Honda 2016 Motorunda Dayanıklılık Sorunları Yaşıyor!

yazar:

kategori:

McLaren Honda 2016 yılında çok daha hızlı olsa da bol bol dayanıklılık problemi yaşayabilir.

Geçtiğimiz günlerde Honda’nın kış boyunca 200 beygir bulduğu iddia edilmişti.

Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre bu gelişimin büyük bir bedeli olacak.

Auto Hebdo’da yer alan habere göre şuana kadar yapılan testler 2016 Honda güç ünitesinin oldukça dayanıksız olduğunu ortaya koydu.

Haberde “Aldığımız bilgilere göre Honda, 4 motor yetmeyeceği için şimdiden ekstra motorlar hazırlamaya başladı” denildi.


Yorumlar

“Honda 2016 Motorunda Dayanıklılık Sorunları Yaşıyor!” için 45 yanıt

  1. Virtual Test Track işinin bir kısmı bu;
    http://farm8.staticflickr.com/7174/6718432715_b48c9093b8_o.jpg
    https://www.youtube.com/watch?v=35V4IQPB2FA
    [bu sim’ler artık pek çok software sim.’e bağlı çalışıyor yani olay sürücüyü yada setup denemek değil wind tunnel ağına vs bağlı diye düşünebilirsiniz.]
    Diğer kısmını ise (F1 sim ölçeğinde görsel bulamadım) bu şekilde düşünebilirsiniz;
    http://www.marklines.com/img/report/en/rep1168_039_l.jpg
    https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRlqIMK5xER6N7lEjKN9YDnzwdw3QKc3QAgrwC6EXP22QJ4_pKxw
    http://www.jamesallenonf1.com/wp-content/uploads/Screen-Shot-2014-03-23-at-09.07.51.png
    Bunla da aracın yürüyen mekanikleri kadar pist setup’ı vs yürüyüşü çok ekseni içerme itibariyle yapılabiliyor.

    Yeri gelmişken bir şeye değinmek istiyorum. {Çok zaman demişimdir F1 direkt çok fazla teknoloji üretmez ve yol dünyasına direkt referans sunmaz. Lafta hemen herşeyde böyle olduğunu söylüyorlar.}
    Bu kapalı kutu hareketli simulator dünyası askeri havacılıkta 20 yıldan fazladır kullanılıyor. F1’e telsizlerin, kanatların, kast yapılarının (hans’ın temeli bile askeri) aynı şekilde geldiğini hatırlayacaksınız. Yani burada uç ve pahalı alanda oturmuş bir birikim zaten vardı. Bu çoğunluk teknolojide ki gibi belirli alanlardan F1 seviyesine dahi downgrade oluyor. Yani AVL gibiler auto dünyasına yoktan birşey üretmiyor olanı uyarlıyor diye düşünülebilir (Biz de bu savaş vs jeti simulatorlerini üreten, parçalarını geliştiren kuruluş var. Software’ini de kendileri yazdılar bu belirli ülke gruplarına satılıyor) Aynı şekilde motorsporlarında geçmişi çok eski olmayan fluid dynamics konusu yani sunucuları, software altyapısı çok uzun yıllardır askeri sanayide kullanılıyor aynı kanat fikrinin downgrade olması gibi. Yani bir yönüyle kameralar, aero test sensör-çubukları, amd-intel supercomputer’ları downgrade olmuş şeyler. Motor bileşenlerini oluşturan aluminyum, carbon fiber dünyası dahi askeri alandan zaman içerisinde ucuzlama, veri transferi, üretimin dış sanayiye açılımı ile downgrade olan döngüler. F1’in gerçekte var olmayan veri, birikim, ünite’i kazandırdığı çok az şey var denilebilir. Motorlarının 30 yıldır kendisine özel olduğunu biliyoruz. Bugün için birkaç firma ile KERS tahrik üniteleri (battery değil), şanzıman, brake pad-disk sadece F1 için adetlice üretilen şeyler. Bu tedarikçiler bunlardan elde ettiği kazanım, üretim bant hızıyla öncelikle diğer motorsport dünya olmak üzere zaman içerisinde downgrade ediyor. Örnekle seramik compound pahalı yol makinelerine çok uzun yıllar sonucunda transfer olabildi. Bunların temeli de firmaların kendi veri ağı değil cern, uzay çalışmalarının sonucu. Hani şirketlerin üniv’sitelere, araştırma group’larına, bilim labaratuarlarına sponsor olması. Labaratuvar kökenli şeyler teknik, teknolojiler yarış’a da otomobil dünyasına da aynı zamanda transfer olur uygulanışı tamamen maddi konular.
    Otomobil dünyası da sivil havacılıktan vs zaman içerisinde konfor, elektronik opsionlar gibi direkt transferde bulunuyor. Geliştirilen simulator gibi test platformları da aynı anda ihtiyaç duyulan ve harcanabilen ölçeğiyle aynı anda kullanıma geçiyor. Marka ceo’larının laflarına bakmayıp bu bizim için de geçerli. Akla gelen misal bugün daha 3-5 yıl öncesinde olmayan ffb motor, pedal vs oyuncu ekipmanları artık birçoklarının piyasa satışı ile var bu F1’de olduğu için olmadı. Birileri show, eğitim vs dünyaları bunlara erişim imkanı istediğinden çok eskiden oturmuş personal birikimiyle bunları tedarik işine girişti bunlara bakıp başkaları da global bilgi ağıyla daha ucuzlarını sunma hedefiyle bu iş evlere kadar girer hale gelmiş oldu. Bizlere rahat ulaşır otomobil dünyasının yarış dünyasından kısa vadede direkt transfer edebildiği paddle shift gibi pek az şey var aslında. Her alan oluşan global veri ağının kendi bütçelerine göre niteliği oluşturulmuşunu kullanabiliyor diyebiliriz. Hedef planları zaten çok farklı. Basitçe bize uygun olan şeyi yarıştırmak için üzerine koymak değil önce üzerinde ki birçok şeyi söküp atmanız gerekiyor.
    Maksadı anlatabilmişimdir umarım.
    İşte bu kökenden F1 ve motorsporlarında var edilen birçok şeyin insanlığın yaşam hayatını direkt etkilememesinden gerekli, gereksizliği kafa çakıyor…
    Zira önümüzde kafamızı çakan plutoya gitmek için 1 milyon $’ın dahi altına hemde ilk defa üretilmiş, geliştirilmiş şeylerle yola çıkılması var. Bunlar bize gerçekten birşeyler öğretiyor hemde kısa vadede….

  2. Şimdi bir şeyi tam olarak anlayamadım ben yanlış sam düzeltin lütfen mclaren in aracının hızı ve dayanıklılığını pistte ne zaman test ettiler acaba da bu durum konuşuluyor.

    1. Üstat “Virtual Test Track (Sanal Test Pisti)-Dinamik Platform” denilen bir dyno sistemi ile takımlar motoru,motor haritasını,elektronikleri,süspansiyon sistemini,fren sistemini vs deneyebiliyorlar ve bu denemede ister sürücü aracın içerisinde olabilir isterse manken bir model koyulabilir.

      Bu sistem şu anda Ferrari,Mercedes ve Honda’da bulunuyor,Renault ise 2016 içerisinde inşasını bitirip 2017’de kullanmayı amaçlıyor.

      Sistemin bir diğer avantajı ise herhangi bir sınırlama olmadan 7/24 kullanabilmesi ve motoru şasinin içerisinde deneyebilmesi.

      http://www.trf1.net/formula1_haberler/86198-ferrari-yeni-teknolojiye-40-milyon-euro-harcad%C4%B1.html

      1. Eyvallah üstat verdiğin bilgiler için çok teşekkürler bu testleri bende biliyorum ama aklıma takılan bu testler pistte ki kadar gerçekçi sonuçlar veriyor mu.? Saygılar.

        1. Ben teşekkür ederim üstat.

          “bu testler pistte ki kadar gerçekçi sonuçlar veriyor mu.? ” bunun cevabını oturduğumuz yerden bizlerin bilebilme olasılığı pek yok gibi,tahminden öteye gitmeyebilir.Ama 40 milyon € yatırım yapılan bir sistemden de gerçekçi sonuçlar alınacağını düşünüyorum,sonuçta bu sistemi inşa eden de bu konuda uzman olan AVL gibi şirketler,ayrıca platformdan alınan verilerin 2015’te pist ile uyuştuğu söyleniyordu.

          Hatırlarsan geçen hafta Vettel 2014 aracı ile Fiorano’da test sürüşü gerçekleştirmişti.Temel amacı da dinamik platform verileri ile pist üstü verilerini doğrulamaktı.Çünkü 2014 aracının pist üstündeki veriler ellerinde mevcut,bu aracı önce dinamik platforma koyup ardından da Fiorano’da test ederek verileri karşılaştırmaya imkan yaratılmış olabilir.

          1. Çok sağol kardeşim haklısın bencede o kadar paraya gerçeğe yakın sonuçlar veriyordur . 🙂 tekrar teşekkürler

        2. Haberde 1 tane araç kelimesi geçmiyor sen aracı nerden çıkardın ki 🙂 motorundan bahsediyor adam. Motor dyno da test edilir ve herşeyi ortaya bhp dyno koyar.
          Şasi nasıl ki asıl pistte daha azıyla lab da test edilirse motor da asıl dyno da azıyla pistte test edilir.

          1. Biraz daha kibar olmanızı tavsiye ederim size siz öğretmen ben öğrenciniz değilim 41 yaşında biriyim ve yukardaki yazın öğretici değil hesap sorar gibi olmuş dikkat edelim lutfen. Yukarıdaki arkadaş bizi kırmadan anlattı sağolsun. Saygılar.

            1. Sert veya farklı maksatla yazmadım bir nüans versin diye yazdım sadece fazla alınganlık yapmışsınız.

      2. Bunla ilgili birşeyler derleyip forumda felan sunsan iyi olurdu 🙂

        1. Estağfurullah abi,benim bu konulardaki bilgilerim devede kulak kalır.

          Forumda baktım bu konuda iyi şeyler paylaşmışsın abi,senin rüzgar tüneli paylaşımlarını ve en iyi motor listeni zamanında incelemiştim ama platform paylaşımını ilk defa inceledim,tüm paylaşımların için tekrar teşekkür ederim.

          http://www.trf1.net/forum/baslik/otomotivde-platform-paylasimi

      3. Şevki AKSU (tutuklu_8) avatarı
        Şevki AKSU (tutuklu_8)

        Bantlı sistemler yasaklanmamışmıydı.

  3. Arkadaşlar merhaba. Uygulamaya çalıştığımız yeni Engelle fonksiyonunda yanlışlıkla başkasını veya benim gibi kendini engelleyenler profil sayfalarından engelleri kaldırabilirler.

  4. boş laflar gerçekleri testlerde görecez en hızlı 3. araç olsa yine yeter bizim için..

  5. ben ne dedim size geçen sene
    mclaren aynı bar honda olacak bişe değişmiyecek
    3 yıl içinde toyota bmw jaguar gibi tüyecek
    hondadan bişe çıkmaz onlar 80 lerin sonlarında kalmışlar hala oradalar

  6. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Benim geçen haftada dediğim gibi; Sezon başlamadan çıkacak haberlere artık inanmıyorum.

    Sonuçta 2016 motoru %100 bitmiş bile değil. Şubat sonunda FIA tarafından onaylanacak.

    Çıkan haberler rating, hit, tıklanma almaktan öteye geçmeyecek şuan için.

    1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      Ben de aynı fikirdeyim. Geçen yıl inandık, hüsrana uğradık.

    2. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Aynen öyle. En iyisi bekleyip görmek. Şu aşamada her kafadan bir ses çıkıyor. İyi de söylense kötü de söylense inanmak zor

    3. Şu zamana motoru bitirememişlerse 🙂 zaten o işten cacık çıkmaz. Böyle bir referans almayın derim kendinize umutla. Motorun tüm temel nüansları bundan çok önce bitmiştir.

  7. Bu tür haberlerin doğru olma ihtimali düşük
    Ama dayanıklılık sorunları olsa bile bunu geçen seneye göre daha hızlı çözeceklerini düşünüyorum.

  8. İşte bu habere inanırım.

  9. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    bu sezonda 2015 gibi geçerse alonso ya renault’a gider yada f1’i bırakır.

    1. FAster14 (Champ) avatarı
      FAster14 (Champ)

      Renault gibi bir koz elindeyken neden bıraksın ki? Şimdi ayrılsa Renault koltuğu onu bekliyor.

  10. FAster14 (Champ) avatarı
    FAster14 (Champ)

    220 beygire inanmayanlar bir zahmet buna da inanmasin 🙂 Bol bol salliyorlar 🙂

  11. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    Dayanıklılık sorunları yaşayacaklarına her türlü inanırım. Geçen sene motor tam olarak kullanılamazken bile yaşadılar ki şimdi hayli hayli şey çıkar.

    Ben Honda’nın 223 beygiri yalanlarken kullandığı söze şaşırdım, güldüm vs:

    Son günlerde bazı haberlerde McLaren-Honda’nın 2016 için devasa beygir gücü bulduğu iddia ediliyor.

    223, Honda için devasa bir beygir gücüymüş. İşte şimdi buyrun cenaze namazına…

    1. FAster14 (Champ) avatarı
      FAster14 (Champ)

      Ben razıyım dayanıklılık sorunlarına. Elbet çözülür.
      Ama dayanıklı olan bir motorun performansı yoksa o daha kötü.
      Gerçi Honda’da hiçbiri yok ama inşallah bu sezon olacak 😀

      1. Bence de Mercedes hızında bir motor olacaksa dayanıklılık sorun değil. 🙂

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Mercedes hizinda motor he vay be 🙂

          1. Zor ama imkansız değil. Bütçe var mühendis var.

      2. xtrabitracing avatarı
        xtrabitracing

        Dayanıklılık için gelişim hakkı kullanmalarına gerek yok. Performansa yönelik gelişim yaparlar da dayanıklılığı sezon içinde bedava çözmeyi akıl edebilir veya yönetebilirlerse ne ala. Bu sene Renault’dan da aynı hareketi bekliyorum. Başka türlü yakalamak zor.

    2. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      Büyük sıkıntılar çeken bir takım 220 beygir buluyorsa bence de bu devasa bir beygir gücüdür. 🙂

      1. xtrabitracing avatarı
        xtrabitracing

        160 küsür ERS’den gelmeli zaten, geri kalanında da o kadar güç bulamıyorlarsa dükkanı kapatsınlar artık 🙂

        1. Takimin en buyuk eksigi ERS idi zaten. Gecen sezon boyle bir sorun yasamasalar fark en fazla 1 saniye olurdu tur basina. ERS elini kolunu bagladi. Motorda cok da kotu degillerdi. Mercedes’e gore 70 beygir ilk yildan gayet iyiydi. 2.yil buyuk bir gelisim potansiyeli oldugunu dusunursek Mercedes’i yakalamak hic de zor degildi. Ama o ERS… 🙂

    3. alo-official avatarı

      Mercedesin bu sene verdigi bir demeci hatirliyorum “onlarin (Ferrari icin) yaz donemindeki calismalarinda 100 bg buldugunu soylediler.” bunu gps verilerinden ortaya dokmuslerdir. Hatta mercedesin digger takimalarin ne yaptigini izlemek icin bir ekip kurdugu bile soylenmisti demeclerde.

      1. alo-official avatarı

        burden suraya gecmek istiyorum 2014 Ferrari motoru yaklasik toplamda 800 bg civarindaydi. Hondanin bu sene ilk senesi ve sadece icten yanmali motorda 2014 Ferrari ve reanult motorlarindan daha iyi olduklarini soylemislerdi. Sorun enerji donusum sistemlerinde diye demec verdiler sene boyunca. ayrica Adrian newey in sozlerini hatirlayin ers gibi enerji donusum sistemlerini cozmek kolay bir cozum hondanin motoru zaten makul seviyede iyi fln demisti. Honda da bu sistemlerdeki sikintilari gidermek icin yeterli tokenimiz yok demisti…. simdi bu sene enerji onusum sistemlerini cozduklerini dusunursek eger 160 bg buradan gelecektir fakat bu toplam turun %50 sinde kullanildigini dikkate alarak (buradan 80 bg civari kabaca) + hondanin diger parcalari gelistirerek bazi guc kazanimlari dahil toplamda 130-150 bg civari gelisim kaydedecegini dusunuyorum. 140 a oranla 220 devasa bir guc sayilir.

        1. xtrabitracing avatarı
          xtrabitracing

          Evet Honda’nın ICE için iyi şeyler duydum ama açıkçası pek inanasım gelmiyor. Turbo çok küçük dediler çünkü, büyüyünce ne olacak bilemiyoruz. Ha sıkıntı çıkmazsa iyi gelişirler orası ayrı.

          1. Şevki AKSU (tutuklu_8) avatarı
            Şevki AKSU (tutuklu_8)

            Honda turbo’yu parçalra ayırıp her piston başına bir tane şeklinde tasarlamış galiba. Bu sene bu sistemden vaz geçeceklermiş. Diye bi yerde okumuştum.

            1. Öyle bi turbo uygulaması yok.

  12. inşallah bu haberi de yalanlarlar. 😀 inanmak istemiyorum.

  13. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Mclaren veya Alonso taraftarları ne böyle olumsuz haberleri ne de geçen günkü gibi 223 beygir tarzı olumlu haberleri şimdilik dikkate almasınlar bence.

    Konu dışı : Bu arada ”engelle” butonu gelmiş çok iyi olmuş.Yöneticilere teşekkürler.

    1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      En çok da benim işime yarayacak olması beni mutlu etti 😀

  14. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Belki buda sallamasyon haberdir 🙂

  15. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Mclaren’ci arkadaşlar 2016 yılı için 1 bardak SU içebilirler diyecem ama aklımın bir köşesinde bu deli japonlara karşı bir sevgim var bu yüzden umarım başarılı olurlar…

  16. Hadi buyurun cenaze namazına…

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      Aynen Dediğin gibi buyurun cenaze namazına… 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir