Kubica, Renault'un Formu İçin Temkinli

yazar:

kategori:

Renault, senenin ilk 4 yarışında 46 puan topladı ve etkileyici performanslarının ardından şu anda da 5. sıradalar. Bunun yanında Avustralya’da podyuma çıkma başarısı gösterdiler.

Ama Kubica, Renault’un zirvede mücadele edebilmesi için hâlâ eksiğinin olduğunu düşünüyr.

Kubica: “Bütün takım sıkı bir şekilde çalışıyor ve yarşlarda önümüze çıkan fırsatların çoğunu değerlendirebilmemiz de iyi.”

“Ama gerçekçi kalmak önemli. Çünkü gridde önde olmak ve normal şartlarda istikrarlı olarak Red Bull ve McLaren ile mücadele edebilmek için bazı büyük adımlara ihtiyacımız var”

“Barselona’daki bir sonraki yarış, bizim için bir başka büyük test olacak. Çünkü Avrupa’ya dönüş, çoğu takımın araçlarında büyük yenilik planları nedeniyle sezonda genellikle bir dönüm noktasıdır”

Bununla birlikte Polonyalı pilot, ilk yarışların ardından ümitli olmak için de bir çok sebebin olduğunu söyledi.

Kubica: “İlk 4 yarıştan bir çok olumlu şey almalıyız. Sezon başında, hatta Bahreyn’den sonra bana 40 puan alacağımı ve üç defa ilk 5’te olacağımı söyleseydiniz benden mutlusu olamazdı”

“Bununla birlikte, aynı zamanda bazı engeller de oldu, özellikle de Çin’de. Orada yarışın ortasında güvenlik aracı girdi ve bu da kendinlikle benim podyumuma mâl oldu. Ama bunu, yarışın bir parçası olarak kabul etmelisiniz. Bazen şans size güler, bazen size karşı olur”

Şef yarış mühendisi Alan Permane de sezonun ilk bölümünün olumlu geçtiğini ve beklenenden çok puan aldıklarını söyledi.

Permane: “Seneye çok ümit verici başladığımızı düşünüyorum. Önümüze çıkan bütün fırsatları kesinlikle azami halde değerlendirdik, bu da çok önemli”

“Tempomuzun hâlâ en hızlı 4 takımın gerisinde kaldığını da biliyoruz ama pit duvarında belirlediğimiz stratejimiz ve Robert ile Vitaly’nin performansı sayesinde beklenenden daha fazla puan aldık”


Yorumlar

  1. Ha bunu bileydiniz neden olmasın Birgün mutlaka Renault F1 Team

  2. şu bir gerçekki geçen dört yarışa yağmur çok ciddi etki etti. bununla beraber polü domine eden redbull aynı başarıyı belli sebeplerden dolayı yarışlarda gösteremedi. avrupa yarışları daha kuru havalarda olacağı için böyle sürpriz neticeler azalacaktır. kubica herşeye rağmen iyi ve akıllı bir pilot. nerede ve ne durumda olduklarını çok iyi biliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir