünüp paylaşabildim..

    Kendinize çok iyi bakın,zil çaldı şimdi derse dönüyorum ben…

  28. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    dikkat ettimde alonsonun birtakım huyları taraftarlarınada yansımış.örneğin asla eleştiriye gelememek , ya birakında insanlar özgürce fikirlerini beyan etsin.şuan bu haberin altında alonsonun her haberinin altında gereksiz eleştiri yapıldığını söyleyen bazı arkadaşlar , kendilerinin her Mclaren ve lewis haberinin altına nekadar saçma ve alakasız yorum yazdığını unutuyor gibiler…alonso yorum yaparsa insanlarda fikirlerini yazarlar kimsede karışamaz…

  29. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Alonso ne diyecek diye bekleyenler var Jetman.Alonso a dese saldırıp Lewis gerçek hayatta bir hata yapsa trafikte bile vs bu savunup üstünü örtmeye çalışan insanlar var.Hala kimsenin kusursuz olmadığına inanmayıp kendisininkini kusursuz görüp başkasına saldıranlar var.Sorunda bu pilotlar değil.Kaldıki tüm dünya için geçerli bu sırf f1 içinde değil.Ancak her Alonso haberinde Alonso ya laf etmek için neler yapabiliriz diye fırsat kollayanlar ve kendi pilotu dışındakilerden bile ihtimal dahilinde olmasa bile medet umanlar var.

  30. alonso şu gereksiz konuşmalarını yapmasa.pistteki pilotlarda birbirlerine saygılı olasa işte o zaman bizde tutduğumuz pilotu daha iyi savunabiliriz.pilotlar birbirlerine saygılı olursa bizlerde birbirimize saygılı oluruz.balık baştan kokar.taraftarların tuttuğu pilotlar yanlış bi şey söylese yapsa yinede taraftar onu savunuyor.savunmak zorunda kalıyor belkide.alonso için demiyorum bunu. pistteki tüm pilotlar için geçerli

  31. adam açık açık yalan söyledim dedi 2009 avusturalyada daha ne skandalından bahsediyorsun.çakma lewisci arkadaşım.şumiye gelince o rekorları mercedesle değil ferrari ile aldı.şimdi sizin takımla yarışıyor diye bütün rekorları sizinle kazandığı hissine kapılıp yazdın herhalde.seni gidi çakma şumici seni.

  32. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Kimse nin de Schumi den bahsederken düşünerek konuşması gerekmiyor.Schumi takımdada olsaydı sadece bir çalışanı olabilirdi karışanı değil.

  33. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Sen öyle sanmaya devam et.Kendi tuttuğun yapamayınca başkasından medet um.Alonso Hamilton dan kat be kat daha üstün.Lewis her zaman olayların içinde olmuştur.Susmasını marifet görüyorsan o zaman Singapur diye ağlamayacaksın.

    Birde dönüp Avustralya 2009 da yaptığına bkacaksın.Gerçi bir milyonuncu kez özür diledi sende affettin.Sen komik duruma düşmekten bahsederken kendin komik duruma düşmüşsün.Eğer konu birşeyin baş aktörü olup olmamaksa birde Schumi nin kileri hesapla.

  34. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Ayrıca benim yukarıdaki yazıdan anladığım şu ; Schumi olmadığı için Ferrari' de istediğim gibi at koşturuyorum.Ve daha neler yapacağım göreceksiniz. kısaca bu.

  35. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Biraz da şu şekilde yaklaşmak lazımdır diye düşünüyorum; Ne kadar kin tutarsan tut bazı şeyleri boş geçemezsin.Schumi kadar yarış kazanırsan, schumi kadar pole başarın olursa, Schumi kadar şampiyon olursan ve daha bir çok irili ufaklı başarıya veya rekora sahip olursan bir başkasını küçük görme veya kıyaslama hakkına sahip olursun.Diğer türlü olsa olsa ancak komik duruma düşersin sadece.Schumi ile Alonso' yu kıyaslamak işte bu yüzden komik.Her açıdan kıyaslayın ikisini bir tane Alonso üstünlüğü bulamazsınız.Buna insanlık, karakter ve diğer yarış unsurlarıda dahil.O yüzden adama değil başarılarına ve bu spora ne haksızlık edin, ne de saygısızlık.Çoluk çocuk oturmuş yorum yapıyor bazıları..İlkokul sıralarındaki gibi tutum izlerseniz bu sitenin seviyeside düşer, sizde ancak şaklaban olursunuz.Oturup düşünün bir kere.Ayrıca siz ne düşünürseniz düşünün pistte Hamilton, Alonso' dan çok daha kazanma arzusu olan gerçek bir pilot.En azından şu ana kadar adı hiçbir skandalın baş aktörü olmadı.

  36. Biz bir habere gelmeyince Mclaren ve gitmiş Kimiciler yine Alonso haberini basmışlar ki meşhur Fernando cuların yorum ları negatiflenmiş.
    Anti-Alonsocular ve Mclaren ciler Fernandodan korkuyorlar ki burada çok fazla ileri gitme sebepleride budur.Birileride çıkıp Fernando nun gridin tüm takımlarını gezdiğinden felan bahsetmişdir ki gidilen takımları hepimiz biliyoruz.Renault a bu gün dönse yeri yine hazırdır,Ferraride şu an yarışıyor,McLaren ise oynamak istediği oyunda Fernandoyu boğamamışdır.McLaren gridin DİĞER tüm takımlarıysa; Fernando nun başka bir takımda yarışmaması mantıklıdır.Bazıları gibi gözlerini kapatmadan Fernandoyu dile getiren McLarencilerin takımlarını topa tuttuğuna şahit olabilirsiniz.Vodafone çıkıpda Damon Hill i desteklese her iki pilotunu kapının önüne koyup Hill i çalıştıran bir McLaren görebiliriz.

    Şurası su götürmez gerçekdirki;MSC taraftarları Fernandonun üzerine gitmiyorken bu eleştirileri kim neden yapar.Bu ehil olmayan tavırların çoğu Mclaren taraftarlarından gelmekle birlikte az sayıda Kimi cide vardır.

    Ne demişler: Anti-Alonsocular ürür,Fernando yürür.

  37. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Didem ama haksızmıyım?Mesele sevmemekse bende Lewis i sevmiyorum,ve Button ı.Ama bir tane aşşaladığım yorum yok.Harflerinin yerini aceleyle yazarken hata yapmışsam bile pardon diyip düzeltiyorum.Bununda en büyük nedeni sen ve bir kaç tane çok elit bulduğum Mclaren taraftarı.

    Biz burda insanların önüne harf koyan yada daha kötüsü rengiyle aşağılayanlarıda gördük ama kötü söz sahibinidir.Şimdi sadece sana soruyorum,

    Kimi: Schumi nin son yarışında nerdeydin? Wc de :))) 2007 Avustralya yı kazanıp telefonu suratına kapatttı.

    Rosberg:Schumi yi yenmek daha güzel,istediğimi söyleyemiyorum dikkat etmem lazım ve Monaco 2006 demeçleri(babasının aynıları)

    Button-Lewis: (Button ağırlıklı) kakara hahahaha.

    Emekli olmuşların :içindeki Schumi mi?

    Basın: Ağıza alınmayacak dalga geçmeler.

    Bunlar olmamışta,bir tek Alonso Schumi ye laf etmiş yada aralarında gerginlik olmuş gibi konuşuyor bazıları.Tamam herkes sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.

    Her Alonso haberinin altında alakasız yorumlar ve kin kusmalar artık sencede gereksiz değilmi?

  38. Alonsothebest_Massa
    Her alonso ya muhalefet edeni neden McLarenci sanıyosun.

  39. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    En azından Alonso başkaları gibi gülmüyor.Dalga geçmiyor.Sen antipatini kabart.O sizin iki ingiliziniz Alonso ya kurban olsun.Ben saygı duyuyorum f1 için.Ama ikisindende nefret ediyorum buda gerçek.Sen isteidğin kadar antipati duy adam ciddiye bile almaz.

  40. elif çivici avatarı

    Ne demiş ki adam yahu? Bu doğru bir şey,adam kendini düşünüyor eğer Schumi takımda kalmaya devam etseydi,Alonso nun üstünde daha büyük baskı olacaktı.Ama şimdi bu yok.Tabi ki Schumi fanları buna kızabilir,bu da gayet doğal.
    Ama herkes yerinden memnun,umarım Barcelona da kendi evimizde güzel bir duble yaparak hem markalarda hem pilotlarda önemli atılımlar yaparız.Ferrari nin yeni güncellemelerine güveniyorum,Avrupa da kesinlikle Redbull la farkı daha çok kapatacağız.

  41. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    amaç antipati biriktirmek olunca söylenenler farketmiyor aslında… Örnek vermek gerekirse Alonso'nun sene başından beri Schumi için söylediği bir kamyon lafa aferin demeyipte, eleştiri bile olmayan bir lafı antipati kaynağı olarak görebilmek…

  42. serkan yorumuna 10 tane artı vermek isterdim ama malum sistem sadece birine müsaade ediyor.

  43. schumacher'in ismini her cümle içinde kullanışında sana duyduğumuz antipatinin hasılatını daha da kabartıyorsun fernando alonso.

  44. ben bunu en başta söylemiştim. schumi nin ferrarideki yeri ve tifosi gözündeki değeri tartışılamayacak kadar büyük. alonso nun da bu seviyeye gelebilmesi için schumi nin başka bir takıma transver olması alonso nun işini kolaylaştırır demiştim. alonso da bundan bahsetmiş. schumi hem takımın gözünde hemde tifosi gözünde artık bir rakip ve onu yenmesini istedikleri isim de alonso.

  45. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    " Schumacher' in gölgesinde " kelimesi cümle içindeki gizli öznedir.:)

  46. şumi ferraride bile kalsaydı eskiden onu geride bıraktıgı gibi yine gecerdi şumiyi……

  47. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    alonso istesede istemesede ferrari onun için en büyük enson vs vs vs olmak zorunda . zaten başka takımda kalmadı… schumi için söyledikleri düşündürücü , ne gibi, bir kısıtlama yapabilirki schumi. belkide alonso schuminin gölgesinden çekiniyordur…

  48. Ne kadar güzel bir açıklama olmuş .Ne kadar sevidim anlatamam.Karakterinin bir parçası olan bencilliğini bu söyledikleri ile tasdikleyen alonso ya teşekkür ediyorum.Ferrari gibi bir takımı dev yapan bir efsaneye bunu söylemesi çok tuhaf.Sanki görende 10 yıldır takımın içinde sanacak.Daha önce Schumi ile çalışmış sanacak

  49. burak bocek avatarı

    Alonso, Ferrari'deki hayatından memnun ve şu ana kadar Red Bull'un önde yer almasına rağmen kendi takımını şampiyonluk için favori görüyor.

    Alonso: "Red Bull, sıralama daha güçlü ve çok hızlılar. Ama yarışta yakalayabiliriz. McLaren, araçlarını nasıl çok hızlı geliştireceğini biliyor ama bizim de şakamız yok. Genelde şampiyonluk için favor Ferrari"

    Ferrari için sürmenin, hayalindeki gibi olup olmadığına ise Alonso: "Hayır, farklı. Daha da iyi. En güçlü takıma gelmeyi, potansiyelinden yararlanmayı umuyordum. Ama Ferrari daha fazlası: o bir tutku, felsefe, hayat biçimi. Bu duygu ile benzenmişim"

    Süper konuşmuş kesinlikle motor sorununa rağmen kuru bir haftasonu veya sorunsuz bir yarışta F10 potansiyelini gösterecektir.Neden Bahreyn gibi tekrar kazanmayalım?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir