Webber: "Hamilton Karşıtlığı Yok"

yazar:

kategori:

Avustralyalı Webber, son Çin yarışında güvenlik aracı pistten çıkarken Hamilton’un kendisni dışarı atması ardından telsizden yönetimle konuşmuştu.

Malezya’dan sonra da Hamilton, Petrov’a karşı yerini savunurken yaptığı zikzak nedeniyle tartışmaların odağı halindeydi. İngiliz pilot ayrıca Çin’de Vettel ile pit yolu çekişmesinde yine uyarı cezası almıştı.

Ama 33 yaşındaki Webber, McLaren pilotunun rakiplerinin Hamilton’a özellikle zor anlar yaşatmak istemediğini söyledi.

BBC’ye konuşan Webber: “Lewis’e karşı kesinlikle bir şey yok”

Petrov olayı için Webber, pilotların FIA’dan sadece kurallara açıklık getirmesini istediğini ifade etti.

Webber: “Kim o şekilde sürseydi kesinlikle sorulacak sorular olacaktı. Bunu yapmak tamamıyla adildir. Sonuçta bu bir engellemeydi. Lewis de tamam dedi ve önümüze baktık”

Eski şampiyonlardan Jackie Stewart ise Hamilton’un geçişteki yeteneğinin ve pistteki tutkusunun, rakipleri arasında sorun yarattığını düşünüyor.

Mirros’a konuşan Stewart: “Yetenekleri ile bir çok pilotu uyandırdı”


Yorumlar

  1. birde şunu anlamamışımdır.weber yapınca kasap lewis yapınca yüreğini ortaya koymak.gerçi bu ortaya yürek koyma meseleside bu sene peydah oldu ya neyse.arasındakiçelişkiden başka nedir bana biri açıklayabilirmi.az önceki yorumumda avusturalyada lewisin massaya yaptığı atağı atlamışım.tamam massa pasif kalmış olabilir ama lewisin ön kanadı parçalarcasına hava koridorundan çıkması;acaba odamı yüreğini ortaya koymak.yoksa webwr gibi kasaplıktan başka bir şey değilmi.2009 nurburgringdeki starttan bahsetmişsiniz ya.hani ya massanında lastiği patlasaydı ne olacaktı.ben söyleyeyim lewiscilerin gözününde yüreğini ortaya koymak.ne yürekmiş be kardeşim sağa sola koyakoya yürek kalmayacak yakında adamda:)

  2. tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş diyebiliriz lewis ile weber için.ikiside gözünü budaktan sakınmıyor onun için bu tür şeyler hep ikisi arasında geçiyor.yoksa weberin kasaplığı ile felan alakası yok.lewis de aynı şekilde geçileceğini hissettiği anda veya geçiş esnasında weberden kalır bir yanı yok yani.bakın 2008 japonya,italya,almanya.yakın zamana bakın 2010 malezya ve msilleme gibi gözüksede ben öyle olmadığına inanıyorum son çin yarışı.herkes lewisin ataklarının ne kadar cesurca olduğunu konuşur, ama hiçkimse çıkıpta diğer pilotların yarışın son bulmaması için bu ataklara agresif bir şekilde savunma yapmadığını konuşmaz .tabi bu her pilot için değil.şu anada bunu tek yapabilen weber.ah birde montoya olcaktıki ben görecektim lewisi.lewis yarışa yüreğini koyuyor bu kesin.ama yüreğini koyarken beyninide unutmaması lazım.sonra weber gibi bir kaçtane daha pilot çıkar kaza kaçınılmaz olur.

  3. Bu herif kendisini ne zannediyor?? Kasap !!! Eğer birisinin birine kin duyması gerekiyorsa oda Hamiltonun bu heriften nefret etmesidir. Ancak Hamilton bunun gibi kız gibi bir plot degil her kendisine yapılan atagı FIA ya sikayet eden , kendini dünyanın en iyi plotu zanneden megolalan birisi degil. Bundan dolayı malesef formula 1 de tek nefret ettigim plot var oda mark webber. Hamilton'un da dedigi gibi mark insallah seneye emekli olurda f1 in güzellikleri yerine çirkinliklerini ortaya çıkarmaya çalışan kasap f1 den ayrılır ve onun yerine çok daha kaliteli plotlar gelir.

  4. bence bir karşıtlık varsa Hamilton'ın Webber'e karşıtlığı olmalı. avustralya'da iki defa Hamilton'ı baltaladı. Webber'in Massa'yı geçtiği turda Hamilton önce massa'yı geçti sonra Webber'i geçecekti ama webber fren yapmadı ve virajı dönemedi. nasıl bir hırssa hem kendisini hem de hamilton'ı pistin dışına attı. sondan 2. turda yaptığı zaten herkesin malumu. çinde ağladığı olayda fatih açıklamış zaten. hamilton ne yapabilirdi ki içeride vettel vardı. Hamilton vettel'le çarpışıp webber'in önünü mü açmalıydı. neyse seneye kurtuluyoruz senden webber.

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bu webber denilen adamın,zaten kin beslemeye yüzü felan olmaması lazım,mantıklı bir şekilde düşündüğümüzde..
    geçen yıl nurburgringde start anında yanındaki baricellonun üzerine sürerken aynı anda da ilk viraja lider olarak girme fırsatını yakalmıs olan hamiltonu görmeden dışa doğru açıldıgı için lastiginin patlamasına neden olmuş ve gecen yıl gibi,berbat bir sezonda mclaren takımının ilk iyi derecesini baltalamıstır,tabii bu çok da bariz bir hata sonucu olmuş birşey değildi..gelelim bu yıla,çinde olanlarda ben çok bir hata göremedim nedense,herkes yan yanaydı ve içerdeki vettel,lewisi dışarı doğru itince o da doğal olarak webberi dısarı attı ve ortada telsizden ağlanacak bi,r durum göremedim ben..
    pekii avustralyada olanlar neydi? resmen balta gibi fren yapıp adamın yarısını ve muhtemel podyumunu yedi,ve lewis çıkıpta böylesine saçma bir hamle için tek kelime etmedi,valla iyi sabır varmış,ya da webber kadar çalçene değilmiş.

  6. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bakalım İspanya da umarım kuru şartlarda kırmızı bir yarış izler öyle yorum yaparız.

  7. hakan erdem  avatarı

    kabul etmek gerek levis olmadan yarista hicbir action olmuyor..

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Jackie Stewart kimsenin uyanmaya ihtiyacı yok.Mantık biraz.

  9. MagicAlonso avatarı

    şu ingilizlerin sürekli kendi pilotları ve takımlarını öven yorumlarından bıktım

  10. Nedenini bilmiyorum ama bu adama bir türlü ısınamadım minardide yarışırken bile durum aynıydı…Belki de çok konuştuğu içindir.:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir