FOTA Bağımsız KERS Seçeneğini Gözden Geçiriyor

yazar:

kategori:

Renault ve Ferrari takımları, yol araçları şirketlerinin çevreci mesajlar ve F1’den teknoloji transferi konusunda baskı yapması nedeniyle KERS’i spora geri döndürmek için en fazla istekli takımlar olarak görülüyor. Onların bu isteği Williams’ın da 2011 için KERS’e destek olmasını sağlamıştı.

Ancak griddeki tüm takımlar sistemi gelecek yıl yeniden kullanmak için pek istekli değil. Bazıları motor kurallarının geçerli olacağı 2013’e kadar bekleme taraftarı.

Sorunlardan biri de KERS’in geri dönüşünün ne kadara mâl olacağı. Özellikle yeni takımlar bu konuda endişeli görünüyor. Renault ve Ferrari kendi sistemlerini takımlara tedarik edebileceğini açıklamış olsa da rakipleri bu durumdan pek de memnun değil.

Ancak bazı kaynaklara göre Britanyalı Mühendislik Şirketi Flybrid tarafından 2011’de isteyen takımlara sistemi tedarik edebilecekleri konusunda FOTA’ya yapılan teklif kabul edilirse sorun çözülebilir. Flybrid’in teklifinin gelecek yıl değerlendirilebilecek kadar çekici olduğu belirtiliyor.

FOTA’nın konu hakkındaki fikirleri İspanya GP’si hafta sonunda görüşmesi bekleniyor.


Yorumlar

  1. seneye difüzör olmıcak diyolar,lastikler 18inç olması gündemde,arkadan kaymalar seneye çok fazla olcak şimdiden pilotlara allah ayrdım etsin.ben kerse karşıyım niye çok büyük yakıt tankları var kersi aracnın neresine koycan hadi koydun bu sefer çok ağır olcak araçlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir