Analiz: Maldonado Engellerini Aşabilir mi?

yazar:

kategori:

Dün Pastor Maldonado’nun sponsoru PDVSA ile ilgili sorunlar sebebiyle Renault’dan gönderileceği ve takımın onun yerine Kevin Magnussen ile anlaşılacağı yönünde söylentiler çıkmıştı.

Bu haber sosyal medyada hızla yayıldı ve taraftarlar bunun hakkında konuşmaya başladı, malum Maldonado saçma kazalarıyla tanınan bir pilot.

2012 İspanya GP’si zaferi Williams’ın son 10 yıldaki tek zaferi olabilir, ancak bunun lastiklerin de yardımıyla geldiği ve Venezuelalının tek podyumu olduğunu da unutmamak gerekir.

2011’de F1’e GP2 şampiyonu olarak gelen Maldonado bu şampiyonluğa çok favori olmayan Rapax takımı ile ulaşmıştı ve rakipleri Sergio Perez ve Jules Bianchi idi.

Peki son iki sezondur Romain Grosjean’ın gölgesinde kaldıktan sonra Renault fabrika takımında çaylak Jolyon Palmer’in yanında lider rolünü üstlenebilir mi?

2015’in sonunda, Maldonado’nun koltuğu tehlikede değilken Lotus’un pist kenarı operasyonları şefi Alan Permane onun bunu yapabileceğini söylemişti:

“Bence bu fırsatın tadını çıkaracak. Yapamaması için bir sebep göremiyorum. Takıma liderlik etmek konusunda oldukça yetenekli.”

“O harika bir test pilotu. Tüm gün aracın içinde oturabilir ve sürekli yeni şeyleri deneyip gerekli dönütleri verebilecek birisi. Bu onun artılarından birisi, bu işte gerçekten çok iyi.”

“Ona artık takım liderliği sorumluluğu yükleyebilir ve fırsatları değerlendirişini görebiliriz. Kesinlikle bunu yapabilecek kapasitesi var.”

Permane Maldonado’nun kazalarla anılmasının her zaman kendisinin önüne geçtiğini, ancak diğer yönden de geliştiğinin görülmesinin gerektiğini söyledi.

“Pastor inanılmaz hızlı bir pilot. Tek istediğim bunu her haftasonu yapabilmesi. Geçtiğimiz sezonun sonlarında güçlü puanlar aldı ve bu yönde ilerleme kaydettiğini gösterdi. Onun vahşi tarafı biraz sakinleşmiş durumda.”

“Çünkü geçmişi onu etkiliyordu ve birilerinin onu seçmesi önemliydi. Bu yarı yarıya durumu, ancak genellikle daha kötüsü oluyordu, bunu da ona söyledim.”

“Ona yarışlarda olabildiği kadar temiz olması gerektiğini söyledim, elinden geldiğince zorlayacak ancak elinden geldiğince de temiz olmalı.”

“Ona söyledim ki, ‘Geçmişinden dolayı, bazı aptalca şeylerden dolayı elinden geldiği kadar temiz davranmalısın.’”

Renault ve PDVSA arasındaki görüşmelerde şok bir gelişme olmazsa, Maldonado’nun bunu başarma fırsatı kalmamış gibi görünüyor.


Yorumlar

“Analiz: Maldonado Engellerini Aşabilir mi?” için 7 yanıt

  1. Ya F1’e renk katan biri karakterini de seviyorum ama F1 ciddi bir yer. Kazalara ve sakarlıklara yer yok.

  2. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    Adam boş değil de acayip istikrarsız. İspanya’da Alonso’ya nasıl direndi hala aklım almıyor 😀 Bi de GP2 şampiyonu bu adam.

  3. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

    Direksiyonu çevirmeyi unuttuğu anı hiç unutmayacağım 🙂 Bence F1’de yeri yok.

  4. Pek aşacağını düşünmüyorum. Petrol fiyatlarındaki düşüş mutlaka PDVSA’yı tasarrufa yöneltmeye zorluyordur. Malesefki Maldonadoya yaptıkları yatırımın karşılığını bence reklam açısından alamadılar. Aslında ben Maldonadonun okadar yavaş bir pilot olduğunu düşünmüyorum. Sadece kendini geliştiremedi. Sonuçta alt serilerden şampiyon ünvanıyla f1 e giriş yaptı. Bence Maldonado için f1 defteri artık kapanmalı.

  5. Günah yazma Allah’ım ne çirkin tip. Bu kadar itici nasıl olunur.

  6. İyi güzel yarışlar’da atraksiyon yaşatıyor ama bir zahmet engelleri aşmasın artık.

  7. İnsallah asamaz, ins gider o koltugu magnussen hakediyor parali bir pilot ve beceriksiz bir pilot degil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir