Berger: Alonso Üç Yıl Önce En İyisiydi, Şimdi Değil

yazar:

kategori:

Gerhard Berger’e göre Fernando Alonso artık F1’in en iyisi değil.

Alonso 2014’ün sonunda Ferrari’den ayrılarak McLaren Honda’ya geçti ve burada tam anlamıyla bir felaket ile karşılaştı.

Kariyerinin en çok yarış dığı kaldığı sezonunu geçiren İspanyol pilot buna karşılık hala F1’in en iyilerinden birisi olarak kabul ediliyor.

Berger “Hepimiz üç yıl önce Alonso’nun en iyisi olduğunu söyledik. Ancak bugün bunu söyleyemem. O hem bunu kanıtlayamadı ve sonuç olarak onun bir zamanlar ne kadar iyi olduğunu unuttuk” dedi.

Berger Vettel’i Schumacher’e benzetti.

Berger “Çok açık bir şekilde benziyor. Vettel’in yöntemleri Michael’e çok benzer ve Ferrari’ye çok iyi uyuyor”

“Ferrari’de yarıştım ancak asla bir Lauda, Schumacher veya Vettel kadar etkili olamadım. Onlar Ferrari’ye daha iyi uydu. Çünkü İtalyanlar onlara liderlik edebilecek birine ihtiyaç duyarlar” dedi.

Berger Alonso’nun Ferrari için yanlış adam olup olmadığı sorusuna “Yanlış değildi ancak doğru da değildi. Sadece çalışma tarzı biraz farklıydı” dedi.


Yorumlar

“Berger: Alonso Üç Yıl Önce En İyisiydi, Şimdi Değil” için 36 yanıt

  1. Alonso’nun en büyük handikabı, pesimist yapıda bir insan olması. Olumsuzluklara karşı, pozitif bir duruş sergileyemiyor, bu onun takım içinde çalışma ortamını direkt olarak etkiliyor.

    Pistte muazzam sürüşler yapabilme kabiliyetine sahip olmasına karşın, tüm denklemleri bir araya getirmenin gerektiği bu sporda, arka planı yönetebilmeyi başaramadı bana kalırsa. Herkes bilir ki, Alonso eleştirmekte başarılıdır. Bunu yerine yapıcı bir insan olsaydı, olumsuzluklarla yüzleşebilse ve güçlü kalabilseydi hem Ferrari kariyeri hemde genel olarak tüm kariyeri çok farklı ilerlerdi.

    Schumacher’in en önemli özelliklerinden birisi, sürekli pozitif olmasıydı. Bu hali takıma motivasyon sağlıyordu, birilerini eleştirip baskı altına almıyordu. Komple bir takım oyunu olarak bakıyordu. Dönemini yakalayamayanlar Mercedes ile geçirdiği 3 yıla bakarak bile bunu algılayabilirler.

    Öyle görülüyor ki, önümüzdeki sene Ferrari’nin atacağı adımları görüp, Vettel içinde bu değerlendirmeyi yapabilecek miyiz göreceğiz.

  2. En iyilik öyle (aktif kariyerde) öyle 3 yılda gitmez…
    Olmayan şey zaten gitmez, varmış gibi gösterilmez..
    En iyileri görmüşsen oyalanma..
    🙂

  3. Alonso ve hamilton f1 ‘in süper starları oldular bana göre, vettel de çok hızlı ve iyi bir pilot ama nedense ondan hiç hazetmiyorum, bana çok sıkıcı geliyor, kazandığı yarışların bile çoğu sıkıcıydı hele bide parmak işareti, onu görmemek için yarış sonrasını seyretmezdim.
    Bergerin sözüne bir parça katılıyorum çünkü alonso artık 35 yaşında, kariyerinin sonuna geldi sayılır, duraklama veya düşüş döneminde diyebilirim.

  4. Alonso 2015 te en iyi performansını göstermedi bu doğru, fakat 2014 te az daha yarış kazandığını, o araçla neler yaptığını unutmayalım… 2014 2015ten sonraki en yakın yıl diye ondan örnek veriyorum, 2012 ve 2013 te zaten bariz iyiydi 🙂

    bu arada 2015 te de güzel yarışlar çıkardı fakat bir çoğunda saçma sapan sorunlarla sonuca ulaşamadı, bazı yarışlarda da gerçekten ortada yoktu, bitse de gitsek tarzında… zaman zaman sadece Manordan hızlı olan bir araçta oturduğunu düşünürsek şaşırtıcı değil

    Vettel oldukça iyi durumdaydı bu sene, belki de Alonso’nun zamanı geçmeye başlamıştır, bu yıl Mclaren Honda iyi bir araç ortaya çıkartırsa daha net bir yorum yapılabilir

    engelleme özelliğini denemedim ama bu özelliği daha önce bir kaç kere önermiştim, yapanın eline sağlık

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Nerelerdesin ?

    2. xtrabitracing avatarı
      xtrabitracing

      Harbi nerelerdesin yaa…

      Habere gelirsek çok saçma konuşmuş. Adamın elinde atak yapabileceği kadar bile bir araç yoktu, ne bekliyordu ki?

    3. @0versteer bu sistemi zamanında çok istemiştin. Sen bu mesajı yazmasaydın ben seni etiketleyecektim 🙂

  5. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Adam kendince fikrini söylüyor doğru yada yanlış. Ben de katılmıyorum. Alonso bu sene biraz sermiş gibi. Geçmiş yıllara oranlara 2015 yılının en iyi pilotu kesinlikle değil ama halen en kaliteli ve en iyi pilot olduğunu düşünüyorum. Farklı bir şey söylendi diye hemen adamı idam edip hakkında olur olmadık söyleme gerek yok. Her yorum yapan ille Ferrari de destan yazmak zorunda değil. Şu fikre saygıyı bir öğrenemedik

  6. Arkadaşlar merhaba. Uygulamaya çalıştığımız yeni Engelle fonksiyonunda yanlışlıkla başkasını veya benim gibi kendini engelleyenler profil sayfalarından engelleri kaldırabilirler.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      İnsanlik hali 🙂

  7. Berger hayatında ne başarı yaşamış? Ferrari’de ne kazanmış da başka bir Ferrari pilotu hakkında gereksiz açıklamalar yapabiliyor.İşin ilginç tarafı da Alonso ile aynı hızda bir araca sahipmiş fakat kendi 1 kere şampiyonluğa oynayamamış.Alonso senin yaptığının 10 katını yaptı be adam.Daha ne hangi yüzle utanmadan konuşuyorsun.

  8. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Gerhard Berger kim ya? Sen kimsin ya? Alonso’yu senden öğrenecek değiliz! Alonso’yu en biz biliriz! 😀

    Şaka bir yana kariyerinde şampiyonluk bile yaşamayan bir pilotun Alonso’nun iyi ve kötü olduğundan bahsetmesi komik olmuş. Alonso’nun eleştirebilecek en kötü yanı kariyerini iyi yönetememesi olmuştur. 2007’de McLaren’den ayrılmasa herşey daha farklı olabilirdi.

  9. alo-official avatarı

    Bence Alonso ferrarisiyle vettel ferrarisine soyle bakmak gerekiyor:
    Alonso doneminde motorlar donmustu sadece aerodinami fark yaratiyordu. Redbull aero olarak bariz sekilde her takimdan 3 gomlek ondeydi. eger f1 tekrar motorlari dondurur da aero donemine gecerse (hatirlayin 2008 de artik butun motor ureticileri yaklasik olarak ayni guce eristiler kimin beygiri fazla torku dusuk kiminin torku fazla beygiri dusuktu digerine gore) redbul yine basa gececektir ki boyle bir olasi donemde biz ricardo ve kvyat I konusuyor olurduk.
    Alonso doneminde Newey ve prodromou nun ferraride oldugunu dusunursek bu sefer Alonso durdurulamaz sampiyon olarak lanse edilecekti.
    Simdi neden neweyi Alonso doneminde ferriye koydun diyebilirsiniz.soyle ki;
    Vettel ferrariye gectigi sezon Ferrari de mercedesin basarisindaki kilit nokta olan motor bolumunun en ust duzey 2 muhendisini aldi. 2015 Ferrari motorunun buyuk gelisim kaydetmesinde kilit adamlardi.
    bana kalirsa ayni takimda yarismadikca pilotlari kiyaslayamayiz cok fazla cunku burada kilit nokta muhendislerin doneme damga vurmalaridir. eger kotu bir aractaysaniz mucizeler yaratamazsiniz.

    1. Her sözüne katılıyorum da iki pilot aynı takımda yarışsa da kıyaslayamadığımız oluyo. Rai – Alo 2014 . Tamam alonsonun yenmiş olmasına tabi ki sözüm yok ama keşke raikkonen ve alonso ortak bir paydada buluşabilselerdi de asıl mücadele o zaman nasıl olurdu onu görseydik

      1. alo-official avatarı

        hakli olabilirsin de bundan ote esitlikten soz etmek zor f1 de. ayni aractaysaniz kiyaslama baslamali artik.

  10. alonso raikonen asla enler arasında değil
    sadece iyiler o kadar . hamilton saymıyorum zaten o hiç değil . bu mercedesle uçması lazımdı eğer iyi olsaydı . bu mercedes vettel,de olsaydı kimse yanına yaklaşamazdı uzak ara şampiyondu .

  11. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Haberdemi yanliskik var yoksa brnmi yanlis anliyorum.Ferrari döneminde yani sampiyon olamadi sene bariz 2013 senesine kdrki donemde en iyi pilot Alonso diyor.O gunden bugunr bence bir sey kanitlayamadi diyor.Bir anlamda sampiyon Vetteli gomuyor.Bn farklimi anliyorum? Yok meyve vermiste,kariyerinde 10 galibiyeti yokmusda,Vetteli yüceltiomusda.Bence anlayin okudugunuzu beyler.2014 yilindan beri bariz performans olarak Hamilton en iyisi f1in.Ayrica Vettelin tarzi schumyer gibi olmadigini kac kisi kanitlayabilir?

    1. Kardesim biz okudugumuzu gayet iyi anladik. Vettel ve Hamilton’a saygim sonsuz ama Alonso hep bu iki pilottan 1 tık önde oldu performans olarak. Ama bir turlu en iyi denilen araca kavusamadigi icin istatistik olarak geride kaldi. Yanlişsam yanlışsin de 🙂

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Suan için konusuyorsak,ben öyle düşünmuyorum malesef.Tamam iyi pilot ama bnm gozümde Hamiltondan iyi değil.Vetteli dersen suan en iyiye dogru gidiyor.Yanliz hala en iyi Hamilton 🙂 Diğer bir konu Alonso en iyi araca oturmadi ama Ferrariye oturdu.5 yil elinde firdat vardi.Takim veya o bir sekilde sampiyon olamadi.Ben sadece sucu Ferrariye baglamiyorum.2015 reaksiyonu neden daha önceki seneler gosterilmedi diye dusunuyorum.Herkes Vettelin Ferrariyi degistirdigi yonunde gorusu.Neden 5 yillik donemde bu sekilde olmadi.Ben inanmadm hic bu kadar takima Raikonen ayrildigindan beri.Bir pilot bu kadar seyi degistirebiliyosa Alonsodada vardi bu sans birde Rbr mercedes kadar domine etmiyordu.Neyse gecmis gecmiste kaldi bence F1 in en iyisi Hamilton suan.Bu dakkadan snra ne Hamilton ne Vettel birakmaz sampiyonlugu Alonsoya.

        1. McLaren olur da eşit bir arac cikarirsa ortaya (2017 icin) Alonso,Vettel,Hamilton uclusunu kıyasıya kapisirken izleriz. Kazanan kim olur bilemiyorum ama Alonso rekabetci bir aracla her seyi yapar.

      2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Birde sunu ekliyim Alonso malesef tombasiz gibi manorun seviyesindeki muhendislerle calisti.Ama Alonso hani siyasetci yonu vardi.Benim inandigim Alonso istese onlara tekmeyi koydururdu.Koydurmadigi icin zaten kariyerini bi sekilde mahfetti.Ama bir sekilde hersey karmakarisik ya gercekten o donemler sadece Alonsoyada yuklenmek yanlis.Yanliz bazi seyleri degistirebilirdi.

      3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        ALO çok hızlı ve komple bir pilot bunun aksini kimse iddia edemez ancak iyi araca kavuşamamasında kendisini bir hatası olabilir mi acaba? 🙂 2008 de McLarenden ayrılması 2007 de dahil 3 yılına patladı. Ferrari ye geldi ve kaçan 2012 şampiyonluğundan sonra açıkcası Ferrari macerası da bitmişti. Son 2 yıl formaliteydi çünkü ALO da dibe inmiş bir takımı ayağa kaldıracak bir ruh yok olsa çok farklı olurdu zaten. ALO ya dominant aracı verin ve keyfinize bakın çok iyi sonuçlar alacaktır tabi 1. pilot olması şartıyla.

  12. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Engelle butonu geldiği için teşekkürlerimi sunuyorum yöneticilerimize.
    Profilimdeki parazitlerin hepsini temizledim sayılır. Gördükçe de temizliğe devam.
    Engellediğim kişiler de beni engellesin çünkü yorumlarıma yanıt filan verecekler ben onları görmeyeceğim, laf çaktıklarını sanıp sevinecekler. 🙂

  13. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Ah be Berger ah 😀 Büyütüp, yetiştirip Ferrari’ye sattığınız Vettel’i büyütmek için Alonso’yu küçültme yoluna gitmişsin. Bir şeyi unutmuşsun ki senin sözünle Alonso yıkılmaz. 😀

  14. Meyve veren ağaç taşlanır.
    + lakin ekildiği toprak kötüyse ne yaparsanız yapın o ağaçtan meyve alamazsınız.

    1. FAster14 (Champ) avatarı
      FAster14 (Champ)

      Çok doğru bir söz 🙂

    1. Berger’i bilmiyor musun?

      1. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        Hayır. O kim ?

  15. ah be Alonso fanlari ne cektiniz siz ya. hayret su ana kadar kimse aglamamis fanboylar arasinda. gec mi kaldilar ne.

    1. FAster14 (Champ) avatarı
      FAster14 (Champ)

      Kariyerinde hiçbir başarısı olmayan (10 galibiyet dışında) bir adamın sözlerine aldırmıyoruz diyelim. 🙂

  16. Ben de bir Ferrari fanı olarak diyorum ki;keşke 2010-2014 arası bu iki pilotun yeri çarpraz olsaydı.alonso redbull’da seb ise Ferrari’de.Bir de Berger abimiz keşke 2014 ricciardo’dan da bahsetseymiş güzel olurmuş.

    1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      🙂

  17. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    ”Berger Alonso’nun Ferrari için yanlış adam olup olmadığı sorusuna “Yanlış değildi ancak doğru da değildi. Sadece çalışma tarzı biraz farklıydı” dedi.”
    Geldiği günden beri düşüncemi söylemiş.

    1. Vettel Ferrari’ye Alonso’dan daha uygun bu bir gerçek. Schumacher gibi bir takım efsanesi olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir